Slider

Lapsiystävällinen hotelli Caybeach Meloneras @Gran Canaria

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Vietimme joulun Gran Canarian eteläkärjessä Las Meloneraksessa. Sieltä mieheni oli valikoinut Cay Beach Meloneras -hotellin. Hyvin olikin valinnut. Hotelli toimi erinomaisesti vauvamatkallamme.

Ensivaikutelman hotelli ainakin osasi hoitaa. Kun saavuimme hotellille lennolta puolenyön jälkeen, saimme respasta pienet illallisboksit. Wautsi. En ole ennen saanut mistään hotellista myöhään saapuessani ruokaa huoneeseen mukaan. Olipa mukava yllätys! Meillä oli puolihoito varattuna, joten toki illallinen kuului meille jo saapumispäivänä, mutta että he oikein pakkasivat sen meille, vaikka saavuimme illallisajan jälkeen. Boksissa oli leipää, hedelmiä ja jogurttia. Huoneessa iso pullollinen vettä. Ei siis mitään gourmeeta, mutta ruokaa.

Huoneisto erinomaisella pohjaratkaisulla
Matkapäivän jälkeen ja vielä yöaikaan mikään ei koskaan näytä niin kivalta kuin sitten seuraavana aamuna hyvien yöunien jälkeen, mutta tämä hotelli vaikutti mukavalta jo yöllä. Huoneistomme oli tilava ja siisti. Makuuhuoneessa oli pedattuna myös Islalle matkasänky. Kun saavuimme hotellille, Isla torkkui rintarepussa. Yritin siirtää hänet matkasänkyyn, mutta katse oli niin pelokas (suora huutokin jo jotain kertoi), että nukuimme kaikki samassa sängyssä ensimmäisen yön. Onneksi parivuode oli valtavan leveä, eikä kenenkään tarvinnut väistellä toista.Huoneistossa oli myös keittiö astioineen ja ruuanlaittovälineineen. Me emme sitä puolihoitolaisina tarvinneet kuin Islan puuron tekoon ja ruokien lämmittämiseen. Puuroonkin minulla oli mukana valmista puurojauhetta, joka vain sekoitettiin lämpimän veden joukkoon. Useimmiten Isla sitten söikin puuron samaan aikaan meidän kanssa aamiaisella tai illallisella ravintolassa. Ei se keittiö silti ihan hukkaan mennyt, vaikkemme kokkailleetkaan. Ja oli huoneistossa se hyvä puoli, että makuuhuone oli erikseen. Ei tarvinnut samassa huoneessa hiippailla Islan nukkuessa.

Huoneistojen pohjat olivat juuri nukkumisjärjestelyjen kannalta erinomaiset. Sekä olohuoneesta että makuuhuoneesta oli liukuovi terassille. Päiväunien aikaan Isla sai nukkua rauhassa makuuhuoneessa, ja itse pystyi lukemaan kirjaa aurinkoisella terassilla. Ei tarvinnut olla edes itkuhälyttimiä mukana.

Meidän huoneisto oli tuo alempi, mutta puskista johtuen en saanut terassista kunnon kuvaa.


Lasten astiasto illallisviihdykkeenä
Myös hotellin ravintola oli ajatellut lapsivieraita. Lastenpöydästä Isla ei ihan vielä tarvinnut ruokaa, mutta värikkäät, muoviset astiat toimivat erinomaisina viihdykkeinä meidän ruokaillessa. Toki Islalle löytyi hedelmiä ja kasviksia. Ei tarvinnut aivan tyhjin käsin muiden ruokailua hänenkään katsella. Syöttötuoleja oli niin paljon, että kertaakaan sellaista ei tarvinnut odottaa.
Ruuat yleisesti olivat hyviä. Aamiainen oli puuron puuttumista lukuunottamatta erinomainen ja todella kattava. Illallisessa ei ollut mitään valitettavaa, mutta en keksi mitään erityistä hehkutettavaakaan. Positiivista toki oli, että ruokia oli kattavasti ja ne vaihtelivat illasta toiseen. Ei tarvinnut koko viikkoa samaa ruokaa syödä. Vauvamatkalaisen näkökulmasta oli kovin kätevää, että viinipullon pystyi jättämään säilöön seuraavalle illalle. Ei tarvinnut ostaa talon viiniä, eikä myöskään heittää hukkaan loppua pullollista. Yhtä pullollista taisimmekin juoda kolme iltaa, hih :)


Viihdykkeenä pari allasaluetta, lasten leikkihuone ja kauneushoitola
Hotellin uima-allasalueet olivat myös miellyttävät. Joskin (lämmitetty?) vesi ei ollut lämmintä. Itse en käynyt kertaakaan uimassa muuta kuin Islan kanssa vauva-altaassa (en tosin olekaan mikään superinnokas uimari). Lastenaltaaseenkin uskaltauduimme vasta iltapäivästä, kun aurinko oli lämmittänyt altaan veden vauvalle riittävän lämpimäksi. Itse alueet olivat riittävän suuret, jotta aurinkotuoleja ei tarvinnut varailla tai jonottaa. Ei tarvinnut myöskään pelätä Islan tippuvan heti parin ryömimisen jälkeen altaaseen.

Suurempi allasalue, allasbaari ja ylhäällä oikealla hotellin ravintola.

Toinen allasalue, jonka alta löytyi punttis ja kauneushoitola. Vierestä lasten leikkihuone.
Meidän huone oli lähellä ravintolaa ja isompaa allasaluetta. Toisessa päässä hotellialuetta oli yksi uima-allas, kuntosali, kauneushoitola ja lasten leikkihuone. Leikkihuonetta olisi tullut varmaan käytettyä enemmän, jos olisi ollut huonompi sää, ja jos se olisi ollut lähempänä meidän huonetta. Nyt kävimme vain piipahtamassa siellä.

Isommille lapsillehan siellä järjestetään jotain ohjelmaakin Bamse-nallen vetämänä. Yli kolmevuotiaille mm. kerran viikossa leffailta, jolloin vanhemmat voivat käydä syömässä rauhassa, kun lapset vahteineen katsovat leffaa.


Ja olihan isomman allasalueen vieressä leikkipaikkakin. Ja jossain päin hotellialuetta minigolf ja muistaakseni tenniskenttäkin. Puuhaa paljon joka tapauksessa. Meidän aktiviteetit rajoittuivat aurinkotuoleihin ja kauneushoitolaan.

Rauhallinen ympäristö
Ilman puolihoitoa hotelli olisi ollut vauvamatkalle turhan kaukana ravintoloista. Ei niihin ollut kuin muutama sata metriä, mutta kun Islaa alkaa väsyttää, niin silloin pitäisi olla jo kovin lähellä sänkyä. Toki hotellin allasbaarista sai myös illallista (ei vain ravintolasta). Puolihoito oli kuitenkin tälle matkalle hyvä.

Muuten sijainnissa ei ollut valittamista. Ei ollut bilehile ravintoloiden meteliä häiritsemässä, eikä hotelli ollut kaukana palveluistakaan. Suoraan hotellin altailta lähti tie rantaan.Rannasta oikealle, ja sieltä tuli vastaan muutamia ravintoloita, pieni ostoskeskus ja pieni hiekkaranta.Rannasta vasemmalle, ja siellä tuli vastaan Maspalomas ravintoloineen ja kauppoineen. Rantakatu vei aina Maspalomasiin asti. Se toimikin erittäin hyvänä aamulenkkipolkuna.
Suosittelen hotellia lapsimatkalle. Hotelli löytyi ainakin Finnmatkojen valikoimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan