Slider

Legoland ei olekaan pelkkä Legoland - riittääkö kaksi ja puoli päivää kaiken näkemiseen?

sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Yhteistyössä: Legoland

Kun Legoland kutsui meidät käymään Billundissa, innostuin heti. Siskoni 7- ja 9-vuotiaat pojat ovat jo vuosikausia puhuneet, että jos pääsisivät minne tahansa koko maailmassa, olisi se ehdottomasti Tanskan Legoland. Oma tyttäreni on myös 3,5-vuotiaana jo hyvinkin Legoland-iässä. Ei siis tarvinnut kuin alkaa suunnitella, milloin lähdemme.

Kaikki kuvat olen saanut käyttöön Legolandilta.


Työaikataulujen vuoksi pystymme olemaan matkassa vain pitkän viikonlopun torstai-illasta sunnuntaihin. Toisaalta syyskuussa Legoland on myös siirtynyt puolittain talviteloille ja puistot ovat avoinna enää perjantaista maanantaihin.


En ole aiemmin suunnitellut matkaa Billundin Legolandiin, eikä minulla ollut pienintäkään käsitystä, ettei Legoland ole pelkästään Legoland, vaan Billund on kirjaimellisesti täynnä puistoja. Sen lisäksi lähialueella on vaikka ja mitä nähtävää. Meidän kahden ja puolen päivän retkemme tulee olemaan siis vain pintaraapaisu koko alueeseen.

Tässä on meidän alustava aikataulu. Saa kertoa, jos tiedät meidän olevan täysin hakoteillä ajankäytön kanssa!

Torstain aloitus Federician linnoituksella


Torstaina saavumme Billundiin vasta viiden aikoihin. Puistot sulkeutuvat kuudelta, joten niihin ei ole haaveileminen enää torstain aikana. Otammekin vuokra-auton alle ja ajelemme noin 40 kilometrin päähän Federician linnoitusalueelle. Se valittiin tänä vuonna Billundin alueen parhaaksi lasten ja koko perheen elämyskohteeksi, ja lapsille siellä on luvassa kotiinviemisiksi sotilasvarusteet reppuineen, puisine kivääreineen ja hattuineen. Settiin kuuluu myös opaskirja, mistä löytyy eri tasoisia tehtäviä.

Federician kirjasto ja vierailukeskus, josta Be Happy Passeillamme saamme sotilassetit, on avoinna seitsemään asti. Tämä tarkoittaa, että meidän täytyy pitää hoppua lentokentällä, mutta toisaalta myös sitä, että jos kiirehdimme alkumetrit, meillä on enemmän aikaa suorittaa sotilastehtäviä ja tutustua linnoitusalueeseen.Majoitus Lalandian talomajoituksessa


Yövymme onneksi Lalandian mökeissä/taloissa. Respaan ei ole kiire, sillä sisään alueelle ja taloon pääsemme koodilla. Eikä meidän näin tarvitse miettiä ravintoloiden etsimistä iltamyöhällä, vaan voimme käydä kaupasta hakemassa evästä ja valmistaa iltapalan talossamme.

Perjantai Legoille


Koko perjantain ajattelimme pyhittää Legoille. Legoland kun nyt on se pääasiallinen puisto, minne alunperin halusimme. Yllätyksekseni Legolandin vieressä on Lego-talo, joten vaihdamme puolivälissä päivää sinne. Kuvan perusteella Lego-talossa ei välttämättä kulu ihan puolikasta päivää, mutta sitähän en voi tietää. Toisaalta Lego-talo ja Legoland sijaitsevat niin lähekkäin, että voimme hyvin vielä palata Legolandin puolelle, jos kierrämme Lego-talon aikataulutettua nopeampaan tahtiin.

Pienen säätömahdollisuuden ajattelimme myös jättää, jos sääennusteet eivät pidäkään paikkaansa ja vesisade yllättää. Tällöin voimme vaihtaa lauantain ohjelman perjantaille.

Lauantaina vesileikkejä ja vähän lisää Legoja


Lauantain ajattelimme nimittäin aloittaa Lalandian vesipuistossa. Puisto on ilmeisesti suurimmaksi osaksi sisätiloissa, eikä sateinenkaan syyssää näin haittaa.

Emme kuitenkaan läträä puistossa koko päivää, vaan ajattelimme palata myös lauantaina vielä Legojen pariin. Toisaalta, jos meistä tuntuu, että Legoland on jo nähty, on Billundin alueella vielä vaikka mitä tekemistä.
Sunnuntaina kotiin


Harmillisesti Finnairin suorat lennot Billundista Helsinkiin lähtevät jo aamuyhdeltätoista. Sunnuntaina emme siis enää ehdi puistoihin, vaan aamiaisen jälkeen on aika jo luovuttaa lomakotitalomme ja lähteä kentälle. Toisaalta on miellyttävää, että suoria lentoja ylipäätään on, jolloin pitkä viikonloppu on todella helppo ja ylipäätään mahdollista toteuttaa. Ja onhan sunnuntaina myös mukavaa olla ajoissa kotona, jolloin seuraavaan viikkoon voi valmistautua rauhassa.

Mitä meillä jää näkemättä?


No vaikka mitä! Jos haluamme ottaa lauantaina vielä haltuun uuden puiston, on hyviä kandidaatteja joko kasvitieteellinen puutarha, josta löytyvät kukkaloiston lisäksi nuo kuvan vuohet, tai eläinpuisto, josta löytyy muun muassa safariajelumahdollisuus sekä varsin mielenkiintoisen kuuloinen takaisin jääkaudelle -näyttely.


Kuulostaa siis tosiaan siltä, että meillä ei ole pienintäkään mahdollisuutta ottaa edes tätä settiä haltuun, saati sitten kaikkea muuta, mitä Billundin seutu tarjoaa. Onneksi se on sentään niin lähellä ja Finnairin suorien lentojen päässä, että uusintavisiitti on tarvittaessa helppo toteuttaa.

Kommenttikenttä on avoinna kaikille mahdollisille vinkeille niin aikataulutuksen kuin puistovalintojenkin suhteen.

Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

 1. Hyvin suunniteltu on jo osa matkaa. Menee sitten lähes mihin tahansa matkailukohteeseen, aina jää jotain näkemättä. Suosittelisin kyllä viettämään rauhassa aikaa itse Legolandin puistossa. Jo pelkästään Miniland on mielestäni aika kiinnostava ja on paljon yksityiskohtia, joita on mukava katsella. Ja jos kuitenkin eri laitteisiin on jonoja, niin aika kyllä kuluu nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä! Suunnittelu on erityisen tärkeää tällaisilla matkoilla, missä aikaa on tosi vähän, mutta tekemistä aivan liikaa. Myös Facebookin puolen kommenttien perusteella vaikuttaa siltä, että lauantaina palaamme vielä takaisin Legolandiin.
   Toivotaan, että tässä vaiheessa vuotta ei olisi enää kovin paljon jonoa!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan