Slider

Perinteinen suomalainen juhannus ranskalaisella vivahteella

keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Vietimme juhannuksen perinteiseen suomalaiseen tyyliin. Soudimme saareen mökille. Ohjelmassa oli rentoa olemista, saunomista ja grillaamista. Kitaransoittoa ja laulamista, juhannusvisa, mölkkyturnaus ja kalastusta. Lapsille aarteenmetsästystä sekä hyppynarua. Lauantain puhteiksi miehet pilkkoivat moottorisahalla mökin pihaan kaatuneen koivun ja pistivät kirveellä haloiksi.Mökille ei tule juoksevaa vettä, joten juomavedet tuli soutaa saareen, pesuvedet piti kantaa merestä, löylyvedet hyödynnettiin sadevesistä. Tiskivedet piti lämmittää saunalla ja kantaa mökille. Vessoina toimi pari ulkohuussia.

Kuulostaa perinteiseltä, täysin normaalilta tavalta viettää juhannusta, eikö totta?

Meille viidelletoista juhannuksenviettäjälle tämä olikin varsin tavallinen juhannus. Mutta sille kuudennelletoista juhannuksemme oli eksoottinen kokemus.


Kuudestoista juhannuksenviettäjä oli nimittäin työpaikalleni kuukausi ennen juhannusta saapunut ranskalainen harjoittelija. Koska tyttäreni vietti juhannuksen isänsä kanssa, oli seura myös itselleni varsin tervetullutta. Uskon saarijuhannuksen olleen erityisen hyvä vaihtoehto kaupunkijuhannukselle Helsingissä myös ranskalaisvieraalleni.
Kovin innokas ja reipas Lucas ei vaikuttanut hämmästelevän oikein mitään, vaan - kuten olin ennakkoon ajatellutkin - sulautui värikkääseen joukkoomme vaivattomasti. Toimi grillaajana, luki suomeksi(!!) Iltalehden juhannusvisakysymykset, voitti mölkkyturnauksen (toki minun joukkueessani;), tarttui kirveeseen kuin olisi hakannut halkoja koko pienen ikänsä. Istui miesten joukossa saunassa tuntikausia vihtoen itse kokoamallaan (ainakin melkein) vastalla, kävi uimassa useampaan otteeseen juhannusmyrskyn viilentämässä meressä.
Puunhakkuu vaatii tietysti vertaisensa viihdykkeen!


Edes minä en käynyt meressä uimassa. Vesi oli muiden (suomalaisten) mukaan huomattavasti lämpimämpää kuin normaalisti juhannuksen aikaan. Eikä ihmekään tämän aurinkoalkukesän jälkeen. Mutta silti. Jätin vieraani saunottamisen miesten harteille, joten ei minun tarvinnut olla edes näyttämässä "näin me suomalaiset aina teemme" -esimerkkiä.

Myytti suomalaisesta rennosta mökkifiiliksestä oli vieraani mukaan paljon rennompi kuin mitä hän oli osannut odottaa.Me naiset lämmitimme saunaa ihan ajan kanssa ;)


Eksoottisinta koko juhannuksessa oli kuitenkin kroisantti, jonka väliin useampikin ystäväni laittoi brietä ja lakkahilloa. Tätä ei ranskassa näkisi koskaan. Hah :D

Pysy matkassa mukana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan