Slider

Olohuoneen sisustus uusiksi edullisesti

sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Sortter

Olen todella laiska sisustaja, ja vielä huonompi käyttämään rahaa kodin sisustukseen. Vielä ennen kesää olohuonettani komistikin - vai pitäisikö sanoa rumensi - useamman vuoden vanha sohva, jonka olin hankkinut edellistä edelliseen kotiin. Sohvan koko oli siis täysin väärä, eivätkä täten oikein mitkään muutkaan olohuoneen elementit olleet kovin erikoisia. Miten olisivatkaan, jos itse sisustaja ei ole niin erityisen innostunut edes etsimään, mitä sisustuselementtejä kotiin on tarjolla.

Olohuoneen sisustus edullisesti

Alkukesästä minulle tuli sisustamiseen pakko vastaan, sillä kylpyhuoneen suihkuovi tippui saranoiltaan. Suihkuovethan ovat sellaista turvalasia, mikä on erittäinkin hyvä, sillä lasi hajoaa niin pieneksi kuutioksi ja jauhoksi, että se ei pääse viiltämään ihoa syvälle. Toki tyttäreni, joka oli lasioven alla, oli kuorrutettuna tällä lasijauholla, mutta pienet lasinmurut oli onneksi helppo poistaa. Suuremmilta ihmisvahingoilta säästyttiin ja se on tärkeintä. 

Mutta.

Kodin sisustus. Sehän meni tässä tohinassa lähes kokonaan uusiksi. Lasijauho nimittäin levittäytyi niin pitkälle kotiimme, että käytävää ja makuuhuonetta myöden oli uusittava muun muassa kaikki matot. Ja kun uusin eteisen maton, oli uusittava myös taulu, kun uusin kaiken muun, piti myös uusia vähän sitä sun tätä.

Ja tästä se sitten lähti.

Olin ensimmäistä kertaa ehkä ikinä päätynyt aivan ihanille sisustussivustoille. Mitä kaikkea ihanaa olikaan tarjolla. Jos nyt olin jo uusinut eteisen, osittain makuuhuoneen, miksen hieman katsoisi, mitä olohuoneeseen voisi olla tarjolla.

Olohuoneen sisustus edullisesti

Siis edelleenkään en ole ihminen, joka käyttäisi sisustukseen valtavia summia rahaa, joten lähdin liikkeelle tarjoushaukka-periaatteella. En halunnut mitään kaikkein edullisinta euron krääsää, mutta samalla sisustus ei ole arvohierarkiassani kovinkaan korkealla, enkä ollut valmis panostamaan siihen mitenkään erityisen paljon rahaa. Olohuoneen sisustus oli siis kaikineen saatava edullisesti. Ja mielestäni sainkin.

Kallein elementeistä, sohva, ja Askon -50 % tarjouskampanja tekivät lopulta päätöksen huoneen sisustamiseen. Kun sohvan oli hankkinut, oli pakko hankkia kaikki muutkin.

Zalando Lounge on yksi lempparipaikoistani sisustuselementtien hankintaan. Olin jo pitkään katsonut ihanaakin ihanampaa italialaista sivupöytää, mutta ennen tätä sille ei oikeastaan ollut paikkaa, sillä sen tämän hetkisellä paikalla oli sitä liian suurta vanhaa sohvaa. Nyt, kun uusi sohva on edellistä sirompi, mahtui myös tämä ihanuus meille kotiin.


Zalando Loungesta löysin myös tämän ihanan espanjalaisen Rogierin maton. Harmillisesti en koskaan saanut mattoa Zalando Loungesta, vaikka tilaukseni menikin alkujaan perille, mutta onnekseni löysin täysin saman maton espanjalaisesta Dom y Dom -verkkokaupasta aivan samaan hintaan. En olisi todellakaan jaksanut lähteä metsästämään vielä uutta mattoa, sen kerran kun olin jo yhden löytänyt. Vaikka olikin ihanaa sisustaa olohuone, en tee sitä kyllä mielellään useaan otteeseen. Niin ihanaa se ei ole. Ja kun on yhteen mattoon ihastunut, on vaikea ihastua enää mihinkään toiseen.


Sohvapöydän kanssa jouduin tekemään pienen kompromissin, sillä en löytänyt hyvän väristä riittävän pientä ja tukevaa pöytää. Pöytä, minkä lopulta ostin, on täydellisen kokoinen, mutta tummempi siihen alkuperäiseen visiooni nähden. Onneksi kuitenkin tein kompromissin värissä enkä koossa. Isompi sohvapöytä ei tänne mahtuisi, pyöreä ei olisi yhtä käytännöllinen. Nyt kun olen saanut riittävän pienen sohvan, olisi kurjaa tukkia tila pöydällä.

Myös seinähyllyn kanssa jouduin kompromissin eteen, sillä tilaamani seinähylly viivästyi ja viivästyi niin, että hyllyn asentajat, eli vanhempani kävivät luonani ennen hyllyn saapumista. Löysin korvaavan version Lahdesta kivijalkamyymälästä, ja vanhempani kävivät poimimassa sen automatkalla Jyväskylästä Helsinkiin. Hyllyn osalta taidan olla kuitenkin tyytyväisempi tähän korvaavaan versioon kuin mitä olisin ollut siihen alkuperäiseen valintaani. Hyvä näin siis!

Nyt nämä Ikean lamputkaan eivät näytä niin kamalilta mitä ennen. Joskin edelleen haaveilen näihin sellaisista lasisista lampunvarjostimista.

Hankin lisäksi sohvapöydälle pienen hopeisen tarjottimen Lauttasaaren sillan kupeessa olleen antiikkimyymälän loppuunmyynnistä, ja tyttäreni valikoi tarjottimelle kolme kimaltavaa kynttilää Citycenteristä.

Ostoslistalla oli myös muutama ruukku ja maljakko, jotka suurimman osan tilasin Jotexilta. Yhteen maljakoista kävin keräämässä rantaheinikosta olkia, ja ruukkuihin istutin viherkasveja. Ja hei, en ole koskaan ennen istuttanut viherkasveja tai vaihtanut niille ruukkuja, ja viherkasvit ovat silti edelleen hengissä, vaikka tein sen jo loppukesästä! Ihan mahtavaa! Näköjään sitä osaa ihan mitä vaan, kun vaan kiinnostusta ja motivaatiota riittää. Aiemmin sitä ei nimittäin ole ollut sisustuksen lisäksi viherkasvejakaan kohtaan. En tiedä, onko jatkossakaan, mutta ainakin nämä kukoistavat edelleen. 


Tämän maljakon piti mennä seinähyllylle, muttei se mahtunutkaan, kun kompromissihyllyn syvyys on alkuperäistä valintaa pienempi.

Keskimmäiseltä kasvilta puuttuu vielä kauniimpi ruukku, koska hyvää ei ole tullut vastaan.

Mitä olohuoneen sisustus maksoi?

Kaikkineen koen päässeeni todella edullisella, vaikka lähes koko olohuone sai uuden ilmeen. Tässä vielä eriteltynä kustannukset:

 • Sohva, Asko: 598 € (sisältäen kotiinkuljetuksen ja vanhan sohvan pois viennin) 
 • Sohvapöytä, Silverdalen, Jotex: 137,50 €
 • Sivupöytä, Tomasucci, Zalando Lounge: 139 €
 • Matto 160x230 cm, Rodier, Dom y Dom: 129,99 € 
 • Seinähylly, Kärkkäinen: 36,90 €
 • Hopeatarjotin, antiikkiliike: 5 €
 • Kynttilät, Citycenter: 6 €
 • Ruukku x 2 ja maljakko x 2, Jotex: 54,80 €
 • Ruukku, lauttasaarelainen sisustusmyymälä Larun sillan kupeessa: 20 €

Yhteensä olohuoneen uusimiseen kului siis 1127,19 euroa.

Mitä sanot? Sainko uuden sisustuksen sinun mielestäsi edullisesti?

Olohuoneen sisustus lainarahalla vai säästöillä?

Olen rahankäyttäjänä jokseenkin pihi, toki riippuu, mihin ja keneen vertaa. Osaan kyllä käyttää rahaa, mutta jos käytän, täytyy kohteen merkitä minulle todella paljon. Miksi käyttäisinkään rahaa minulle merkitemättömiin asioihin, koska silloinhan minulla ei olisi rahaa niihin, mitkä ovat minulle tärkeitä?

Olenkin aina ollut myös se, joka säästää ja sijoittaa. Lainarahaa en käytä kuin asuntoon, enkä käytä edes luottorajaa yli tililläni olevan rahamäärän. Jos haluan jotain, mihin minulla ei vielä ole varaa, säästän sen ensin, ja käytän rahat vasta sitten.

Jos ottaisin lainaa, vähintään selvittäisin, mistä saisin sen edullisimmalla. Mukavuudenhaluisena tekisin senkin kaikkein helpoimmalla tavalla, ja kääntyisin Sortterin puoleen. Sortter on palvelu, jossa voi vertailla eri pankkien lainoja. Sortterin sivuilla voi täyttää ilmaisen lainatahakemuksen, jonka jälkeen saa vertailuun pankkien tarjoukset, joista sitten voi valita itselleen edullisimman lainatarjouksen. 

Esimerkiksi Sortterin remonttilainan vertailupalvelu kuulostaa kyllä kätevältä. Lainatarjoukset voi saada muutamissa minuuteissa, ja lopullisen lainan tilille jopa saman päivän aikana. Lainasopimus nimittäin allekirjoitetaan pankkitunnuksilla sähköisesti.

Sortterin lainavertailupalveluun pääset tutustumaan tästä linkistä.

Ja jotta totuus ei unohdu, meitä asuu täällä kaksi, joista se pienempi valtaa tilaa ihan kiitettävästi leluillaan ja taidegallerioineen seinillä :)

Pysy matkassa mukana:

3 kommenttia:

 1. Varsin edullisesti sait kyllä olohuoneen sisustuksen hommattua! Voisi joskus olla hauskaa testata Sortteria tai muita vastaavia plveluita. Jotenkin itse kuitenkin ajattelen, että parempaan lopputulokseen pääsee, kun itse käy neuvottelemassa lainoista henkilökohtaisesti. Ainakin itse koen saaneeni aina todella edulliset lainaehdot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin pääsin edullisella. Tai vähintään olen itse tyytyväinen lopputulemaan ja käytettyyn rahamäärään!

   Minä en tosiaan lainarahaa koskaan käytä, mutta mukavuudenhaluisena käyttäisin ehdottomasti Sortteria tai sen tyylisiä palveluita. Ihanaa, kun ei itse tarvitse nähdä vaivaa, vaan joku näkee sen vaivan omasta puolesta.

   Poista
 2. How to make money in sports betting - Work Paper
  The process to make money in sports betting involves taking advantage of the different betting markets available in different sports to 인카지노 suit your What types of งานออนไลน์ bets 카지노 does money in sports betting be?Is money in sports betting legal?

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan