Slider

Aktiivinen Lanzaroten Costa Teguise lapsen kanssa

sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Olimme tyttäreni kanssa kahdestaan talvilomailemassa Lanzarotella huhtikuun alussa. Valikoin alueeksi saarelta Costa Teguisen alueen, sillä sieltä löytyi meille sopiva hotelli ja ennen kaikkea alue sijaitsee vain parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä Lanzaroten lentokentältä. Pitkän lentomatkan jäljiltä ei ole mitään rasittavampaa, kuin edelleen pitkittynyt matkanteko bussin tai muun lentokenttäkuljetuksen kyydissä. Täällä se ei ollut ongelmana. Päin vastoin, oli ihanaa päästä viivästyneen lennon jälkeen hetkessä hotellille.

Sijaintina Costa Teguise oli muutenkin loistava, sillä paikallisbussi vei vierailemaan saaren pääkaupungissa Arrecifessä noin vartissa parin euron hintaan. Toki saari on muutenkin kompakti kooltaan, ja siellä pääsisi liikkumaan helposti enemmänkin. Meidän viikko keskittyi kuitenkin pääsääntöisesti tuonne Costa Teguisen alueelle.

En tiedä milloin Costa Teguisen aluetta on alettu rakentamaan, ja vaikka alueelta löytyi jo ränsistyneenpääkin rakennusta, oli pääsääntöisesti alue erittäin hyvin hoidettu ja hiljattain ainakin uudistettu, lisärakennettu ja paranneltu. Pidin alueesta ihan tosi paljon. Ihanaa, kun on kaunista, siistiä, ehjää ja puhdata.

Aktiivinen Costa Teguise

Se, mikä Costa Teguisen alueessa oli silmiinpistävää, oli sen todella monipuoliset urheilumahdollisuudet. Tämä tietysti nosti alueen vetovoimaa silmissäni entisestään. Oikeastaan missään ei päässyt eroon alueen urheiluvaihtoehdoista, vaan ihan joka puolella oli aktiivisia lomalaisia. Kyllä, oli myös niitä, joita ei aktiviteetit lomalla kiinnosta, mutta meitähän kiinnosti, ja huomioni kiinnittyikin enemmän heihin.

Hyvät vesiurheilumahdollisuudet

Costa Teguise on rakentunut Playa de las Cucharas -rannan ympärille. Alueella on myös pari pienempääkin rantaa, mutta suurin osa palveluista on nimenomaan tämän lusikkarannan (cuchara = lusikka) lähettyvillä. Playa de las Cucharas oli näemmä erinomainen vesiurheiluun. Rannan tuntumasta löytyi surffikoulu ja meressä näkyi ainakin perinteisen surffauksen opettelijoita ja purjelautailijoita. Loppuviikosta tuulen tyynnyttyä surffaajat vaihtuivat suppaajiksi. Meressä riittää puuhaa tuulella kuin tuulella.

Costa Teguise ranta Lanzarote

Erinomaiset pyörätiet

Alue on selkeästi myös triathlonistien suosiossa, sillä pyörätiet olivat aivan jäätävän hyvässä kunnossa. Toki oikeat triathlonistit lähtevät pyöräilemään maantietä pitkin kohti tulivuorten rinteitä, mutta me tyttäreni kanssa napattiin pyörät hotellimme vuokraamosta alueen pohjoispuolelta ja pyöräilimme 6-7 kilometrin matkan etelään päin Las Caletaksen kylään asti. Ilmeisesti hyvä pyörätie olisi jatkunut aina saaren pääkaupunkiin Arrecifeen asti, mutta sen jälkeen pyörätietä ei kuulemma olisi ollut tarjolla. Olimme siis valinneet alueen täydellisesti seurueemme kokoonpanon (äiti + 6-vuotias) huomioiden. Autojen sekaan en nimittäin olisi tyttäreni kanssa pyörillä lähtenyt. Las Caletaksen kylästä löysimme vielä todella hyvän lounasravintolan, jonka voimalla jaksoimme polkea myös takaisin tuon samaisen 6-7 kilometrin matkan.

Tässä muutama kuva pyörätiestä. Se siis kulkee aivan rantaviivaa myötäillen ja on kuin uusi. Ehkä se onkin uusi?




Costa Teguise Lanzarote pyöräily

Pallopelikenttiä ja ulkokuntosaleja joka puolella

Costa Teguisen alueella näkyi myös tennis- ym. pallopelikenttiä sekä ulkokuntosaleja tuon tuosta. Nähtiinpä yhden kentän laidalla myös jättimäiset, noin metrin korkuiset shakkinappulat sekä niiden vierellä petanque-kenttä. Costa Teguise on todellakin aktiivisen lomailijan paratiisi, joskin paljon alueelta löytyy myös löhölomailijalle, joka haluaa siemailla mojitojaan rantahiekalla palmun alla. Eli löytyy myös palmuja, hiekkaa ja mojitoja. 

Costa Teguise lapsen kanssa

Lapsen - ja nimenomaan tällaisen minun tyttäreni kaltaisen aktiivisen lapsen kanssa Costa Teguisen alue oli tosi kiva. Pyöräilyn jo mainitsinkin, ja tämä oli erityisen helppoa lapsen kanssa, kun pyörätiet olivat niin tasaisia ja hyväkuntoisia, jäätävän kaunista rantamaisemaa unohtamatta.

Costa Teguisen alueella oli lisäksi ihan tosi monta leikkipuistoa. Ja hyviä leikkipuistoja olivatkin. Sen lisäksi, että niissä oli monipuolisesti uusia telineitä ja liukumäkiä, oli niissä tarjolla reippaita leikkikavereita. Tyttäreni saikin paikallisia kavereita, kun lapsiahan ei vielä varsinaisesti haittaa, vaikkei yhteistä kieltä löydykään.

Playa de las Cucharaksen lähettyvillä oli lisäksi pieni trampoliinipaikka, missä tytär kävi lopulta kolme kertaa. Trampoliinissa hypittiin joustavien valjaiden kanssa, eli näissä pääsi pomppimaan palmun latvojen korkeudelle. Painorajan mukaan minäkin olisin voinut mennä, mutta päädyin olemaan tavaravahtina.



Rannasta puheen ollen, Playa de las Cucharas oli myös erinomainen ranta lapsen kanssa. Koska hotellillamme ei ollutkaan lämmitettyä uima-allasta matkatoimiston tietojen vastaisesti, päädyimme lopulta mereen uimaan parina viimeisenä lomapäivänämme. Rantaan tulee tuulettomanakin päivänä aaltoja, mutta sen korkuisia, että niiden yli oli hauskaa hypellä. Ranta on pehmeää hiekkaa ja se loivenee juuri sopivasti, eikä ainakaan heti alkuun ole lainkaan äkkijyrkkä. Täydellinen lasten kanssa.

Costa Teguise Playa de las Cucharas ranta

Juurikin tämän hotellin uima-altaan puuttumisen takia päädyimme kokeilemaan vielä yhtä lasten aktiviteettia, ja vuokrasimme tyttärelle tällaisen aivan äärettömän hienon auton. Ensin oli ajatus, että minä lähden samalla juoksulenkille, mutta eihän tämä auto juoksuvauhtia kulje edes isoimmalla, kolmosvaihteella. Lapsi oli silti ihan tosi innoissaan sekä autosta että sen keräämästä huomiosta. Tytär vilkuttelikin kuninkaallisten tavoin lähes kaikille vastaantulijoille. 


Costa Teguisen ravintolat ja kahvilat

Costa Teguise on täpötäynnä myös erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Ajatuksena meillä oli kokata kaikki ateriat huoneistossamme, mutta koska emme sen uima-altaan puuttumisen takia viihtyneetkään hotellilla koko viikkoa, tuli meidän tietysti myös syötyä ravintoloissa.

Me testasimme tapaksia, pari herkkukahvilaa, pizzerian ja bbq-ravintolan. Tarjontaa on kyllä tosi paljon, eikä meille ainakaan osunut kohdalle yhtään huonoa ravintolaa. Toki siis tein tuttuun tapaani kotitehtävät ja katsoin Googlen arviot ennen valintaa, mutta kaikki muutkin ravintolat näyttivät ainakin ulkoa päin tosi houkuttelevilta. 

Kirjoittelen vielä tarkemmin näistä ravintoloista erillisen tekstin.

Costa Teguisen ruokakaupat

Jos koko Costa Teguisen alue yllätti positiivisesti, niin näin yllätti myös alueen ruokakauppatarjonta. Olin ajatellut, että kun olemme turistikylässä, olisi myös kaupat ylihinnoiteltuja kauppoja, joidenka tarjonta olisi sellaista pientä nopeaa purtavaa. Ja toki näitä turistivalikoiman ruokakauppojakin alueelta löytyi, mutta parhaimmat olivat kyllä jo ihan supermarket-tasoa, joista voisi hakea ihan kaikki arjen ruokaostokset.

Ai että, miten nautinkaan espanjalaisen ruokakaupassa ostostelusta. Itse ruokavalinnat meillä kuitenkin olivat melko tavallisia ruokia, emmekä lähteneet kokkaamaan mitään sen erikoisempaa. Enhän toki halunnut ruuanlaittoon kuitenkaan käyttää liikaa loma-aikaa. Tuliaispuolessa sitten innostuimmekin, ja ostimme varsinkin herkkupuolelta hauskan näköisiä keksejä, suklaasämpylöitä ja muistamisia tuleville kaverisynttäreille. 

Iso suositus siis kaikkinensa Costa Teguisen alueelle. Kirjoittelen vielä pieleen menneestä hotellivalinnastamme, eli jos alue kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla. Matkatoimistoihin ja niiden nettisivustojen hotellitietoihin kun ei näköjään aina ole luottaminen.

Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

  1. Itse kuulun nimenomaan siihen porukkaan, joita aktiviteetit todellakin kiinnostavat, niin kuulostaa siltä, että ei olisi tekeminen ihan heti loppunut! Millainen lämpötila tuolla muuten oli teidän lomanne aikaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi monipuolinen keskittymä eri aktiviteetteja. Lämpötilat oli siinä 22-25 välillä. Alkuviikosta tuuli vähän enemmän ja loppuviikosta kun tuuli tyyntyi, oli ihan tosi lämmin. Uikkareissa tarkeni koko päivän rannalla, eikä meressä käyminenkään paleltanut!

      Poista
  2. Uskoakseni Costa Teguise tulee olemaan lähivuosina itsellekin kohteena ja ihan mukavalta paikka näyttää. En ole vielä vieraillut Lanzarotella, mutta kouluikäisten kanssa Kanariansaaret houkuttelevat kyllä syksyn ja talven lomaviikkojen helposti lähestyttävinä kohteina. Eli tässä jo kivoja vinkkejä sinne ennakkoon :-) P.S. Tuo muksujen kanssa pyöräily on huippuidea, täytyy sitä ottaa huomioon kohteita miettiessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lanzarotella riittää muutenkin paljon tekemistä. Me jätettiin loppusaari seuraavalle kerralle, ja uskoisin, että saarelta löytyy tekemistä useammallekin lomalle.
      Pyöräily oli kyllä tosi kiva tapa päästä liikkumaan, kun oli hyvät pyörätiet. Suosittelen!

      Poista
  3. Kuulostaa ihan kelpo lomalta! Me ollaan viime vuosina tehty niin monia reissuja lasten kanssa, joissa ollaan koko ajan menossa ja vaihdetaan myös majapaikkaa, että olen alkanut jo kaipaamaan tällaista helppoa lomaviikkoa. Siitä on sitten helppo valita akviteetteja tai retkiä, tai olla vaan kun on vain yksi tukikohta. Kivalta paikalta näyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli ennen lasta tällaisia lomia, että vaihdoin majoitusta useampaan otteeseen, mutta lapsen kanssa varsinkin kahdestaan matkustettaessa minusta on ihanaa, että on vain se yksi tukikohta, mistä liikkua. Mutta se on kyllä tärkeää, että on sitä aktiivista tekemistä.

      Poista
  4. Kuulostaa tosi hyvältä nuo aktiivimahdollisuudet! Odotan tietty innolla myös sitä seuraavaa ruokapostausta. Toi auto on ihan huippu, mä olisin lapsena rakastanut ajella tuollaisella!

    VastaaPoista
  5. Voi vitsi ku tuo pyörätie näyttää hyvältä ja kivalta! Aivan ku samettia, houkuttelis kyllä pyöräilemään! Kiva kun lapsi pääsee myös aktiivisesti osallistumaan eri juttuihin :)

    VastaaPoista
  6. Olipas paljon urheilumahdollisuuksia tällaiselle, joka tykkää harrastaa liikuntaa myös loman aikana. Olin itse äitini kanssa Lanzarotella, kun olin 8-vuotias ja saari sopi kyllä oikein hyvin tuon ikäisen lapsen kanssa kahdestaan matkustamiseen :)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa aika mahtavalta kohdevalinnalta teille! Uskon, että itsekin viihtyisin. Ulkokuntosalit on ihania! Ja pyöräteistä pisteet myös.

    VastaaPoista
  8. Hauska lukea Costa Teguisesta, koska olin itsekin juuri talvilomailemassa Lanzarotella! Majoituimme Playa Blancassa, joten Teguisen alue jäi vieraammaksi. Ihanan kuuloinen reissu teillä ja ihanaa että lapsikin viihtyi hyvin! :)

    VastaaPoista
  9. Oli kiva seurata teidän reissua instan kautta!

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan