Slider

Karu s'Albufera des Graun luonnonpuisto Menorcan pohjoisrannalla

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kun saimme Menorcalla vuokra-auton allemme, halusin ensimmäisenä lähteä tukikohdastamme, saaren eteläosan Cala en Porterista saaren päinvastaiselle rannalle. Siellä päämääränämme oli s'Albufera des Graun luonnonpuisto ja Favàritxin majakka. Heti kun pääsimme s'Albufera des Graun luonnonpuiston alueelle, maisema muuttui täysin muun saaren peltomaisemasta. Täällä luonto oli yhtäkkiä todella kivikkoista, kasvitonta ja karua.Ajoimme yhtä soittoa määränpäähämme Faro de Favàritxille. Mitä lähemmäs tulimme, sitä enemmän autoja oli parkissa tien varrella. Tie oli jatkuvasti niin kapea, että ihmettelin, miten kaksisuuntainen liikenne on mahdollista. Kyllä se oli mahdollista, joskaan ohituksiin ei kovin montaa kertaa ollut tarvetta. Vaikka paikalla oli muitakin, ei minkäänlaista ruuhkaa päässyt syntymään.

Majakalta lähdimme valumaan asteittain takaisinpäin sinne, mistä olimme tulleetkin. Pysähdyspaikkoja oli useita, ja hyvä että oli. Taas olimme niin uudenlaisten ja hienon maiseman äärellä, että olisin voinut jäädä tuonne kuvaamaan vaikka koko päiväksi. Pieni 1-vuotias neitimme kuitenkin hoputti matkantekoamme, ja jokainen kuvauspysähdys oli verrattaen lyhyt.
Luonnonpuiston kasvillisuus oli, kuten kuvistakin näkee, kovin niukkaa. Jos on aikomus kävellä siellä enemmän kuin vain nousta autosta ottamaan kuvia, suosittelen umpinaisia kenkiä. Nuo vihreät kasvit eivät ole yhtä pehmeitä, miltä ulospäin näyttävät. Astuin lipilapeillani huolimattomasti yhden puskan päälle, ja sainkin seuraavan ajopätkän nyppiä pieniä piikkejä jalkapohjastani.
Favàritxin majakka näytti olevan suosittu paikka lähteä patikoimaan Cami de Cavalls -reittiä. Reitti kulkee koko Menorcan ympäri ja on yhteensä 185 kilometriä pitkä. Juurikin tässä kuvan kartan kohdalla oli useampikin porukka kävelysauvojensa kanssa aloittamassa patikkaretkeään. Varustuksesta päätellen heillä ei ollut aikomuksena kävellä ihan koko saarta ympäri. Joskin mistäs minä sen tietäisin. Voihan vaikkapa autokyyti tuoda heille yöpymistarvikkeet ja ruuat autoteitä pitkin pysähdyspaikoille. Reitti yhtä kaikki vaikutti hienolta tavalta tutustua koko Menorcan rannikkoon joko jalkaisin tai pyöräillen.
S'Albufera des Graun luonnonpuistosta jatkoimme matkaamme Fornellsin satamakylään. Kylästä ei ole juuri muuta sanottavaa, kuin että sekin - yllätys yllätys - oli kovin kaunis. Pienestä paikasta huolimatta juuri tuolla tapasimme Menorcan matkamme ainoat muut suomalaiset.


Pysy mukana matkassa:

10 kommenttia:

 1. Kauniilta näytti tuo kylä. Ihan keskikesällä tuskin tuolla vaeltaa jaksaisi mutta keväällä tai syksyllä. Kyllä näyttää saari melkoisen karulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kylä oli tosi kaunis! Tuo touko-kesäkuun vaihde oli vielä oikein miellyttävää vaellussäätä. Lämpötila lähenteli jo kolmeakymppiä, muttei ollut vielä liian tukalan kuuma.

   Saari ei siis ole ollenkaan karu. Vain tuo luonnonpuisto. Ihan käsittämätöntä, miten pienelle saarelle mahtuu niin monta erilaista luontoa.

   Poista
 2. Olisikin hienoa patikoida Menorcan ympäri noissa karunkauniissa maisemissa. Vähän ehkä jännittäisi että löytyykö matkan varrelta riittävästi vettä, mutta ehkä siellä on kyliä suht tiuhaan kuitenkin? Iskipä ikävä valkoisten tiilikattotalojen ja palmujen yhdistelmää, mutta joulukuussa pääsee niitä taas ihastelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin olisi ihanaa patikoida Menorcan ympäri. On siellä aika tiuhaan kyliä. Tai vähintäänkin rantoja kahviloineen. Siinä tuo olisi niin upea saari kiertääkin, kun maisema vaihtuu tuosta karusta upeaan vehreään rantamaisemaan.

   Poista
 3. Tuonne seudulle on ollut haaveina lähteä joskus vähän luontoretkeilemään.. ehkä jonain päivänä sitten. Ihania maisemia!

  VastaaPoista
 4. Karun näköistä on kyllä maisemat, eipä silti, kyllä niissä silmä lepää. Tuollaiset 185 km viikon reissulla voisi olla aika mielenkiintoinen urakka - olisi kyllä paikat kovilla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se reitti tosiaan ihan tuosta noin vaan tulisi. Mutta voisihan sen pyöräilläkin. Muutama maastopyörä tulikin rannikolla vastaan, joskin toisella puolella saarta. Tuolla riittäisi kyllä maisemassa ihasteltavaa.

   Poista
 5. Karun näköistä on kyllä joissain paikoissa, mut kaunista etenki noilla rannoilla! Toi patikointi vois olla oikeesti mukava! Näkis ainaki ihan kunnolla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta Menorcalla on se monipuolisuus ja se, että ihan kaikki on niin pirun kaunista! Patikoimalla näkisi tosiaan rauhassa ja kunnolla. Huomattavasti paremmin kuin meidän taaperon kanssa matkalla :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan