Slider

Shoppailua ja pikkupurtavaa Kioton Nishiki Marketissa

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kiotossa vieraillessa kuuluu käydä Nishiki Marketissa. Kävelimme sinne hotelliltamme muutaman kilometrin matkan, ja kävimme kauppahallin lähettyvillä ensin lounaalla ennen kuin sukelsimme kauppojen sekaan. Syöminen ennen kauppahalliin menoa ei olisi kuitenkaan kannattanut. Nishiki Marketin ruokakaupat oli täynnä maistiaisia, ja pientä naposteltavaa olisi voinut ostaa joka toisesta kaupasta.

Aikaisemmin kirjoitin japanilaisista keittiöveitsistä. Ne oli juuri tästä samaisesta kauppahallista.Nishiki Marketista löytyy 130 ruokakauppaa. Myynnissä oli kaikkea mahdollista, mitä kauppahallista yleisestikin löytyy. Vaikka kaloja, äyriäisiä ja muita mereneläviä oli todella paljon, perinteisen hallin kalan haju puuttui kokonaan. En tiedä oliko kaikki niin tuoretta, että mitään hajua ei vielä syntynyt, vai mistä mahtoi johtua.

Olisi ollut hauska käydä täällä ruokaostoksilla. Valitettavasti meillä ei kuitenkaan ollut hotellissa keittiötä (eikä kyllä aikaakaan kokkailuun). Mutta raaka-aineiden tunnistaminen olisi ollut vieläkin haastavampaa kuin ravintolassa, sillä niistähän olisi sitten pitänyt osata myös kokata jotain - oikealla tekniikalla. Ravintolassa sentään voi onnellisesti syödä vaikkei tiedäkään mitä syö.
Kuivattuna kalat olisivat kyllä säilyneet Suomeen saakka. Alla olevan kuvan pienenpienet kuivatut kalaset olivat niin sööttejä, että melkein jopa ostin niitä. En kuitenkaan tehnyt niin, kun minulla ei ole mitään pienintäkään hajua, miten niitä voisi käyttää. Olin järkevä. Onneksi, sillä en edelleenkään tietäisi mitä niillä sööteillä kaloilla tekisin. Kai ne lojuisivat kuiva-ainekaapissa siihen asti, että päiväys menisi ohi.

Kuivatut kalat olivat kyllä selkeästi suosittuja Japanissa. Niitä oli myynnissä ihan joka paikassa.Kirsikankukat olivat löytäneet tiensä myös kauppahalliin. Myynnissä oli kirsikankukilla maustettua riisiviiniä. Viini oli ihan raikasta ja jopa hyvää. Se ei kuitenkaan päätynyt ostoskoriin - ei siis ihan niin hyvää.Pitkän shoppailusession jälkeen maistui kylmä olut. Tämäkin löytyi aivan Nishiki Marketin kulman takaa. Tai en ole varma oliko tämäkin katettu katuosio myös Nishiki Markettia, vai oliko virallinen Nishiki Market vain ruokapuoli. Kuppilan ympäristö oli nimittäin täynnä vaate-, kenkä-, koru-, sisustus-, matkamuisto- ym. myymälöitä. Shoppailu ei rajoittunut vain ruokien katseluun.

Parasta valitsemassamme olutkuppilassa oli lasku. Yksi olut maksoi 620 jeniä, eli kaksi yhteensä 1240. Tiedoksi siis, jos joku ei osannut tulkita laskua :) Tylsintä tässä(kin) kuppilassa oli se, että sisällä sai polttaa. Japanissa ei saa polttaa kaduilla, mutta ravintoloissa kylläkin. Niin väärinpäin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan