Slider

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

keskiviikko 7. helmikuuta 2024

Kirjoitin matkasuunnitelmia ja -unelmia blogiin vuodelle 2019, ja silloin, kuin ihmeen kaupalla, villeimmätkin unelmat toteutuivat. Voitko kuvitella, että puolivahingossa päädyin viinimatkalle Australiaan Anni Hautalan kanssa ja siitä lensin vielä Fidzille joulun viettoon.

Pandemiavuosien jälkeen en olekaan osannut olla kovin suunnitelmallinen matkojen kanssa. En muista, että olisin varannut mitään matkaa paria-kolmea kuukautta etukäteen. 

Nyt olen vihdoin päässyt siihen pisteeseen, että osaan vähintään unelmoida jo vuoden eteenpäin, ja ainakin kevään osalta matkat vaikuttavat olevan jo lähes paketissa.

Kevään matkasuunnitelmat

Tälle keväälle meillä on suunnitteilla jo viisi matkaa:

1. Aktiivinen viikonloppu Tallinnassa

Tarkoituksenamme on vierailla kahdessa eri kylpylä-/spa-hotellissa, testata muutama hyvä ravintola, ja sellaisia aktiviteetteja, mitä olen pitkään halunnut päästä testaamaan. Mukana on myös kohde, mistä en ollut aiemmin kuullutkaan. Jännää!

2. Aikuisten luksusloma Saimaalla Pihlas Resortissa

Pihlas Resort aukesi viime vuonna, ja se on niin upea kokonaisuus, että olen jo yli vuoden halunnut päästä testaamaan sitä, vaikkei se vielä vuosi sitten ollut edes auki.

3. Faniristeily Baltic Princessillä

Tallink Silja järjestää hiihtolomaviikoilla Sail with Me -risteilyjä Ellan ja Helmin kanssa, ja järjestin risteilyn tyttärelle yllätyksenä. Hän on suurista suurin Ellan ja Helmin fani, ja on ihanaa päästä toteuttamaan tyttären unelma.

4. Rantaloma Kap Verdellä

Vuoden ensimmäinen loma lentäen suuntaa Kap Verdelle. Emme ole aiemmin olleet Kap Verdellä, joten tosi kiva päästä näkemään, millainen kohde on kyseessä. En osannut valita, millaiseen hotelliin haluaisimme majoittua, joten valitsin yhden sijaan kolme majoitusta viikon ajalle. Pääsenpähän näkemään, millaisia erilaisia lomamahdollisuuksia valikoimamme saari tarjoilee. Sanoisin nimittäin, että hotellivalinta tässä kohteessa on se, mikä määrittelee loman tyylin.

5. Toinen rantaloma Turkissa

Kevään toinen rantalomamme tulee olemaan Turkissa. Äitini täyttää pyöreitä, ja hän vie koko perheen vesipuistohotelliin Alanyan rannoille. 

Kesän aikana haluaisin käydä:

1. Jossain huvipuistossa

Tykkimäki olisi listan kärjessä. Tyttäreni on halunnut sinne jo jonkin aikaa, joten toivottavasti tänä kesänä siihen tulee mahdollisuus.

Myös Särkänniemi on ollut meillä useana vuotena käyntikohteiden listalla, ja se näyttää kehittyneen entisestään, joten sekin olisi hyvä vaihtoehto.

2. Visbyn risteilyllä

Huomasin, että Tallink Silja järjestää pitkästä aikaa Visbyn risteilyitä. En ole koskaan ollut Visbyssä, ja se on ollut jo vuosikausia listallani. Tänä kesänä haluaisin, ja näyttäisi siltä, että risteilyiden ajankohdatkin osuisivat muiden suunnitelmien kanssa yksiin.

3. Jossain Suomen saaristossa tai Ahvenanmaalla tai ehkä Virossa

Lisäksi haluaisin jonnekin Suomen saaristoon, ehkä Ahvenanmaalle, ehkä Viroon rantalomalle Pärnuun tai Narvaan. Vaihtoehtoja riittää. Harmi, että kesä on rajallinen.

4. Myös muualla Suomessa

Toivottavasti kesää kuitenkin riittäisi niin paljon, että ehtisin käymään muuallakin Suomessa. Kokkolassa, Tampereella, Saimaalla, Kotkan ja Haminan seudulla. Kotimaan upeita kohteita toivon kyllä ihan joka vuodenajalle.

5. Etätöitä Ranskan maaseudulla

Yksi villeimmästä päästä olevista unelmistani on olla hetki etätöissä Ranskan maaseudulla. Tämä menee kuitenkin sinne unelmaosastolle, mikä kuitenkin on sanottava ääneen, koska you never know.

Loppuvuonna haluaisin ainakin:

1. Espanjaan 

Haluaisin joko San Sebastianin alueelle tai ihan eteläiseen Espanjaan, tai miksei pohjoisempaan Espanjaan sinne Välimeren rannikon puolelle. Espanjasta on niin moneen, että siitä on vaikea valita ja rajata, missä olisi ihana käydä. Sillä ihan joka puolella olisi.

2. Tunisiaan

Tunisia on pyörinyt nyt paljon joka puolella ainakin minun näkökentässäni. Sinne on edullisia lentoja, edullisia pakettimatkoja, ja tietysti maa näyttää upealta, enkä ole siellä koskaan ollut. 

Sormet ristiin, että syksy toisi tullessaan matkan Tunisiaan.

3. Jonnekin tropiikkiin, ihan oikeaan tropiikkiin turkoosien vesien äärelle

En ole ollut tropiikissa sitten Fidzin vuonna 2019, ja siitä on aika pitkä aika. Eikö olekin? Varsinkin, kun rakastan tropiikkia.

Toki viime vuosina olemme matkanneet kahdestaan tyttären kanssa, joten on ollut helpompi aloittaa äiti-tytär-matkojen taival Euroopan kohteista. Sanoisin kuitenkin, että aika on jo tullut tropiikille.

Millaisia matkasuunnitelmia ja -unelmia sinulla on?

Kirjoita ne ihmeessä ylös, sillä ne voivat todellakin toteutua. Kommenttikenttä on näitä varten avoinna. Jaan mielelläni hyvää karmaa kaikille muillekin.

Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

4 kommenttia:

 1. Kuulostipa kivoilta ja monipuolisilta suunnitelmilta. Ja ennen muuta niitä on runsaasti! Meillä on ajatuksena lähteä ainakin Balkanille käymään vähän pidemmäksi aikaa, mutta muita suunitelmia ei ole. Muutama kylpyläviikonloppu voisi olla myös oiekin kiva.

  VastaaPoista
 2. Ihania suunnitelmia 🤩 Kap Verde kiinnostaa myös 👍odotan mielenkiinnolla sun tulevan vuoden päivityksiä varsinkin tropiikista 🏝kiinnostaa myös matkakokemukset lapsen kanssa 😊 Tunisiassa olen käynyt 25 v sitten, varmasti paikka muuttunut, mutta en menisi toisten sinne, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen 😊 Unelmat on tehty toteutettaviksi ❣️

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoisia kohteita.🙂
  Itsellä matkaunelmina Madeiralle uudelleen . Ja uusina Norja ja Lappi.

  VastaaPoista
 4. Your blog has become my virtual classroom, offering lessons that extend beyond the screen.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan