Slider

Carnival vaihtui Royal Caribbeaniin, Karibian saaret hienoon laivaan

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Mistä tietää, että olet tullut vanhaksi? Ainakin siitä, että vaihdat Karibian risteilyvarustamon Carnivalista Royal Caribbeaniin, sekä siitä, ettet valitse enää Karibian risteilyä sen perusteella, mikä kiertää mielenkiintoisimmat Karibian saaret, vaan sen perusteella, että näet hienon laivan.

Laivalla kiun laivalla Karibialla on kokoa.

Hienon laivan? Really?


Täytyy sanoa, että nyt yllätin itsenikin tällä valinnalla. En olisi uskonut tämän päivän tulevan vastaan ainakaan ennen viittäkymppiä. Nyt olenkin lähes 15 vuotta etuajassa matkailuvanhenemissuunnitelmaani. Apua!

Vielä edellistä Karibian risteilyä valitessamme pyörittelin päätä ja ihmettelin, kun ihmiset maksavat käsittämätöntä ylihintaa siitä, että pääsevät näkemään hienon laivan. Kuka ihme haluaa nähdä laivan, kun vaihtoehtona on päästä hieman vaatimattomammalla, mutta kuitenkin riittävän hienolla ja supermonipuolisella laivalla tuhatkertaisesti mielenkiintoisemmille Karibian saarille.Eikö tällaiset puitteet laivalla jo riittäisi?

Ja tässä sitä nyt ollaan. 


Karibian risteilyn varausmaksut maksettuina Royal Caribbeanin yhden hiennoimman laivan, Oasis of the Seasin, risteilylle, joka kiertää viikon aikana kolme kohdetta, joista kahdella olen jo ollut (Jamaika - tässä sentään satama on eri kuin viimeksi ja Meksikon Cozumel) ja yhden, jossa ei saa poistua risteilymatkustajille rakennetun resortalueen ulkopuolelle (Haiti).

Olisi eri asia, jos olisin jo kiertänyt kaikki Karibian saaret, eikä mitään uutta olisi enää nähtävissä. Jäljellä olisi vain ne hienoimmat laivat. Olen kyllä vieraillut lähes 20 Karibian saarella, mutta varmasti moninkertaisesti on vielä jäljellä. Karibia on vaan niin hieno ja ihmeellinen, että haluan todella nähdä ihan jokaikisen sen saarista (no, ei nyt lasketa ihan kaikkein pienimpiä mukaan ;).

Mutta siis ei. Kyse ei ole siitäkään, että Karibia olisi jo nähty. Vielä tammikuussa matkamessujen aikaan haaveilin risteilystä, mikä kiertää ABC-saaret ja jotain muuta mielenkiintoista siinä matkan varrella. Oasis of the Seasin reittivalintoja tutkiessani ajatukseni kääntyivät kuitenkin koko ajan enemmän ja enemmän hienon laivan puoleen. Täysin käsittämätöntä.No mistä sitten on kyse? 


En todella tiedä. Ja olen silti ihan super innoissani. Ihmeissäni, mutta innoissani. Enhän todellakaan olisi valinnut risteilyä, jonne en haluaisi. Haluan todella nähdä tämän yhden maailman suurimmista ja hienoimmista laivoista ja uskon, että sen palveluvalikoima on täydellinen pienten lasten kanssa matkustettaessa. Käsittämättömästi halusin enemmän tälle hienolle laivalle, kuin lähteä metsästämään uusia saarikohteita.

Risteilystä tulee varmasti mieletön. Ihmetyksen aihe onkin, että miten ajatusmaailmani noin vain teki kärrynpyörän ja päätyi lapsemme sanoin mukkelis makkelis täysin päälaelleen?

Risteilemme ensi syksynä Karibialla yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa, jolta saimme pienen alennuksen tulevasta risteilystämme.

Pysy matkassa mukana:

14 kommenttia:

 1. Pienten lasten kanssa laivalla on varmaan paljon isompi merkitys kuin aikuispariskunnalle, joka useimmiten yrittää vielä syödä ja juoda hyvin hillitysti lihomista välttääkseen.
  Olemme aina valinneet risteilymme reitin mukaan ja sen takia päätyneet useimmiten Costalle, jonka laivat eivät ole erityisen luksusta, mutta heidän reittinsä vievät meidät "perille" haluamiimme kohteisiin.
  Syksylle on kaavailtu Alaskan risteilyä tuttavapariskunnan kanssa ja siinä olemme taas päätymässä NCL:ään vaikka tarjolla oli myös Holland American ja Royal Caribbean - tällä kertaa annoimme lähtöpäivämäärän päättää yhtiön :-)
  Etelä-Karibian risteily olisi vielä suunnitelmissa ja sitä varten olen jo vähän alustavasti tehnyt excel-taulukkoa, jossa on saaret, joilla haluaisimme käydä ja eri varustamoiden reitit. Se jonka reitti natsaa parhaiten valitaan sitten joskus.
  Mutta me olemmekin lapseton maabongaripariskunta, joten tarpeemme ovat kovin erilaiset :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laivalla on kyllä iso merkitys, kun matkustamme pienten lasten kanssa, mutta Carnivalin ja Royal Caribbeanin laivat soveltuu minusta tosi hyvin lapsiperhematkalle, joten ihan sen piikkiin tätä ei voi ainakaan täysin laittaa. Toki varmasti oma ajatusmaailma on kehittynyt lapsen myötä paljon nopeammin kuin mitä olisi itse osannut ajatellakaan.

   Yleisesti ottaen olen edelleen sitä mieltä (tai näin ainakin luulen olevani), että tärkeämpää on se, että se laiva vie sinne perille niille upeille saarille. Mutta toki tuo lähtöpäivä vaikuttaa aina myös, mikä lopulta teki muutaman risteilyn ja laivan välillä sen lopullisen päätöksen.

   Minunkin pitäisi tehdä Excel-taulukko saarista, mitä en ole vielä nähnyt ja eri risteilyt. Hyvä idea! :)

   Kaikkiaan kuulostaa hyvin samanlaiselta ajatusmaailmalta risteilyjen osalta kuin minunkin. Jos nyt ei oteta tätä kyseistä risteilyä huomioon :D

   Poista
 2. Olisiko sittenkin syy aluksen valintaan joku muu? Itse kun en ole risteillyt ollenkaan ja kun niitä nyt olen katsellut niin minulle (viisikymppiselle) se reitti on se juttu, mikä tulee vaikuttamaan valintaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tässä painaa enemmän tosiaan se risteilykokemus kuin ikä numeroina. Ensimmäinen risteily on aina ensimmäinen. Muutama risteily kun on takana, niin sitten sitä kai raaskii yhden risteilyn käyttää hieman eri tavalla :)

   Poista
 3. Ymmärrän sinua. Allurelle tosiaan meinattiin mennä, mutta päädytään risteilemään sitten Välimerelle (yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa myös). Emme tee todellakaan risteilyä kohteiden vaan laivan, tai paremminkin sen hyttiluokan takia. Laivakin on tuttu, enkä olisi sinne mennyt, ellemme matkustaisi The Haven-sviittiluokassa. Vanha nainen siis täällä myös, jolle merkkaa laiva (lue sviitti) enemmän kuin kohde. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla vielä lähelläkään noin pitkällä, että lähdettäisiin kokemaan eri hyttiluokkia. Ehkä vielä joku päivä kun tulee se kymmenes risteily täyteen ;)

   Poista
 4. Muutamista blogeista olen nyt vuoden aikana näistä hienoista laivoista lukenut, ja alkanut tuntua, ettei se ehkä mikään mahdottomuus olisi, tuollainen risteilykokemus :) Ja tuntuu, että jos sinne sitten kerran lähtee, niin kyllä sitä sen hienoimman laivan varmaankin valitsisi :D Mielenkiinnolla odotan reissukokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa hienoimmissa laivoissa on se ongelma, että ne kiertää tylsiä kohteita. Niiden ei tarvitse lähteä hienoille satamille asti, kun porukka tulee laivan perässä muutenkin kyytiin. Minä valitsisin edelleen ensimmäiseksi risteilyksi ehdottomasti risteilyn, mikä kiertää parhaita Karibian saaria.

   Poista
 5. Hahaha, tää oli hauska! Jo postauksen alku nauratti. Voisin kuvitella itseni samanlaisissa tunnelmissa, ei ehkä risteilymatkojen mutta jonkun samanlaisen tilanteen kohdalla. Kamalaa, kun tunnistaa niitä ennen inhoamia piirteitä itsessään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Juuri näin. Ensin ajattelee, että en minä ainakaan, kunnes huomaa toimivansa juuri niin, miten ei koskaan kuvitellut toimivansa :D

   Poista
 6. Jenkit luokittelevat varustamot paitsi matkustajien iän, myös sosiaaliluokan perusteella. RC on tukevasti keskiluokkainen ja lapsiperheiden suosiossa. Carnival on profiloitunut enemmän bileyhtiöksi, jonka matkustajakunta on pääsääntöisesti keskiluokasta alaspäin. Uskoisin, että huomaatte laivalla eron. Oasis on hieno! Ja täynnä ihmisiä. :) Remontin yhteydessä sinne lisättiin vielä hyttejä ja ahtaus on sitä myöten kuulemma tuntuvasti lisääntynyt. Ollaan oltu Oasiksella kahdesti ennen remppaa, joten nykytilasta ei ole kokemusta. Molemmat reissut on olleet aivan huippuja! Syksyllä meilläkin suuntana Karibia, mutta risteillään Freedom of the Seasilla. Freedom-luokka tuntuu olevan järjestään konkareiden suosikki RC:n fleetistä, en malta odottaa. :) Ekaa kertaa mukana myös vauva, senkin puolesta vähän erilainen risteily tulossa.

  Ihanaa reissua ja suunnittelua teille!

  Ps. Risteilyt saa aina halvimmalla varaamalla jenkkien sivuilta suoraan. Säästettiin tällä kertaa n.1200€ halvimmasta Suomessa tarjotusta hinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kuullut Carnivalin olevan bilelaiva, mutta kolmen risteilyn perusteella ei ole kyllä bileitä nähty. Yökerhot ja baarit ovat olleet hyvin tyhjillään, vaikka laiva on ollut täysi. Tuo varmaan koskee niitä parin yön Bahaman risteilyjä, jonne porukka lähtee bilettämään.

   Ihan varmasti huomataan laivassa ero. Sitä en epäile yhtään. Ja varmasti tulee hieno risteily. Edelleen olen kuitenkin aika skeptinen sen suhteen, että onko hieno laiva parempi vaihtoehto kuin hienot Karibian saaret. Uskoisin kuitenkin, että näin pikkulapsiaikaan toimii hyvin :)

   Ihanaa risteilyä teillekin! Pienen lapsen kanssa tulee aivan varmasti meille molemmille olemaan aivan uudenlainen risteily :)

   Poista
  2. Mielenkiintoista! Mieheni ystävät olivat taannoin Carnivalilla maailmanympärimatkallaan ja heidän mukaansa siellä oli pahaa ruokaa ja karmea meno. Ruoka on tietysti aina makuasia ja eiväthän kaikki yksinkertaisesti viihdy risteilyllä. :) Odotan kyllä kertomustasi ja kokemuksiasi RC:sta. Ehkä voit tehdä jopa vertailupostauksen? :) Huomasin, että teillä on reissu tiedossa marraskuun lopulla. Meillä myös! Näinköhän ollaan kentällä yhtä aikaa. 😀

   Poista
  3. Meidän Carnivalin risteilyt on tosiaan olleet sellaisia, että meripäiviä ei ole ollut juuri lainkaan, vaan ollaan valikoitu sellaiset risteilyt, missä kierretään mahdollisimman paljon eri saaria. Jos haluaa oleskella paljon laivassa, niin silloin laivayhtiöön kannattaa kyllä panostaa.
   Minusta Carnivalin ruuat ovat aina olleet hyviä :)
   Täytyy ehdottomasti vertailla jälkikäteen bloginkin puolella eri yhtiöitä!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan