Slider

Kahden tähden hotelli - mitä oikein ajattelimme?

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Saavuimme touko-kesäkuisella Baleaarien reissullamme Menorcalle myöhään iltapäivällä. Olimme varanneet kahden tähden Siesta Mar Apartamentoksesta meille huoneiston. Ajattelimme, että kyllähän sitä nyt kahden tähden hotellissa voi lomaansa viettää. Kröhöm. Miten emme tajunneet, että ei neljään ja viiteen tähteen tottuneina voi majoittua kahteen tähteen. Kolme voisi vielä kelvata, mutta että kaksi. Mitä oikein ajattelimme?
Ilman ennakko-odotuksia saavuimme paikalle. Olihan paikkana kuvankaunis Cala en Porter. Kaikki näytti päällisin puolin hyvältä. Hotellialue koostuu useasta rakennuksesta, ja huoneistoja heillä on useita satoja. Meille annettiin ylimmän kerroksen huoneisto parin rakennuksen päästä vastaanotosta, iltaravintolan vierestä. Hissiä ei ollut, ja pääsimme ensi töiksemme raahaamaan laukkumme, rattaat ja turvakaukalon kolmanteen kerrokseen kapeaa portaikkoa myöden.Huone oli todella ahdas. Vaatteille ei ollut kaappitilaa. Kaappi oli kyllä, mutta sen täytti lämminvesivaraaja. Kahteen pieneen laatikkoon saimme ahdettua sentään osan tavaroistamme. Makuuhuoneen lattiatila täyttyi käytännössä kokonaan parisängystä ja pinnasängystä. Keittonurkkauksen nähdessäni totesin, ettemme aio Menorcalla ainakaan kokata. Jääkaapin vieressä oli harja ja luuttu omatoimista siivousta varten, ja seinässä komeili lappu, että roskat tulisi itse viedä hotellialueen ulkopuolella oleviin jäteastioihin. Jippii! Siivousta lomalla. Huoh. Kun luutun alta paljastui vielä piileskelevä torakka, olin täysin valmiina pakkaamaan tavaramme takaisin laukkuihin ja vaihtamaan hotellia - maksoi mitä maksoi.


Myöhäisen saapumisen vuoksi aioimme viettää hotellissa ainakin yhden yön. Eikö aamulla kaikki ole aina paremmin? Optimistinen tunnelma rapistui, kun naapuribaarissa alkoi livemusailta. Musiikki raikasi niin, että tuntui kuin meille oltaisi tuotu oma bändi suoraan omaan huoneeseemme. Luojan kiitos Isla 1v nautti täysillä yöunistaan, mutta me matkapäivästä väsyneet vanhemmat emme saaneet nukuttua vasta kuin pitkälle puolen yön jälkeen. Jos silloinkaan. Patjan jousitus painoi ja puudutti selän, kyljet ja lonkat. Kääntymään ei mahtunut, sillä sänky ei aivan yltänyt parisängyn mittoihin.

Aamu kun valkeni, oli mieliala parin hassun nukutun tunnin jälkeen, ihme kyllä, jo paljon valoisampi. Ei kai tämä nyt niin huono olekaan. Edellisen illan esitys ei kaikunut enää korvissa, uima-allasalue näytti viihtyisältä ja vastaanotosta kerrottiin livemusaa olevan naapuribaarissa seuraavan kerran lauantaina, eli sinä päivänä, kun me jo olemme matkalla takaisin Mallorcalle. Emmeköhän me täällä viihtyisi, tai vähintään selviytyisi. Emme me hotelliin tulleet viettämään aikaamme.
Aamiaistarjoilu pisti mieleni jälleen hotellinvaihtamishaaveisiin. Hotelliin saapui meidän kanssa yhtä aikaa luokallinen koululaisia viettämään luokkaretkeä. Luit oikein! Noin kolmekymmentä alakouluikäistä lasta kahmimassa aamiaiselta aivan jokaisen kulhon typötyhjäksi sillä samalla sekunnilla, kun tarjoilijat ne täyttivät. Eipä silti, vaikka tarjolla olisi jotain ollutkin, ei tarjoiluastioihin asti olisi ylettänyt tarjoilutilan koululaisruuhkan vuoksi. Sentään tarjoilijat pitivät meidän ei-luokkaretkeläisten puolia, ja pistivät koululaisia ojennukseen heidän etuillessa ja törmäillessä muihin asiakkaisiin. Saimme kuin saimmekin osamme aamiaisesta, vaikka se hieman työlästä olikin.

Kaikesta tästä huolimatta hotellissa oli myös hyviä puolia. Allasalue oli hieno ja siisti, kuten oli hotellin alue yleisestikin. Jokaiseen huoneeseen kuuluu iso parvekke tai terassi, ja hotellilla oli itsepalvelupesula. Hotellin sijainti oli täydellinen, aivan superkauniin Cala en Porterin keskustassa, kävelymatkan päässä rannalta. Hotellin vieressä oli bussipysäkki, vastapäätä erinomainen autonvuorausfirma.
Jos palaisin Cala en Porteriin, valitsisinko saman hotellin uudelleen? En.

Myös Mallorcalta, matkamme viimeiselle osuudelle, meillä oli varattuna kahden tähden hotelli. Voin kertoa, ei ollut enää tämän hotellikokemuksen jälkeen. Se hotelli meni vaihtoon, vaikka Booking.com ottikin viime hetken peruutuksesta pienen peruutusmaksun. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut tinkiä hintakatostamme, sillä saimme viime hetken tarjoushinnalla neljän tähden hotellin Palmanovasta puolihoidolla edullisempaan hintaan, kuin mitä olimme alunperin varanneet sen kahden tähden hotellin ilman aterioita. Peruutusmaksuineen jäimme budjetissa plussalle.

Miten Mallorcan neljän tähden hotellikokemus meni? No ei ihan nappiin sekään, ja nyt tiedän, minkä vuoksi hotelli oli niin edullinen. Puitteet olivat sentään kohdillaan. Muusta osasta lisää tuonnempana.

Pysy matkassa mukana:

26 kommenttia:

 1. Voi ei! Yömyöhään kovaa raikaava musiikki ei tosiaan ole sitä, mitä haluaa hotellihuoneessa kuunnella, oli hotellin tasoluokitus mitä tahansa. Ja tuo "parisänky" näyttää _todella_ kapealta! Mikä hotelli ottaa koululuokan syömään samaan aikaan muiden turisiten kanssa? Tuntuu, että tässä hotellissa oli moni muukin asia pielessä kuin tähtiluokitus. Onneksi allasalue tosiaan oli kiva ja näyttää kuvistakin mukavalta. :) En ole muuten koskaan törmännyt minkään tasoisessa hotellissa siihen, että roskat pitäisi itse viedä johonkin roska-astiaan. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se naapuribaarin musiikki taisi olla se hotellin suurin kompastuskivi. Olivat nimittäin respassa kovin tietoisia ja häpeissään tästä ongelmasta. Onneksi livemusaa oli kuitenkin vain kahdesti viikossa, ja meidän kuuden yön vierailulla toinen niistä jäi juuri välistä. Se parisänky oli juuri niin kapea, että ensimmäisen yön jälkeen vuorottelimme niin, että toinen nukkui sohvalla ja toinen sängyssä :D Ei siihen kahta aikuista mahtunut vierekkäin. Ja hotelli olisi tosiaan voinut ruokkia luokkaretkiryhmän tuntia ennen muiden aamiaista. Aamiainen nimittäin alkoi hotellilla jotenkin tosi myöhään.
   Tuo yleisten alueiden viihtyisyys ja se sijainti pelastivat kyllä paljon.
   Minäkään en muista, että olisin koskaan missään hotellissa nähnyt lappua, että roskat pitäisi viedä itse. Tosin me ei kyllä viety :D

   Poista
 2. Voi kääk! Me ollaan budjettimatkailijoita, mutta kieltämättä meilläkin on majoituksen taso hivuttautunut hieman ylöspäin lasten myötä. Vaikkakin moni asia oli huonoa tuuria ja ehkä hieman huonoa organisointia (kuten koululaiset), niin loppujen lopuksi hotelli/majapaikka pystyy melko pienillä teoilla parantamaan asiakkaan kokemusta. Nukkuminen on pienten lasten vanhemmille erityisen tärkeää, joten siinä epäonnistuminen pistää varmasti harmittamaan. Allasalue kyllä näyttää houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla hotellilla olisi kyllä hyvät mahdollisuudet parantaa tasoaan. Ei tarvitsisi kuin neuvotella naapuribaarin kanssa, että jättävät livemusaillat välistä, tai vähintään livemusa loppuisi esim. kymmeneen mennessä, hankkisivat kunnolliset sängyt tai edes petauspatjat, ja järjestäisivät koululaisten aamiaiset eri aikaan kuin mitä muut asiakkaat syövät. Niin, ja sen lapun roskien viemisestä itse voisi kyllä myös poistaa :D
   Allasalue oli kyllä tosi kiva, ja yleiset tilat muutenkin (pesula, lasten leikkipaikat jne).

   Poista
 3. Käytämme usein sitä halvinta majoitusta ensimmäisenä yönä, eli otetaan se läheltä lentokenttää, autosta vaan vaihtokalsarit ja hammasharja mukaan, nukutaan yö ja suunnataan sitten heti aamusta eteenpäin. Tosin ei ole pieniä lapsia mukana. Kahdestaan tai varhaisteinien kanssa sitä nyt viihtyy yhden yön vaikka missä. MUTTA... koko lomanajaksi en tosiaankaan ole valmis tinkimään mukavuudesta. Tiedän jo niin tarkkaan oman vaatimustasoni, että huteja ei ole onneksi (kop, kop) tullut pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo oli sentään vain kolmasosa lomasta, mutta pitkä aika silti, kun olimme siellä melkein viikon. Me reissattiin aika lailla kuuden kuukauden ajan, joten haluttiin säästää. Typerinä lähdettiin säästämään ihan väärästä päästä :D Tulipa testattua. Osataan taas jatkossa olla tarkempia valinnoissa :D

   Poista
 4. Heh, itse olen melko usein majoittunut kolmessa tähdessä ja ajatuksena ettei sen vähempää tähtiä voi majoituksessa olla. Ja tähän asti kolme tähteä on tarjonnut vielä ihan ok olot, ei meteliä, sängyt on mitoitettu sille määrälle kuinka monta henkilöä huoneessa nukkuu jne. Keittonurkkaukset eivät välttämättä ole kummoisia kolmessakaan tähdessä. Mutta tähän teidän majapaikkaan. Allasalue ja puutarha näyttää kyllä viihtyisältä ja kiva jos loppuloma sujui kuitenkin paremmissa fiiliksissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen monesti huomannut, ettei kolmella ja neljällä tähdellä ole välttämättä juurikaan eroa. Viisi tähteä on yleisesti varmasti hyvä ja alle kolmen tähden ei näemmä kannata kovin suuria toiveita asettaa :D
   Tuolla yleiset tilat olivat todella hienot. Sääli, ettei taso jatkunut huoneisiin saakka.

   Poista
 5. Uuh, tämä oli hyvä muistutus siitä, miksi en ole kahden tähden hotellissa majoittunut 90-luvun alun jälkeen...Tahmaisimmasta versiosta torakkoineen kerroinkin keväällä blogissa.... :) ://www.rantapallo.fi/elamaajamatkoja/2016/05/22/niin-ne-hotellivaatimukset-vaan-muuttuu-ajan-myota/

  Voin vain kuvitella illan hatutuksen määrän, kun ensin huoneisto oli mitä oli ja siihen bonuksena illan mökä - onneksi teidän pikkuinen sai kuitenkin nukuttua! Ulkotiloiltaan hotelli vaikuttaa ihan kivalta, mutta tuon kokemuksen jälkeen ymmärrän täysin, miksi seuraava varaus meni vaihtoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tuon blogipostauksesi.
   Se naapurin baarin meteli oli kyllä pahinta koko paikassa. Luojan kiitos pieni neiti on saanut niin hyvät unenlahjat, eikä herää jos vain ehtii nukahtaa ennen mekkalointia.
   Onneksi hotelli oli yleisiltä tiloilta niin miellyttävä. Muuten sekin olisi voinut mennä kesken kaiken vaihtoon.

   Poista
 6. Allasalueen perusteella olisin saattanut itsekin saman hotellin valita - tähdistä piittaamatta. Mutta tosi hyvä muistutus, että niillä tähdillä on välilä. Ja toi roskien vieminen itse hotellissa - mitä ihmettä?

  Tämä juttu muuten antoi mulle inspiraatiota omaan hotellipostaukseeni, mulla tähtiä oli tosin liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tulee itsekin jatkossa huolehdittua, että tähtiluokitus on vähintään se kolme, mieluummin vielä vähän enemmän.

   Luinkin tuon sinun blogipostauksesi :) Hauskasti sama ongelma, mutta toiseen suuntaan :D

   Poista
 7. Jossain kohtaa se raja itse kullakin menee. Meillä nyttemmin valinta on useimmiten 3+++ - 4 -tähteä. Viisi tähteä ja yli vähän vaivaannuttaa ja tuossa heikon kolmosen kohdalla alkaa yleensä joku asia nyppimään, on se sitten siivous, huonosti toimiva suihku tai mikä milloinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisilla menee raja korkeammalla, toisilla matalammalla. Mutta jossain kohtaa jokaisella. Tuo on kyllä tylsää, että matala tähtiluokitus tarkoittaa toimimattomuutta tai likaisuutta. Olisi aika hienoa, jos se tarkoittaisi vain vaatimattomuutta, mutta kaikki silti toimisi.

   Poista
 8. Mun täytyy myöntää, että me majoitutaan usein aikamoisissa loukuissa. Jotenkin varausvaiheessa iskee aina säästövaihde päälle, eikä ison perheen kanssa kovin halvalla mitään hyvää saa. Toisaalta me ollaan myös aika taitavia pesäntekijöitä. Usein katsotaan ensin paikkaa, että äkkiä pois täältä, mutta parin päivän päästä ollaan jo rakennettu sinne pesä, eikä haluttaisi lähteä mihinkään. Varsinkin lapset yleensä ihastuu niihin kaikkein hurjimpiin paikkoihin. Mikähän niitä vaivaa? Ja jostain syystä mulla on hirveän vähän kuvia meidän majapaikoista - ainakaan sisältä huoneista - eli ei niissä ole ollut kauheasti kuvattavaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Hauskaa, että lapset pitää eniten kurjimmista majoituksista. Toisaalta lapset kyllä aina sopeutuu paremmin kuin aikuiset.
   Kuvia tulee kyllä itsekin otettua vain kauniista ja hienosta. Joskus oikein harmittaa, että ei ole ottanut kuvaa jostain sellaisesta, mistä ei ole pitänyt. Ne kun yleensä on niitä mieleenpainuvimpia muistoja :)

   Poista
 9. Torakka ja kaikki muut sisätilojen ötöt on kyllä jäätäviä, mutta kovaa soiva musiikki helposti pilaa koko loman. Tuollaista oli minulla Tallinnassa hostellissa. Never again!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveä meteli tosiaan voi pilata koko loman. Jos sitä olisi ollut joka ilta, niin varmasti oltaisiin vaihdettu hotellia. Sitä on vaan pakko saada nukuttua. Ei lomasta voi nauttia, jos päivät menee koomaillessa.

   Poista
 10. Oltiin miehen kanssa Lontoossa kahden tähden hotellissa ja se oli kamala. Sijainti oli hyvä ja kun käytiin siellä vaan nukkumassa, niin menetteli, mutta never again. Mitä muuten tykkäsitte Menorcasta! Se on meillä yhtenä vaihtoehtona ensi kesän lomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijainti on kyllä tärkeä, mutta ei se kyllä kompensoi, jos on kamala meteli yöaikaan.

   Menorca on IHANA! Suosittelen sitä todella ihan kaikille. Se on vaan niin uskomattoman kaunis.

   Poista
 11. Aika paljon tulee budjetilla reissattua, mutta monesti ne kahden tähden hotellit näyttävät esim. siellä booking.comissa aika nuhjuisilta, eikä niitä tule kovinkaan usein klikattua. Joskus saattaa kyllä helmiäkin löytyä. Onhan tähtiluokituksissakin kyllä maakohtaisia eroja ja joissain maissa kolme tähteä on jo oikein hyvä, joissain taas ei niinkään. Enemmän ehkä meen kuitenkin arvosteluilla kuin tähtiluokituksilla. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä me odotettiin juurikin sitä helmeä. Ja ulkotiloiltaanhan tuo olikin kyllä enemmän kuin tähtiensä arvoinen.
   Arvosteluissa on aina se huono puoli, että ei voi tietää, mihin arvostelija on itse tottunut. Jos kahden tähden hotellissa majoittuva on tottunut yleisesti majoittumaan kahden tähden hotelleissa, hän varmasti pitää tuostakin. Mutta heti kun sinne pamahtaa tällainen neljään ja viiteen tähteen tottunut, niin arvio onkin jo ihan toisenlainen. Hyvää infoa arvosteluissa kyllä on mm. metelistä tai muista epäkohdista, vaikka samat asiat ei kyllä kaikkia haittaa.

   Poista
 12. Mä olisin varmaan (hinnasta riippuen) voinut olla ihan tyytyväinenkin täällä. Harvoin tulee kyllä kahden tähden hotelleihin mentyä, koska siinä vaiheessa olen aika hyvä etsimään jonkun hyvän hostellin, joka on yleensä nuhjuista hotellia parempi vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuolta olisi saanut naapuribaarin livemusiikin pois, ja sängyn hieman leveämmäksi ja sellaiseksi, ettei sen jouset painautuisi kylkiin ja reisiin (petarilla olisi saanut ratkaistua sen ongelman), niin jo sitten tuo olisi ollut ihan ok. Vaikka keittiötä en olisi silti käyttänyt, niin aika edullisella tuolla sai syötyä myös ulkona.
   Pienen lapsen kanssa hostellit ja dormit on meiltä täysin pois laskusta. Mutta eiköhän me jatkossa vaan makseta hieman enemmän tai kytätä hyviä tarjouksia :)

   Poista
 13. Kuvista saa äkkiä sellaisen kuvan, että eihän tuo nyt pahalta näytä ollenkaan mutta kyllähän se tähtiluokitus on aina jostain tullut. Torakka ja se yöllä kuuluva musiikki olisi kyllä saanut minut hermostumaan, varsinkaan jos siitä musiikista ei ole kerrottu etukäteen. Tuo tähtiluokituskin voi joskus olla harhaanjohtava, riippuen mistä varausta tekee. Ainakin täällä USA:ssa olen huomannut, että on hyvä lukea myös arvostelut niin tietää mitä on tulossa. Onneksi teillä oli toinenkin hotelli lomalle niin ei tarvinut koko aikaa olla tässä hotellissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisistä tiloista tuolla ei olisi todellakaan voinut ajatella, että olemme kahden tähden hotellissa. Huoneessahan ne kaikki epäkohdat sitten tulivat vastaan.
   Se musiikki oli tosiaan se kaikkein pahin yllätys. Olivat kyllä respassa sen verran pahoillaan ja noloina, että ovat varmasti siitä kuulleet valituksia ennenkin, mutta ovat aika voimattomia, kun ravintola on jonkun toisen omistama.

   Meillä oli kaksi muuta hotellia tuolla reissulla. Muut olivat neljän tähden. Ensimmäinen neljän tähden hotelli oli enemmän kolmen tähden tasoinen. Täyttä totuutta tähtiluokitus ei taida missään kertoa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan