Slider

70-vuotisjuhlat Nokian Edenissä koko perheen kanssa

sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Vietimme elokuun lopulla viikonlopun Nokian Edenissä. Isäni täytti 70-vuotta, ja vei meidät kylpylälomalle juhlistamaan suurta päivää. Matkassa meitä oli isän lisäksi äitini, siskoni ja hänen kolme poikaansa (3-, 11- ja 13-vuotiaat) sekä tietysti minun 7-vuotias tyttäreni.

Heti alkuun voin todeta, että paikka oli tosi kiva, ja riittävän monipuolinen. Olihan seurueemme ikäjakauma melko laaja. Silti jokaiselle riitti kiinnostavaa tekemistä ja joka ikään sopivia altaita ja liukumäkiä. Kylpylä oli erinomainen kohde juhlaviikonlopun viettoon!

Allasosastolla monipuolisesti altaita ja liukumäkiä

Kuten jo kerroin, on Nokian Edenin allasosasto todella monipuolinen. Meidän ikähaarukka niin aikuisissa kuin lapsissa oli valtavan suuri, joten en olisi uskonut, että kaikille tosiaan riittää näin hyvin tekemistä. 

Allasosastolla oli iso pääallas aaltokoneella ja useilla eri vesihierontapisteillä. Altaasta lähti myös pieni lenkki, missä pystyi uimaan virran mukana - tai sitä vastaan. Porealtaita oli useampia, ja tietysti pieni allas kaikkein pienimmille lapsille. 

Vesiliukumäkiä oli lasten altaiden lisäksi kolme. Yksi rengasmäki, ja kaksi ilman välineitä laskettavaa mäkeä. Näistä pidemmässä pystyi laskemaan aikaa vastaan, ja itseäni harmitti, kun en millään päässyt alle 15 sekunnin. Yritystä oli usean kymmenen laskun voimin. Seuraavalla kerralla sitten :) 

Allasosastolla oli myös kylmävesiallas ja ulkoallas. Että johan tässä nyt oli allasta ihan joka makuun.

Siistit, tilavat huoneet muutamilla puutteilla

Hotellin huoneet olivat siistit ja tilavat. Meidän huoneessamme oli jopa moottoroidut sängyt, mutta lopulta tämä ei ollut plussa vaan miinus, sillä sänky kolisi ja rämisi todella kovaäänisesti, kun vähänkin liikahdin. Onneksi olen hyvä nukkumaan, eikä tämä häirinnyt lopulta untani. 

Kylpylähotellissa parasta tietysti on se, että huoneessa voi jo laittaa kylpytakin päälle ja hipsiä allasosasstolle. Niin täälläkin, ja huoneessa oli valmiina kylpytakit sekä aikuisten että lasten koossa.

Huoneiden suurin puute oli kylpyhuoneissa, missä oli muutamia naulakoita pyyhkeille, mutta sitä ei oltu huomioitu lainkaan, että hotellin majoittujilla on kylpylähotellissa märkien pyyhkeiden lisäksi märät uikkarit ja kylpytakit. Uikkarit olisi tosi kiva saada kuivaksi yön aikana, jolloin ei tarvitsisi laittaa kylmän nihkeää uikkaria seuraavana päivänä päälle.

Suosittelenkin ottamaan useamman uima-asun mukaan Nokian Edeniin.Siskoni majoittui neljän hengen huoneessa, ja heillä oli ison parisängyn lisäksi levitetty vuodesohva.
Palvelun taso vaihtelevaa

Palvelu oli pääsääntöisesti tosi hyvää ja ystävällistä, mutta harmillisen vaihtelevaa. Useimmat henkilökunnsta olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia, mutta ehkä työvoimapula on rantautunut myös tänne. Yksi ja sama tarjoilija sähelsi niin aamupalakattauksella kaataen kärryllisen astioita keskelle lattiaa, laittaen allergeeni-kylttejä väärin päin ruokien eteen, kuin myös allasbaarissa kaataen oluet muovituoppeihin niin, että tuopin pohjalla pilkisti juuri ja juuri sentin verran olutta lopun ollessa pelkkää vaahtoa. Eikä tämäkään riittänyt, vaan vaahto-olutta tarjotessaan hän vielä suuttui, kun pelkkä vaahto ei kelvannutkaan ja tarjoili sitten lämpimän oluen, kysymättä, onko se ok, kun ei kylmiä ollut jäljellä. 

Samainen tarjoilija sekoitti meidän lounastilauksetkin niin, että hänen kollegansa joutuivat pahoittelemaan meille useaan kertaan ja hyvittelemään tilannetta. Tämä oli onneksi vain yksittäistapaus, ja enemmän minua harmitti näiden kollegoiden puolesta. Sähläyksen määrä meni näin asiakkaan näkökulmasta jo huvittavan puolelle. Kollegoita tuskin tämä heille aiheutuva lisätyö naurattaa.

Pizzaa, buffaa ja allasbaari

Me ruokailimme viikonlopun aikana Nokian Edenin pizzeriassa, mikä toimii sekä normaalina ravintolana että allasbaarina. Pizzat olivat oikein hyviä, mutta palvelussa oli tosiaan parantamisen varaa.

Illallista söimme hotellin buffassa, mikä tarjoiltiin samassa tilassa, missä hotellin aamiainenkin oli tarjolla. Buffan valikoima oli kovin perheystävällinen, ja jokaiselle löytyi jotain mieleistä. Lapset innostuivat etenkin jälkkäripöydän jäätelöbuffasta.

 


 

Minigolfia, leikkipaikat ja tehtävärata lapsille

Kylpylän lisäksi testasimme myös muita Nokian Edenin aktiviteetteja. Osa meistä kävi pelaamassa minigolfia, ja lapset tietysti kolusivat lähikoulun leikkipuiston kuin myös Nokian Edenin sisätiloissa olevat lasten leikkipaikat.

Hotellilla oli lisäksi tehtävärata lapsille, mikä vei meidät tutustumaan hotellin lähes joka kerrokseen. Enpä tiennyt, että hotellilta tosiaan löytyy silityshuone. Nyt tiedän.

Nokian Edenistä löytyi myös ihan kelpo kuntosali, minkä yhteydessä on pieni leikkitila lapsille. Täällä pääsevät vanhemmat lastenkin kanssa siis urheilemaan!

Nokian Edenin sijainti järven rannalla

Nokian Edenin sijainti on erinomaisen kaunis. Se sijaitsee järven rannalla, ja kylpylää rakentaessa järvimaisema on otettu huomioon todella hyvin. Ravintolan ikkunoista - suurista ikkunoista - on näkymä suoraan järvelle, ja kun ravintola vielä sijaitsee hotellin toisessa kerroksessa, avautuu järvimaisema ruokailijoille erityisen upeasti. 


Bussilla Tampereelta Nokian Edenille

Me matkasimme tyttäreni kanssa Nokian Edeniin Helsingistä julkisilla, ja matka oli todella helppo. Tulimme Tampereelle asti junalla, mistä hyppäsimme bussin kyytiin. Bussi toikin meidät aivan Nokian Edenin viereen, ja ovelle oli matkaa noin 5 minuutin kävelyn verran.

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Olipa kiva lukea Edenistä! Kun olin lapsi, kävimme siellä useita kertoja vuodessa, mutta sittemmin minä en ole käynyt. Paljon siellä varmaan on muuttunut, mutta kyllä noista kuvista paljon mieleen palautui juttuja. Harmi tuo palvelukokemus, mahtoiko kyseessä ollut uusi henkilö tai sitten olisiko hänellä ollut huono päivä? Onneksi se koski kuitenkin vain yhtä henkilöä.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan