Slider

Kaunis, kauniimpi, kaunein - Cala Macarella ja sen pikkusisar Cala Macarelleta

sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kävin Menorcalla ensimmäisen kerran vuonna 2004. Opiskelin tuolloin Barcelonassa, ja meidät pääsi yllättämään Espanjan pitkät pääsiäispyhät. Vuokrasimme lomien kunniaksi porukalla talon Menorcalta.

Tänä kesänä palasin Menorcalle, ja tällä kertaa yllätyksen aihe oli sen maisemat. Oliko Menorcalla viimeksikin näin kaunista?!!
Opiskeluaikana kiinnostuksen kohteet ovat näköjään olleet jossain aivan muualla. Minulla ei ollut pienintäkään aavistusta, miten kaunis saari Menorca on. Edelleen hämmästelen, miten voin käydä paikassa tietämättä, miten hienoa siellä on.

Menneen kesän Menorcan reissullamme tiesimme paremmin. Vuokrasimme auton ja lähdimme kiertämään saarta. Myös bussit kulkevat hyvin Menorcan eri kylien ja kaupunkien välillä, mutta jos haluaa päästä käsiksi paratiisiin, on vuokra-auto ehdoton. Meidän matkantekoa rajoitti se, että kaikille näille kuvankauniille rannoille ei vie tietä, eikä rattaiden kantaminen polkuja pitkin, saati sitten 1-vuotiaan kantaminen kantorepussa helteessä tuntunut vaihtoehdolta.

Saaren etelärannan Cala Macarella vaikutti meidän tarpeisiin nähden saavutettavissa olevalle rannalle. Kävelyä olisi vain kilometrin verran. Rantaa kutsuttiin Instagrammaajien paratiisiksi. Se kuvaus riitti saavutettavuuden lisäksi vakuuttamaan minut. Naputtelin navigaattoriin Cala Macarellan ja aloin ladella ohjeita miehelleni kuskin paikalle.

Ciutadellan kaupungista matkaa Cala Macarellalle on noin puoli tuntia. Kilometrejä pientä, peltojen keskellä mutkittelevaa tietä kertyy reilut kymmenen. Jos helteessä reippailu kiinnostaa, voi tämän matkan taittaa myös pyöräillen. Mieheni ei innostunut matkanteosta edes autoillen, ja täytyy kyllä myöntää, että traktoreita ohitellessa matka tuntui vähintään tuplalta pituudeltaan.


Rantaa lähestyessämme meidät pysäytti parkkimaksuja keräävä henkilö. Ilmainen parkkipaikka löytyisi parin-kolmen kilometrin ajomatkan päässä rannalta, viidensadan metrin päähän rannasta pääsisi viiden euron parkkimaksua vastaan. Ei tarvittu miettimisaikaa. Parkkipirkko sai vitosen, ja me parkkipaikan rannan läheltä. Jo paljon aiemmin matkan varrella oli suuria opastauluja, jotka kertoivat, kuinka paljon tyhjää parkkitilaa kunkin rannan parkkipaikalta sillä hetkellä löytyy, jos löytyy. Voi miten kätevää! Noita pikkuteitä ei turhan takia halua lähteä ajelemaan ees-taas.Tie parkkipaikalta rannalle oli erinomainen rattaiden työntämistä ajatellen. Ennakkotiedoistani poiketen, rannalta löytyi myös ravintola. Ruokia emme testanneet, mutta olut oli kylmää ja suihku-, wc- ja vaipanvaihtotilat olivat siistit.

Itse ranta ei kuitenkaan ollut tämän retken parasta antia. Rannan parhautta oli polku, joka kiemurteli kallionreunaa pitkin Cala Macarellan pikkusisarrannalle Cala Macarelletalle. Täältä löytyivät ne Instagrammaajan paratiisimaisemat. W-A-U!

Cala Macarellan pikkusisar-rannalle Cala Macarelletalle pääsee siis vain näkemällä hieman vaivaa. Sinne eivät vie tiet, vaan sinne täytyy kävellä tuota upeaa polkua portaita ja mäkiä kiiveten. Ihan kiitettävä joukko tämän vaivan oli nähnyt. Itse ranta näyttää tältä.
Polku oli kapeaa ja kivikkoista, osaan kohtia oli rakennettu portaat. Rattaiden kanssa tänne olisi ollut täysin turha lähteä yrittämään, mutta näiden maisemien tähden rintareppu tuntui täydelliseltä vaihtoehdolta - oli helle eli ei. Aika nopeaan sitä unohtaa "en varmana laita kantoreppua tässä helteessä" -periaatteensa. Enkä kyllä muista matkasta hikipisaroita. Muistan vain ja ainoastaan ne mielettömät maisemat.

Muistan myös tuon katamaraanin, jonka kyytiin olisimme voineet mekin hypätä (jos joku olisi meidät halunnut kutsua. Ei, emme saaneet kutsua). Sen olisi voinut purjehtia vaikka kotiin asti. Merisairauksista viis. Näissä maisemissa unohtaa näköjään kaikki rajoitukset ja periaatteet.Pysy matkassa mukana:

31 kommenttia:

 1. Aijai, tuollaiset luontopolut on mahtavia! Noissa maisemissa aika kuluu kuin siivellä ja kävelyretken päälle virkistävä kylmä olut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Noita maisemia olisi tosiaan voinut jäädä katselemaan pidemmäksikin aikaa. Se kylmä olut tuli kyllä tuon reippailun jälkeen tarpeeseen. Kymmenen kiloa rintarepussa helteessä on ihan kiitettävä määrä painoa :)

   Poista
 2. Kääk, miten kaunista! Tuo näyttää kyllä niin houkuttelevalta paikalta, että pakko sinne on joskus päästä. Ja todellakin voisin ihastella noita maisemia myös katamaraanilta käsin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Finnairhan lentää Menorcalle ensi kesänä suoraan. Täältä pääsee aika helpolla mielettömiin maisemiin! Katamaraanikyyti olisi tosiaan kelvannut :)

   Poista
 3. Upea löytö! Kyllä kelpaa ajella, kävellä ja levähdellä. Voisin talsia itsekin Menorcalla, eipä ole aiemmin koko paikkaa tullut sen kummemmin mietittyä! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menorca on jotenkin jäänyt Välimeren saarista hyvin vähälle huomiolle, vaikka maisemat on kyllä ihan parhaimmasta päästä. Suosittelen kyllä todella. Se on tosi upea saari!

   Poista
 4. Menorcaa olen useamman kerran pyöritellyt matkavaihtoehtona, ja nämä maisemat todellakin kutsuvat luokseen - niin kauniin vehreää, ja tuo veden sini on aivan uskomattoman kaunista!

  Mallorcalla olemme käyneet kahdesti, ja myös sieltä löytyy näitä ihania pikkupoukamia ja vehreää luontoa. Mallorcan pahimmista turistikeskuksista en niinkään pidä, Menorcalla ei ilmeisesti vielä vastaavaa menoa ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olimme tuon matkan yhteydessä myös Mallorcalla. Se pääsi yllättämään, en ollut ollenkaan odottanut, miten kaunista sielläkin on. Mutta Menorca olikin sitten potenssiin 10. Ihan mielettömän hieno. Siellä ei taida tosiaan samanlaisia biletysturistikeskittymiä olla ollenkaan. Paljon rauhaisampi paikka.

   Poista
 5. Itselleni on käynyt nyt useampaan otteeseen tuo sama, että joskus nuorena mielenkiinnon kohteet olivat muualla ja vasta nyt luonto ja sen kauneus ympäri maailman on alkanut kiinnostamaan enemmän. Parhaita onkin juuri tuollaiset luontopolut ja törkeän hienot maisemat on teidän reitillä ollutkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena mielenkiinto on tosiaan ollut ihan muualla. :D Menorcan luonto on kyllä ihan sen parhautta. Tosin oli Menorcan kaupungit myös hienoja.

   Poista
 6. Ihania kuvia! Ihanaa, että tykkäät Menorcasta! Rakastuin saareen Barcelonassa asuessani (about samaan aikaan kuin sinä) ja ostimme sieltä talon! Asuimme saarella 8 vuotta ja vielä aion palata sinne pysyvästi. Ei ole toista yhtä huippupaikkaa! Ehkä näemme siellä joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Menorcalla on ollut varmasti ihanaa asua. Se on kyllä kokonaisuutena ihan tosi hieno saari. En usko, että kukaan siellä käynyt ei pitäisi siitä :) Ihan varmasti myös me sinne tulemme palaamaan. Se on niin miellyttävän lähellä. Ehkä siellä siis näemme :)

   Poista
  2. Hei Mira!
   Haluaisitko kertoa minkälainen sää Menorcassa on joulun aikaan? Tai kannattaako sinne ylipäätänsä matkustaa silloin, onko kaupat kiinni ja perheet omissa oloissaan? kysyy Miska

   Poista
 7. Hanneli /duunireissaaja11. lokakuuta 2016 klo 20.48

  Olet näillä kirjoituksilla tehnyt Menorcasta aidon vaihtoehdon ensi kesän lomakohteeksemme. Katsotaan kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että hehkutukseni innostaa matkaamaan Menorcalle. Se on kyllä tosi hieno saari!

   Poista
 8. Kauniita maisemia, ihan mieletön tuo veden väri. Vene näyttää ihan leijuvan kun on niin kirkasta! Rannatkin huikeita, ehkä vähän liikaa porukkaa mutta niitäkin varmaan voi välttää jos menee aikaisin tai myöhään päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne veneet oli tosiaan ihan mieletön lisä tuohon maisemaan, kun näyttävät leijuvan ilmassa :) Ruuhkan voi tosiaan välttää välttämällä ruuhkaisimpia aikoja, ja varmasti ne rannat, joiden parkkipaikat on paljon kauempana, ovat rauhallisempia. Meillä kun oli lastenrattaat mukana, halusimme päästä paratiisiin helposti :)

   Poista
 9. Voi ihanuus, miten kaunista! Hyvin sanottu, instagrammaajan unelmamaisemat. :D Olet kyllä näillä postauksilla nostattanut ennen olemattomat Menorca-fiilikset korkeuksiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menorca on ihan suotta unohdettu Euroopan matkakohteista. Se on niin valtavan kaunis. Ehkä suorien lentojen uupuminen on vaikuttanut asiaan. Mutta ensi kesänähän Finnair tekee siihen muutoksen, ja nuo mielettömät maisemat on helpommin saavutettavissa :)

   Poista
 10. Onpas kaunista. Jotenkin aina korkealta katsottuna meri näyttää vieläkin sinisemmältä ja hurvaavammalta.

  Jos jotain postisiivista haluaa hakea, niin nyt lapsi pysyi turvassa rintarepussa. Parin vuoden kulutta hän haluaa ehdottomasti kävellä ja kurkistella joko kolosta ihan ite ja juokset hiestä märkänä pelko takaraivossa viipeltäjän perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla pääsi kyllä helposti näkemään tuon meren juuri niin, että se näyttää tosi kauniilta. Ei todella tarvinnut miettiä kuvien käsittelyä :)

   Huh. Jo nyt tuota pientä neitiä on mahdotonta pitää paikoillaan ja juoksee joka paikkaan. Pitäisi olla todella tukevat valjaat, jos hänen antaisi tuollaisessa paikassa kävellä itse. Olimme liikkeellä aika hyvään aikaan :)

   Poista
 11. Hienoa, eikä edes maailman äärissä :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jotain näin upeaa löytyy näin läheltä. :)

   Poista
 12. Se on jännä, miten intressit muuttuvat iän ja matkailukokemuksen mukana. Opiskeluaikana olen itsekin reissannut vaikka kuinka paljon, kokeilematta esimerkiksi paikallisia herkkuja. Nyt tilanne on hieman eri, ehkä myös jossain määrin budjetti. Baleaarien saaret ovat kauniita, itselleni vain Mallorca on tosin tuttu. Siellä opin myöskin sanan cala :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuan suhteen budjetti varmasti vaikuttaa. Nuorena opiskelijana syötiin reissuissa sitä, mitä edullisimmin saatiin :D Nykyään pystyy jo panostamaan myös ruokaan.
   Minäkään en muuten aiemmin ole tuota cala-sanaa kuullut, tai se ei ole tullut vastaan, vaikka olen opiskellut sekä Barcelonassa että Costa Ricassa. Selkeästi Baleaarien juttu :)

   Poista
 13. Hei, ihanaa oli löytää näitä Menorca-juttuja täältä! Olen lähdössä tuonne kuukauden päästä äitin ja siskon kanssa. Maisemat näyttävät kyllä huikeilta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postauksista on hyötyä, tai vähintään apua ennakkofiilistelyyn :) Menorca on mieletön saari! Melkein tekisi mieli sinne uudelleen, vaikka juuri siellä viime kesänä oltiin :) Ihanaa matkaa teille!

   Poista
 14. Onko kenelläkään kokemuksia Menorcasta joulukuussa?
  Olisimme lähdössä ystäväperheen kanssa johonkin lämpimämpään paikkaan joulun maissa, mutta löhölomat Kanarialla ei kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin Menorcalla kerran pääsiäisen aikaan ja oli kyllä kylmää ja tuulista. Välimeri taitaa olla vähän liian pohjoisessa. Kanarian vaihtoehtoja lämmölle taitaa olla Dubai tai esim. Thaimaa. Me olimme viime joulun aikaan Thaimaassa viikon ja oli ihan onnistunut kohdevalinta myös viikon lomalle, kun lennettiin suorilla lennoilla, niin paikan päälle jäi ihan kivasti aikaa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan