Slider

2000-luvun Kanariaa - Las Meloneras

perjantai 22. tammikuuta 2016

Viime kerrasta Kanariansaarilla ehti vierähtää tovi. Ei ehkä ihan kahtakymmentä vuotta, mutta ei se kauas heitä. Tai hetkinen. Kun tarkemmin ajattelee, niin 20 vuotta voi olla tarkalleen kulunut siitä, kun olen edellisen kerran ennen joulun matkaamme ollut Kanarialla. Hui. Kylläpä asioista on jo pitkä aika!

En ole liiemmin kiirehtinyt Kanarialle paluuta. En ole sitten lapsuusvuosien edes suunnitellut Kanarianmatkaa. Maailma on pullollaan upeita kohteita, yksi elämä ei edes riitä kiertämään niitä kaikkia. Ajatus Kanariasta nauratti. 80- ja 90-lukujen loisto ei ehkä olisi yhtä hohdokasta kuin silloin 80- ja 90-luvuilla. Vai olisiko? Jospa sitä yllättyisi positiivisesti jos heittäisi ennakkoluulot romukoppaan.

Laskeuduimme Las Palmasin kentälle illalla kymmenen aikaan. Lämmintä oli edelleen parikymmentä astetta. Aika ihanaa! Saimme laukut vain lyhyen odottelun jälkeen. Opaskin oli meitä pakettimatkalaisia heti vastassa. Ei kun bussiin, ja oppaan mukaan olisimme alle puolessa tunnissa kaikki hotelleillamme. Lupaava alku. Bussi aloitti hotellikierroksen Playa del Inglésin hotelleista, pohoojaalaisen isännän selostaessa matkan joka käänteitä takapenkissä (ei, matkassa ei todella ollut yhtään käännettä, mutta juttua riitti silti). Tunnin kuluttua emme edelleenkään olleet omalla hotellillamme, ja tarinaa takapenkissä riitti. Joka risteyksessä jotain. Voi apua! Minne olemme tulleet? Ehkä sittenkin olisi pitänyt lähteä matkaan ilman "ehkä yllätyn positiivisesti" -fiilistä.

Vai sittenkin...
Kun vihdoin pääsimme hotellillemme, ajatukset muuttuivat jälleen positiivisempaan suuntaan (lue kirjoitukseni Cay Beach Meloneraksesta). Ehkä emme tulleetkaan kasari-ysäri-loistoon. Emmekä tulleetkaan. En ollut aiemmin edes kuullut Las Meloneras -nimisestä paikasta, eikä ihmekään. Alue on rakennettu vasta 10-15 vuotta sitten. Enkä siis ole tuona aikana vilkaissutkaan Kanariaan päin.

Las Meloneras on vielä keskeneräinen loma-alue. Tyhjiä tontteja on rivissä odottamassa niille rakennettavia hotelleja (tuleeko niitä koskaan, sitä en tiedä). Lomakokemusta se ei kuitenkaan haitannut. Eihän näitä tyhjiä tontteja hotelleista käsin näe, näitä hotelleja kun ei ole rakennettu "käydään vain nukkumassa hotellissa" -periaatteella. Eikä niitä tyhjiä tontteja näe edes hotellilta poistuttaessa, jos kulkee rannan kautta.
Las Meloneraksen hotellit ovat hienoja. Meidän hotelli, Caybeach Meloneras, oli hyvä neljän tähden hotelli, ja se oli sieltä huonoimmasta päästä. Rantakatua kävellessä sai ihastella viiden tähden hotelleja rivissä. Yhden hotellin ikkunat (ravintolasta??) oli rakennettu suoraan rantakallioon. Aika hieno!
Las Meloneraksen ravintolat ja ostoskeskuksetkin olivat tältä vuosituhannelta. Me kävimme niillä vain istumassa parilla terassilla ja kerran lounaalla, mutta jos meillä ei olisi ollut puolihoitoa, olisin mieluusti myös illallistanut useammassakin ravintoloista.


Ranta Las Meloneraksen kohdalla on kallioista ja kivikkoista. Hiekkarantoja haaveilevan kannattaa suunnata joko Maspalomaksen dyyneille, tai aivan Las Meloneraksen länsiosan pienelle hiekkarannalle.

Surffarit voivat sen sijaan lähteä vesille kivikon kohdalta. Sattuipa siellä olemaan laikkarikisat, kun yhtenä päivänä kävelimme rantabulevardia.


Ei siis pöllömpi paikka tuo Las Meloneras. Pääsinpä sittenkin yllättymään positiivisesti.

43 kommenttia:

 1. Mielestäni Kanariansaaret toimii hyvin, kun haluaa päästä kohtuu lähelle lämpimään talvella. Aika kiva hotelli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toimii! Nyt varsinkin, kun vauvan kanssa ei jaksa olla niin kovin aktiivinen ja haluamme lomalta lomaa.

   Poista
 2. Eipä ollut minullekaan tuttu nimeltä tuo Las Meloneras. Olen käynyt Kanarialla kerran, ja se oli 2000-luvulla. Ei jäänyt pahaa sanottavaa - yllätyin siis toisin sanoen positiivisesti, koska valitettavasti olin kehittänyt ennakkoluuloja Kanariaa kohtaan ennen reissua. Mutta ei tosiaan ollut hassumpi paikka, kuluneesta maineestaan huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanarian maine on tosiaan aika huono. Ja eihän siellä kaikki ole sitä samaa kuin oli 80- ja 90-luvuilla. Paljon on rakennettu uutta. Aurinko ja lämpö toki säilyneet, ja niitä me lähdimme hakemaan.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää ja kiva, että matkablogista voi lukea positiivista tekstiä myös Kanariasta ja pakettimatkasta! Tuntuu, että juuri noi kaksi sanaa on useimmille reissaajille kirosanoja. Kanarialle en itse lähtis ihan heti, sillä oon 22 elinvuoteni aikana käyny siellä jo 5 tai 6 kertaa.. Silti Las Meloneras ei ollu mulle edes nimeltä tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika vain minullekin tuli vastaan, että halusin Kanarialle ja vielä pakettimatkalle. Eikä ollut huono matka ollenkaan :)

   Poista
 4. Kanariansaaret on lapsuudesta tuttu ja juuri lueskelin jostain reissujulkaisusta, että siitä povataan uutta it-retrokohdetta :D Ties vaikka kaikista siisteintä olisi seuraavan sukupolven mielestä mennä juurikin Teneriffan tuntumaan.. Noh ihan vakavissaan olemme itsekin suuntaamassa ehkäpä juurikin Kanarialle veljeni perheen kanssa. He kaipaavat lomaseuraa ja lapsiperheenä kammoavat pitkiä lentoja. Mikäs olisi lähellä ja lämmin tähän aikaan vuodesta, -no Kanaria tietenkin! Itse lähtisin aivan mielelläni. Luonto on kuitenkin kaunis ja dyynit kiehtovat minua ihan valokuvauksen kannalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuka tietää, vaikka Kanaria bongaisikin vielä suosion huipulle :)
   Onhan Kanarialla tosiaan paljon muutakin kuin aurinko ja lämpö, ja niitä ainakin, jos ei muuta kaipaa.

   Poista
 5. Itse olen käynyt Kanarialla kaksi kertaa, molemmat Teneriffalla. Aivan upea paikka, sisämaan kaupungit mielettömän upeita! Kanarian huono maine johtuu näistä turismille rakennetuista kaupungeista, alkuperäiset kaupungit sitä vastoin varsin kivoja. Ajattelin kyllä jossakin vaiheessa käydä kaikilla saarilla, osalle varmaan riittänee päiväretket. Sama koskee mm. Mallorcaa, joka on myöskin aivan upea kohde. Vuokra-autoa alle ja nähtävyyksiä riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma muistikuvani on nimenomaan niistä 80-luvun turistikylistä, ja vieläpä juuri sieltä 80-luvulta. Ei siis mikään kovin hehkeä mielikuva :D Ja vaikka tämä reissumme olikin vain ja ainoastaan turistikyläloma, niin miellyttävää, että sieltä löytyi tätä uudempaakin aluetta.

   Poista
 6. En oo koskaan käynyt Kanarialla. Miulla ei silti oo mitään ennakkoluuloja sitä kohtaan, päinvastoin oon kuullut, että se on matkustamisen arvoinen turistirysien ulkopuolella. Epäilemättä tulee joskus käytyä Suomen matkan yhteydessä talvella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudessa lomat olivat aina vain sitä perus turistimeininkiä, joten sieltähän ne ennakko-odotukset edelleen minulla kumpusivat.

   Poista
 7. Hyvälle rantarentoumiskohteelle vaikuttaa. Ehkä itsellä Kanaria ei olisi listan ykkösenä, kun rannan lisäksi voisi tehdä muutakin jossain toisessa kohteessa. Toisaalta, jos haluaisi mennä vähemmällä suunnittelulla ja ottaa lyhyen paon arjesta tässä on varmasti loistava vaihtoehto siihen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli nimenomaan hyvä rentoutusloma. Ja minähän lähdin sinne täysin ilman suunnittelua. En edes tiennyt missä päin Gran Canariaa Las Meloneras on, ennen kuin olimme perillä :)

   Poista
 8. Itselläni Kanaria on ollut niitä elämäni ensimmäisiä ulkomaanmatkoja. Tuntuisi varmaan todella nostalgiselta mennä uudelleen ��
  Jos lähtisin uudelleen, ottaisin loman rentoutumisen kannalta ja lukisin kirjaa uima-altaalla tai rannalla. Mieluummin menisin kuitenkin jonnekin minulle uuteen lomakohteeseen ��
  Titta / IKILOMALLA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin yleisesti matkustan jonnekin, missä en ole ennen ollut. Mutta hauskaa oli kyllä käydä lapsuuden lomakohteessa nyt, kun piti löytää loma auringossa lyhyen lennon päässä.

   Poista
 9. En ole kuullut tästä Las Meloneraksesta, vaikka Gran Canarialla olenkin käynyt muutaman kerran. Ei kuulu suosikkikohteisiin, mutta jos haluaa edullisen äkkilähdön lämpimään keskellä pimeintä talvea, ei Kanaria ole yhtään huono vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumatkana Kanaria ei valitettavasti ole edullinen. Ainoa miinuspuoli tässä matkassa. Mutta remontin ja muuton jälkeen kaipasimme aurinkoa ja energiaa, joten matkaan lähdettiin hinnalla millä hyvänsä :)

   Poista
 10. Tutun näköistä. Olimme vuosi aikaa maspalomaksessa ja kävelimme tuolla rantaraitilla. Iltaisin oli ravintoloissa kovin tyhjää, olisiko johtunut siitä että niin paljon on tarjolla all inclusivea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvin olla, että tuolla alueella ihmiset ruokailevat hotelleillaan. Meilläkinhän oli puolihoito, emmekä edes käyneet kuuden jälkeen tuolla rannassa ravintoloiden luona.

   Poista
 11. Kanarialla on ihan hauskojakin paikkoja, mutta kyllä nuo all inclusive -kylät edelleen nostavat hieman karvat pystyyn. Mukava kuitenkin, että tykkäsitte. Ja pakko myöntää, että juuri tällä hetkellä voisin singahtaa täältä märästä loskasta tuonne tulenväkenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hassua, miten lapsi muuttaa matkamieltymyksiä. Vauvahan viihtyisi hyvin kantorepussa vaikka missä maailman kolkassa, ja mitä enemmän maisema vaihtuu, sitä enemmän meidän Isla hihkuisi. Mutta kun ei itse ole yhdeksään kuukauteen nukkunut kertaakaan kokonaista yötä, niin jotenkin se all-inclusive-hotelli, jonka alueelta ei koko loman aikana tarvitse poistua, tuntuu maailman parhaalta vaihtoehdolta. :D
   Nyt tosiaan mikä muu paikka tahansa olisi kyllä aika ihana.

   Poista
 12. Ei vaikuta ollenkaan pöllömmältä paikalta! Itselläkin taitaa tulla 20 vuotta edellisestä kanarian reissusta täyteen ensi vuonna, eikä kyllä kertaakaan ole ollut kiire takaisin. Lapsena siellä tuli reissattua kerta vuoteen ja ähky tuli, lisäksi myös tuo mainitsemasi kirosanayhdistelmä "kanaria + pakettimatka" mielikuvana on pitänyt kiinnostuksen jossain aivan muualla. Toisaalta viime aikoina kanariasta on kyllä lukenut paljonkin positiivista ja ei siitä montaakaan viikkoa ole kun tuli puhuttua että pitäisiköhän lähteä ihan mielenkiinnosta katsomaan paikkoja taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä meidän lomaan täydellinen kohde. Ja lapsenahan Kanaria oli ihan parasta, kun ei vielä paremmasta tiennyt :)

   Poista
 13. i k i n ä en ole Kanariansaarilla käynyt, vaikka moneen kertaan olen omilla reissuillani päätynyt sellaisiin tilanteisiin, että olen kyllä päässäni moista vaihtoehtoa alkanut kummasti pyöritellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wautsi. Saavutus tuokin. Voittaisit varmasti monet "en ole ikinä" -pelissä :)

   Poista
 14. Ensimmäinen ulkomaanreissu minullakin suuntautui juuri Kanarialle, mutta siitä onkin jo 40 vuotta. Ei ole ollut minkäänlaista mielenkiintoa lähteä sinne sittemmin, mutta nyt kun luin tämän postauksesi, niin sitähän voisi vaikka kokeillakin. Ei vaikuttanut yhtään hassummalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanarialla on kyllä kaikenlaista, paljon muutakin kuin mitä meidän lomaamme kuului. Näin Suomesta katsottuna siis ainakin lyhyt lento, aurinkoa ja lämpöä niihin hetkiin, kun ei muuta kaipaa :)

   Poista
 15. Mukavaa kuulla, että yllätyit positiivisesti! Monille kanariansaaret tuo mieleen kovin negatiivisia ajatuksia ja on aina mahtavaa, kun niistä päästään eroon. Itsekin olen sitä mieltä, että lähempää on vaikea löytää helpompaa kuin Kanaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta. Jos ei Kanariaa olisi, niin en tiedä minne olisimme jaksaneet tuossa kohtaa lähteä. Ehkä Dubai olisi ollut seuraava vaihtoehto.

   Poista
 16. Uudet tasokkaat hotellit ja muut palvelut ovat epäilemättä ihan ok kokemus, jos kaipaa vain pientä irtiottoa. Minulle aika vieras ajatus on matkustaa paikkaan, joka on rakennettu vain turismia silmällä pitäen, jossa ei ole mitään muuta kuin ne palvelut. Toisaalta vuokraamalla auton tuoltakin pääsisi aika helpolla seikkailemaan ja katselemaan oikeaa elämää, joten tukikohtanakin varmaan ihan hyvä. Olin toki juuri Malediiveilla, joka resortien puolesta on juuri tuollainen, mutta seiellä on maailmanluokan rannat. Mutta ihan parasta on, että jokainen voi matkustaa haluamallaan tavalla ja että tuo kokemus oli sinusta hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös vierähti aika monta vuotta, että kaipasin paljon paljon enemmän lomaltani. En voinut ymmärtää, miten joku jaksaa vain olla monta päivää putkeen. Nyt kun olimme kolme kuukautta rempanneet uuden kodin lattiasta kattoon puolivuotiaan vauvan kanssa, niin mihinkään muuhun ei olisi ollut energiaa. Kuuden tunnin lento Islaa viihdyttäenkin tuntui jo ihan tosi pitkältä :D Toisaalta aikaakin oli käytettävissä vain viikko, niin piti miettiä kohde, jossa aikaero ei ole liian suuri vauvan rytmin kääntämiseen. Auton vuokraamistakin suunnittelimme, mutta totesimme, että emme kertakaikkisesti jaksa. Onneksi näitä kohteita löytyy ihan jokaiseen elämäntilanteeseen. Kotiin ei tarvitse jäädä :)

   Poista
 17. Kanarialla on tullut vietettyä (vain) joskus Puerto Ricossa (olikohan se sen lahden nimi). Eikä ole ollut, vielä, suunnitelmissa palata, mutta toki blogeissa on ollut tosi paljon juttuja retkistä pitkin ja poikin saaria, eli varmaan siellä paljon kaikenlaista olisi, nähtävää ja koettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Puerto Rico löytyy myös Gran Canarialta. On siitä kerran tullut sekaannuskin, kun itse olimme Karibian Puerto Ricossa, ja huomasin sukulaisten olevan myös Puerto Ricossa. He tosin Kanarialla. Emme päätyneet tekemään treffejä :)

   Poista
  2. Tarkennuksena vielä, että huomasin sukulaisten matkakohteen siis Facebookista ;)

   Poista
 18. En ole aiemmin lukenut blogiasi, oliko tämä siis pitkästä aikaa ensimmäinen pakettimatkanne? Kanaria (ja pakettimatkat) on itsellänikin plakkarissa 20 vuoden takaa (!!), mihin tämä aikaa menee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiin! Käytiin me pakettimatkalla Egyptissä kolme vuotta sitten, kun mieheni olkapää oli juuri leikattu ja itse tein opinnäytetyötä. Silloinkin oli tarve vain aurinkotuolille, josta käsin tietokonetta oli mukavampi naputella kuin kotona lopputalven vesisateessa. Sitä edellinen pakettimatka onkin lukioajoilta, eli reilun viidentoista vuoden takaa.

   Poista
 19. Voisin hyvinkin lähteä joskus Kanarialle, onhan sielläkin muutakin kuin turisteille rakennettuja ranta-alueita. Yksi entinen opiskelijani oli kotoisin Lanzarotelta ja puhui kyllä niin kauniisti siitäkin saaresta. Joskus, ehkäpä 15 vuotta sitten, olin Palmassa ja taisimme ajella autolla myös tämän Melonarasin ohi, jos oikein muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanarialla tosiaankin on muutakin kuin turisteille rakennettuja kyliä. Mutta se on myös riittävän lähellä siihen, jos ei kaipaa muuta kuin valoa ja energiaa keskelle talvea.

   Poista
 20. Kävin lapsena paljon Teneriffalla, enkä ole sen koommin oikein Kanarialle hinkunut. Jotenkin ei vaan ole mun tyylinen paikka, vaikka kauniita maisemia ja sellaista nyt onkin aika paljon. Harmi sinänsä, se kun on melkein ainoa paikka, johon on lyhyt lentomatka ja lämmin ilma keskellä talvea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on todella harmi, että vaihtoehtoja aurinkoon ja lämpöön talvella lyhyen lentomatkan päässä ilman aikaeroa ei juurikaan ole.

   Poista
 21. Minäkään en ole koskaan Kanarialla käynyt, sillä vanhempani jo silloin 80-ja 90-luvulla mieluummin matkustivat muualla ja minä heidän mukanaan tietysti. Koskaan en ole sinne hinkunut, vaan lähinnä rakentanut entistä enemmän ennakkoluuloja. Viime aikoina kuitenkin pieni kiinnostus on noussut niihin pienempiin saariin ja nyt täytyy myöntää, ettei tämä Las Meloneraskaan vaikuta ollenkaan hullummalta. Muutenkin pitäisi heittää ne ennakkoluulot mäkeen, sillä hienoa luontoa ja kauniita paikkoja tuntuu löytyvän vähän jokaisen pahimmankin turistirysän lähistöltä, kunhan vaan viitsii astua askeleen sivuun. Ja jostain syystä niistä paikoista on tullut niin suosittuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän Kanaria tosiaan ole vain Teneriffaa ja Gran Canariaa. Ne pienet saaret ovat varmasti ihan oma luokkansa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan