Slider

Shoppailemassa Telliskiven alueella Tallinnassa

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Tallinnassa on paljon ostoskeskuksia ja kauppoja shoppailuun. Sellaiseen perinteiseen shoppailuun, kun mennään kaupasta toiseen ja etsitään iltakenkiä tai kevättakkia. Sitten on Kalamaja, joka on täydellinen paikka fiilistelyshoppailuun. Siihen, kun ei tarvitse mitään, eikä välttämättä edes aio ostaa mitään. Kunhan pyörii, hypistelee ja fiilistelee. Ja tekee jonkun ihanan heräteostoksen.

Meidän parin viikon takaisella naisten Tallinnan matkalla oli lauantaina aikaa juurikin tälle fiilistelyshoppailulle. Kukaan ei tarvinnut mitään, mutta halusimme pyörimään kaupoille. Niinpä otimme taksin ja pyysimme sitä ajamaan suoraan osoitteeseen Telliskivi 60, jonka ympäriltä löytyy muutaman rakennuksen verran putiikkeja, outlet-myymälöitä, kahviloita ja ravintoloita.Telliskivi 60 pieniä putiikkeja pullollaan


Aloitimme putiikeista ja hypistelystä. Minun hypistelyn kohteenani oli ihania mekkoja, t-paita, johon voi piirtää liidulla (!) ja koruja. En sortunut mekkoihin, vieläkin harmittelen, etten tuonut miehelle tuliaisiksi liidulla piirrettävää t-paitaa (se oli oikeasti hauska), ja koruja en ostanut, koska olisin niille kuitenkin allerginen (jollei niistä löytyisi nikkeliä, niin vähintäänkin koruliima tekisi niistä käyttökelvottomia). Näissä putiikeissa päädyin vain fiilistelemään.Lastenvaatteet ja lelukaupat Tellisiven alueella


Kadun toiselta puolelta löysimme aivan ihanan Dadamoran. Lastenvaateliikkeen, jonka vaatteet on valmistettu Virossa tehdystä kankaasta, painettu Virossa ja ommeltu Virossa. Kankaat näyttivät pääosin olevan lisäksi luomupuuvillaa. Ja voi niin kauniita!

Täällä sorruin. Ostin pienelle 2-vuotisjuhliaan juhlivalle neidillemme synttärirusetin ja paidan, joka menee tällä hetkellä tunikasta, ja ehkä vuoden päästä sitten paidasta.Löysimme Telliskivi 60:n takaa myös toisen lasten liikkeen, Nonan. Siellä myytiin laajemmin eri merkkien lastenvaatteita ja myös leluja.Kirpputori


Ainakin lauantaisin Telliskiven alueella on myös kirpputori. Nyt se löytyi, kun kävelimme Pudel Baarin ohi ja menimme sisään hienon kissaseinän jälkeisestä ovesta. Lämpimämmällä kesäsäällä kirpputori on ilmeisesti ulkona, kissaseinän ja Pudel Baarin välisellä aukiolla. Ostamista tai hypisteltävää ei juuri tällä erää löytynyt, joskin olen muutenkin todella huono kirppariostostelija. En osaa tehdä niitä hienoja löytöjä, mitä jotkut kantavat kirppareilta yhtenään. En vain osaa.Lounas F-Hoonessa


Shoppailujen jälkeen istahdimme F-Hooneelle lounaalle. Tuomioni oli tälläkin kertaa sama. Tunnelma on ihana, mutta ruoka ei kovinkaan hyvää. Silti paikka oli uusintavisiitin arvoinen.
Onko sinulla hyviä shoppailuvinkkejä Tallinnaan?

Pysy matkassa mukana:

16 kommenttia:

 1. Melkein jopa noloa, että suku on Tallinnasta ja mä en osaisi mennä siellä shoppailemaan :D Kun olin pieni niin käytiin siellä paljonkin, mutta silloin lähinnä Mustamäen torilla :D Nyt aikuisena jos jotain on tarvinnut niin harvemmin ollaan edes Virossa shopattu :) hyvä vinkki siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tosi huono shoppailemaan yhtään missään. Tällainen fiilistelyshoppailu sopii minulle hyvin :)

   Poista
 2. Minäkin olen tosi huono kirpparishoppaaja. Olisi kauhean kiva ajatus saada kierrätettyä vaatteita ja muita tavaroita, mutta se ei vain sovi minulle ollenkaan. Samoin olisi ihan järkevä myydä vanhoja tavaroitaan kirpparilla, mutta en osaa kuvitella itseäni myöskään myyntipöydän taakse. Onneksi on UFF:t ja muut, joille saa kiikuttaa vanhat hyväkuntoiset tavarat ja vastineeksi saa hyvän mielen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin nyt intoutua kansallisena Siivouspäivänä, jolloin kirpparin saa perustaa minne vaan. Toivottavasti on hyvä sää, niin saisin myytyä kaapin perukoilta turhat tavarat pois. Mutta onneksi on tosiaan UFF:t ja vastaavat, joilla saa hyvän mielen ilman kirppistelyäkin :)

   Poista
 3. Aika vähän tulee Tallinnan reissuilla shoppailtua joten eipä oikein ole vinkkejä jakaa.

  Rakkaimmat tallinnanostokset on hassusti kyllä kaksi joulukoristetta jotka laitan kuuseen hyville paikoille joka vuosi. Toinen on lasienkeli ja toinen kauniisti koristeltu lintu jolla pyrstösulat.

  Kirppiksellä olisikin joskus kiinnostavaa käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin tulee yleisesti shoppailtua tosi vähän yhtään missään. Kerrankin, kun kiertelimme kaupoilla, niin pitihän heti tietysti kertoa ajatukset muillekin :)

   Poista
 4. En ole käynyt Telliskivessä päivällä, joten on jäänyt hieman pimentoon se, että siellähän on näköjään vaikka millaisia pieniä kauppoja! Shoppailuvinkkejä ei ole antaa, sillä mä keskityn Tallinnassa yleensä pääsäntöisesti vain syömään hyvin :) Mun kokemuksen mukaan F-hoonen alkupalat on todella herkullisia, mutta pääruoat ei niinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telliskiven alue on kyllä tosi monipuolinen. Minullakin meni jonkun aikaa, ennen kuin siellä tuli käytyä muutenkin kuin ravintoloissa ja baareissa. Nyt oli hyvä sauma siihen ja oli kyllä kiva kierrellä pieniä putiikkeja.
   Meilläkin oli kerran F-hoonella tosi hyvät alkuruuat. Nyt tilattiin pelkät alkuruuat ja ei ollut kummoista.

   Poista
 5. Telliskivessä pitää ehdottomasti käydä seuraavalla Tallinnan reissulla. Tallinnassa on tosi vähän tullut nähtyä mitään vanhan kaupungin ulkopuolella. Ihana toi kissaseinä! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhastakaupungista kannattaa ehdottomasti lähteä pidemmälle! Tai eihän tuo Telliskiven aluekaan kaukana ole.
   Kissaseinä oli minustakin tosi ihana!

   Poista
 6. Me joskus nuorempana tehtiin myös tällaisia shoppailureissuja Tallinnaan. Nyt on viime reissusta vierähtänyt niin kauan, että lähtisin lähinnä katselemaan paikkoja ja kulttuuria. Toivottavasti lähivuosina päästään sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnassa on kyllä vaikka mitä nähtävää. Telliskiven alue tosin kokonaisuudessaan on hieno vanhoine teollisuusrakennuksineen. Suosittelen sitä kyllä nähtävyydeksi sellaisenaankin :)

   Poista
 7. Itse kun en oikeastaan reissuilla koskaan shoppaile enää, niin mielenkiinto heräsi tätä postausta kohtaan tuon Telliskiven alueen suhteen. Itse kun siellä shoppailen lähinnä oluita, ja tietty ruokaa :-) Mukavaa aluetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oluen ja ruuan shoppailuun Telliskivi on kyllä parhaimmillaan :) Onneksi jokaiselle löytyy jotain shopattavaa :)

   Poista
 8. Telliskiven alue on ihan ehdottomasti otettava ensi Tallinnanreissun kohteeks! Eikai siellä mitän muuta ehdi näkemäänkään - sen verran paljon kaikkea ihanaa on keskittynyt nimenomaan tuonne!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan