Slider

Kesän kuuntelulista - podcastien lumoissa

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Olen hurahtanut kertaheitolla podcastien maailmaan. Pitkään ajattelin, ettei minulla varsinaisesti ole tilaisuuksia tai aikaa kuunnella mitään, mutta heti kun kaivoin puhelimen kuulokkeet esille, tilaisuuksia onkin tuon tuosta: työmatkat (kuljen sitten pyörällä tai metrolla), lounaat ilman seuraa (joskin niitä on vain noin kerran kuussa, jos sitäkään) ja ennen kaikkea silloin, kun istun aiemmin ikuisuudelta tuntuneen ajan tyttäreni sängyn vieressä odottaen hänen nukahtamista. Podcastin parissa tuokin hetki hujahtaa hetkessä.

Kuva: Kuvakaappaus Ylen sivustolta: https://areena.yle.fi/1-4415642 


Olen lisäksi huomannut, että nukkumaan mennessä seuraavan päivän työasiat saa helposti pois mielestä keskittämällä ajatukset äänikirjojen kuunteluun. Pahoittelut, Maaret Kallio, mutta vaikka kirjasi ovatkin kovin mielenkiintoisia, on äänesi niin rauhoittava, että olen käyttänyt kirjaasi lähinnä nukahtamisen nopeuttajana. Varsin kätevää.


Viimeisimmäksi podcastien taivaaksi huomasin lentokentän, nimenomaan yksin matkustaessa. Olipa miellyttävää voida yhtä aikaa syventyä kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua ja seurata lentokentän ihmisvilinää. Kirjan kanssa on aina täytynyt valita vain toinen; joko tarina tai vilinä. Tähän väliin täytyy kyllä mainita pieni varoituksen sana. Oli nimittäin aika lähellä, etten missannut portin vaihtumista. Kuulokkeet korvilla kun ei kuule kuulutuksia, hups.

Oli miten oli, podcastit ovat mahtavia. Olen ehtinyt kahlata viime viikojen aikana podcasteja Ylen tarjonnasta, Radioplaysta ja Suplasta, ja tiedän, että olen vasta alkutekijöissä. Ihanaa!

Tässä minun suositukseni podcasteista:


1. Kaverin puolesta kyselen -podcast


Jos pidät huonosta huumorista, tulet kuuntelemaan tämän hulvattoman hauskan sarjan jokaista jaksoa myöden läpi. Työmatkapyöräilyyn tai metroon tämä podcast sopii erityisen hyvin, sillä samalla voit viihdyttää kanssapyöräilijöitä kikattamalla vedet silmissä ja ääneen tietysti. Lapsi taas nukkumaan mennessään ei arvosta niinkään tätä tämän podcastin ominaisuutta.

Nyt KPK-mimmit ovat lähteneet kesälomalle, enkä malta odottaa, mitä "kaverille" on kesän aikana sattunut.

Kaverin puolesta kyselen, eli KPK löytyy Yle Areenasta tästä linkistä. Ja syksyllä muuten myös kirjana!!

2. Selviytyjät - tarinoita elämästä -podcast


Tämä podcast ei ole varsinaisesti kevyttä lomakuuntelemista, vaan sarja varsin koskettavia keskusteluita hurjista tosielämän kohtaloista. Vai miltä sinusta kuulostaa aiheina kätkytkuolema, kodittomuus tai parisuhdeväkivalta?

Selviytyjiä pääset kuuntelemaan Radioplayn podcastien joukosta tästä linkistä.

3. V ja W -tyylillä -podcast


Tämä on viimeisimpiä löydöksiäni, ja olipa virkistävää päästä KPK:n naisten lomaillessa kuuntelemaan toista ääneen naureskeltavaa podcastia. Olen kuunnellut vasta jaksot keinosiemennyksestä ja ärsyttävistä työkavereista, enkä malta odottaa että pääsen maatalousnäyttelyn tai remonttireiskojen pariin.

V ja W -tyylillä löytyy Suplasta tästä linkistä.

Matkailuaiheiset podcastit


4. Tripsteri -podcast


En jostain syystä ole koskaan törmännyt Tripsterin matkavinkkeihin, mutta kun Tanja vinkkasi Tripsterin podcastista, olihan sitä mentävä kuuntelemaan. Tripsterin jokainen podcast-jakso keskittyy aina yhteen matkakohteeseen kerrallaan, ja haastateltavana on juuri sen kohteen asiantuntija. Kuuntelin vasta Thaimaan, mutta sen perusteella uskallan väittää, että tulen kuuntelemaan myös muut jaksot. On aina hienoa kuulla kohdevinkkejä sellaiselta, joka on viettänyt kohteessa hurjan paljon aikaa.

Tripsterin podcast-jaksto löytyvät tästä linkistä.

5. Vainio & Rinnekangas


Myös tästä podcastista kuuntelin vasta ensimmäisen jakson, mutta matkailuaiheinen jutustelu vei sen verran mennessään, että kuuntelen varmasti tätä podcastia jatkossakin.

Vainiota & Rinnekangasta pääset kuuntelemaan tästä linkistä.


Myös Eräloki -podcast on ollut kuuntelulistallani, mutta koska aloitin podcastien kuuntelu-urani niin vastikään, en ole vielä päässyt retkeilyaiheen pariin.

Toinen, minkä olen vastikään löytänyt, mutten vielä ehtinyt kuunnella, on Radio Helsingin kuusiosainen Naisen Kengissä -podcast. Sain juuri päätökseen Maria Veitolan tuoreen kirjan, ja sen innoittamana googletin, olisiko häneltä olemassa myös podcast-sarja. Ilokseni löysin sellaisen ja pistin heti kuuntelulistalle.

Suosituksia otetaan vastaan!


Nyt on sinun vuorosi! Mitä podcasteja sinä kuuntelet ja suosittelet tai teet ja suosittelet?

PS. Blogin päivittyessä näin kesäaikaan hieman harvemmin, varmemmin pysyt matkassa mukana seuraamalla blogin some-kanavia!

Pysy matkassa mukana:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan