Slider

Sporttimatkaajan paratiisi - kokemuksia uudesta Holiday Club Vierumäki -hotellista

perjantai 3. joulukuuta 2021

Pr-matka Holiday Club

Olen käynyt viimeksi Vierumäellä vuonna 2008. Tuolloin osallistuin firman myyntikokoukseen, ja ohjelmassa meillä oli ainakin kuntotestit ja illallinen kelohonkamökissä keskellä Vierumäen kaunista metsämaisemaa. Tuosta on vierähtänyt niin monta vuotta aikaa, että tämän enempää en tuosta matkasta muista. En ole tuon jälkeen juurikaan antanut ajatuksia Vierumäelle, vaikka muutamakin ystäväperhe on viettänyt Vierumäellä koulujen loma-aikoja kehuen aluetta vuolaasti. 

Holiday Club avasi hotellin Vierumäellä kesällä, ja järjesti paikkaan pr-matkan viikko sitten, johon osallistuin muutaman muun vaikuttajan kanssa. Onneksi järjesti, nimittäin ystävien kehut ovat olleet täysin ansaittuja. Vierumäki on todellakin sporttilomailijan paratiisi, ja Holiday Clubin uusi hotelli upea.

Tässä kokemuksiani upouudesta Holiday Club Vierumäestä:

 

Kokemuksia Holiday Club Vierumäki -hotellista

Holiday Club Vierumäki sijaitsee aivan Vierumäen urheilukeskuksen sydämessä. Paikalle pääsee helposti omalla autolla, mutta myös julkisilla. Esimerkiksi Helsingistä olisi kätevää ottaa juna-bussi-yhdistelmä, ja näin pääsisi suoraan hotellin eteen.

Ravintolatarjonnassa à la carte ja pubi

Ensimmäisenä Holiday Clubin aulaan saavuttaessa pääsee ihastelemaan korkeaa kattoa ja kauniisti laitettuja ravintoloita. Holiday Clubin yhteydestä löytyy ravintola Hill Grill ja Pine Pub. Me kävimme kurkkaamassa myös pubin puolelle, mutta illallistamassa kävimme Hill Grill -ravintolassa.

Ruoka oli todella hyvää. Pääsimme maistamaan joulukuun menun ensimmäisinä, elettiinhän vielä marraskuuta. Herkullisessa menussa oli alkuun graavattua lohta, pääruuaksi härkää ja jälkiruuaksi suklaakakkua. Ruoka oli todella hyvää ja uusi avara ravintolatila minun mieleeni.
Tietysti Holiday Club Vierumäen, kuten muidenkin Holiday Club -hotellien aulasta löytyy myös R-Kioski, jos snäksinälkä yllättää.

Holiday Club Vierumäki -hotellin huoneet

Holiday Club Vierumäki -hotellin huoneet olivat hyvät, perussiistit huoneet, joiden sisustuksessa on otettu urheiluympäristö huomioon. Tauluissa oli tietysti urheilullisia kuvia, mutta käytännön tasollakin sporttilomat on huomioitu, ja joka huoneesta löytyy kuivauskaappi. Tämä on kyllä ehdoton plussa, on se oma urheilulaji mikä tahansa. Eihän niitä hikisiä vaatteita halua jättää roikkumaan huoneeseen sinne-tänne haisemaan. Siitäkin on nimittäin kokemusta. 

Täällä hotellissa kaikkialla, myös huoneissa on otettu esteettömyys hyvin huomioon. Me pääsimme kurkkaamaan yhteen esteettömään huoneeseen, kuin myös sviittiin ja muunkin eri tasoisiin huoneisiin. Sekin on Holiday Club Vierumäki -hotellin etu, että kahdesta huoneesta saa yhdistettyä huoneen, mihin mahtuu jopa viisihenkinen perhe.


Osassa huoneista on kylpyamme, osassa suihku. Sviitissä lisäksi oma sauna.

Niin, ja olipa muuten käytävämatotkin urheiluteemaiset. Siitä löytyi nimittäin merkittäviä urheilutuloksia. Osaatko sinä sanoa, mitä tuloksia matossa näkyy?

Spa - rentoutumisen keidas

Holiday Club Vierumäen palveluista suosikkini oli ehdottomasti hotellin Spa. Ah, mikä ihana rentoutumisen keidas. Minulle oli varattuna kokovartaloaromahieronta, ja se oli niin ihana, etten olisi koskaan halunnut sen loppuvan.

Spa-hoitojen tarjonta on todella laaja, ja myös mm. lapsille sopivat hoidot on merkitty hoitojen listalle. Heti jo ajattelin, miten helppoa Vierumäellä olisi lomailla kahdestaan tyttäreni kanssa, kun voisimme mennä molemmat yhtä aikaa spa-hoitoon.

Spa-alueelle voi myös mennä vain rentoutumaan vaikkapa kuohuviinilasillisen äärelle tai nauttimaan erilaisista saunoista. Minä olisin heittämällä voinut viettää täälläkin useamman tunnin. Voisin niin nähdä täällä myös itseni ystävien seurassa vaihtamassa viimeisimmät kuulumiset samalla kuplivaa kippistellen.
Holiday Club Vierumäelle on rakenteilla myös kylpylä, ja sen on tarkoitus valmistua vuonna 2024.

Kuntoiluhuone ja yhteiset saunat

Holiday Club Vierumäki -hotellin yhteydessä on pieni kuntoiluhuone ja sen vieressä yleiset saunat, jotka lämpenevät iltaisin ja viikonloppuna myös aamuisin. Minä kävin tekemässä pienen treenin lauantaiaamuna, ja sujahdin siitä suoraan aamusaunaan. Tämäkin oli niin ihanaa! Jos en muuten ole sali-ihmisiä, niin hotellissa kuin hotellissa kaipaan kuntosalia. Suuremmat kuntosalitilat löytyvät muutaman minuutin kävelymatkan päästä Vierumäen urheiluhallilta. Täältähän ei tosiaan aktiviteetit lopu kesken.

Eikä muuten lopu kesken myöskään Holiday Club Vierumäen palvelutarjonta. Hotellilla on myös todella kattavat neuvottelu- ja tapahtumatilat suurillekin, satojen henkilöiden tilaisuuksille. Sitä, mitä Vierumäellä ei ole, sitä ei tarvita.

Vierumäen urheilutarjonta

Vierumäen urheilutarjontahan on aivan jäätävän laaja. Tiesin sen olevan laaja, mutta tiesitkö sinä, että Vierumäellä voi harrastaa yli 200 eri urheilulajia? Minä en tiennyt, enkä tiennyt, että urheilulajeja edes voisi mahtua noin montaa yhteen pieneen paikkakuntaan. 

Meidän vuorokausi Vierumäellä oli lähinnä paikkaan tutustumista ja aktiivista rentoutumista, ja meidän liikunnalliseksi osuudeksi jäi aamusalin lisäksi Valkjärven ympäri kulkevan luontopolun kiertäminen. Luontopolku kiertää aivan järven rantaviivaa, ja on sanomattakin selvää, että se oli todella kaunis. Luontopolun varrella oli myös nuotiopaikat ja puita, jotka ovat kaikkien retkeilijöiden käytettävissä. 

Luontopolku ei kuitenkaan ollut ainoa, mitä Valkjärven ympäriltä löytyy. Järven rannalla on myös saunat, iso, hyvin hoidettu avantouintipaikka, mitä pidetään koko talven avoinna, ja kesäkaudelle vielä korkea uimahyppytorni. Valkjärven vierelle oli rakennettu juuri myös uudet kuntoportaat 102 askeleellaan.Kaikkia muita urheilulajeja on kenties turha minun lähteä luettelemaan, mutta todettakoot, että erikoisimmista on kenties pickleball ja curling. Ympäri vuoden alueella järjestetään myös paljon erilaisia urheilutapahtumia. Meidän vierailun aikana paikalle kerääntyi erinäisiä pieniä joukkueita otsalamppuineen, jotka olivat aloittamassa yön yli käytävää seikkailutapahtumaa.

Kehonkoostumusmittauksesesta motivaatiota 

Me saimme käydä tekemässä myös kehonkoostumusmittaukset InBody-laitteilla. Tämä olikin erityisen kiinnostavaa, ja ainakin omat tulokseni motivoivat aloittamaan tanssin ohella myös lihaskuntotreenit. Lihasmassan ja rasvan määrät olivat kyllä normaaleissa rajoissa molemmat, mutta niiden suhde pitäisi olla päinvastainen: rasvaa vähemmän, lihasta enemmän. Tulos antoi viitearvoksi ihan kiloissa, miten paljon vähemmän rasvaa pitäisi olla ja miten paljon lihasta pitäisi olla. Kätevää. Jotain, mitä tavoitella!

Tuloksista selvisi myös viskeraalirasvan (sisäelinten ympärillä olevan rasvan) määrä, mikä oli minulla niin ikään normaalin rajoissa, sekä lihastasapainon käsistä, keskivartalosta ja jaloista. Myös raajani olivat tasapainossa. Nyt ei muuta kuin lihasta pumppaamaan.


Aloin jo suunnitella, milloin seuraavan kerran vierailisin Vierumäellä, josko siihen mennessä rasvan ja lihaksen määrät olisivat kääntyneet oikeaan suuntaan. Riittäisiköhän puoli vuotta?

Pysy mukana matkassa:

2 kommenttia:

  1. En ole itse tainnut Vierumäellä koskaan käydä, vaikka se itse asiassa olisi varsin lähellä. Aikoinaan kun pikkusiskoni urheili vielä ihan tosissaan, hän vietti siellä paljon aikaa. Kehui myös kovasti paikkaa. En epäile, ettenkö minäkin siellä viihtyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vierumäki taitaa tosiaan olla niitä paikkoja, mitkä on vähän turhan lähellä ja sen vuoksi unohtuu. Nyt ainakin itselläni Vierumäki on korkealla listalla seuraavien matkakohteiden joukossa!

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan