Slider

Äidin ja tyttären pikkujouluristeily Silja Europalla

torstai 16. joulukuuta 2021

Kaupallinen yhteistyö: Tallink Silja

Olen tässä kuukauden verran kuolannut muiden somettamia joulubuffakuvia ja -videoita Tallink Siljan Tukholman ja Tallinnan risteilyiltä. Olen niin suuri risteily- ja jouluruokafani, että tätä yhdistelmää en voinut vastustaa. Terveisiä siis vaan Silja Europalta, josta palasimme kotiin vain parisen tuntia sitten! 

Lähdimme eilen tyttären kanssa kahdestaan viettämään äidin ja tyttären pikkujouluja. Myös tytär rakastaa risteilyitä, joten ei ollut vaikeaa saada häntäkään innostumaan ideasta viettää 22 tuntia Silja Europalla. Laiva kävi kyllä Tallinnassa, mutta koska me suunnittelimme niin paljon tekemistä laivalle, emme käyneet Tallinnassa maissa ollenkaan. Minä olisin halunnut käydä lelukaupassa, jonne katsoin olevan satamasta matkaa ratikalla vain kymmenisen minuuttia. Tytär kuitenkin päätti toisin, ja onneksi päätti, nimittäin nyt ehdimme tehdä kaiken juuri sopivan leppoisasti. Kiire tai laivaohjelman karsiminen eivät kumpikaan olisi olleet hyviä vaihtoehtoja.

Pikkujouluristeily Silja Europalla monella eri tyylillä

Silja Europalla pikkujouluristeilyn voi suunnitella aika monen maun mukaan. Silja Europa on tunnettu bileristeilijänä, ja loppuviikon risteilykansa onkin juurikin meistä hyvin poikkeavalla tavalla. Useimmat esiintyjien perässä risteilyn varanneita, yömyöhään bailaajia, tai kuten tällä risteilyllä, oli mukana myös lavatanssikansaa, kun esiintymässä oli tanssiorkesteri Sinitaivas. Me emme tulleet pikkujouluristeilylle esiintyjien houkuttelemana, vaan valitsimme ajankohdaksi nimenomaan alkupuoliskon viikosta, jolloin saisimme olla risteilemässä silloin, kun niin moni muu ei ole. 

Keskiviikkolähtö olikin todella rauhallinen. Aivan täydellisen hyvä valinta. Matkassa oli vain kourallinen muita ihmisiä, ja esimerkiksi uima-allasosastolla ja lasten leikkihuoneessa olimme ainoita asiakkaita, eikä laivan buffassa ollut yhtään jonoa.

Meidän pikkujoulusuunnitelmamme olikin viettää laatuaikaa yhdessä syöden, uiden ja kauppoja kierrellen. Ehdimmepä toteuttaa myös haaveeni äiti-tytär hemmotteluhoidoista laivan spa:ssa.

Upea sviitti omalla saunalla

Risteilymme kruunasi ehdottomasti hyttimme. Siis en todella tiennyt, että Silja Europalla on sviittejä, missä on oma sauna! Tiesin kyllä hienommista hyteistä, mutta että sauna! Tämä Executive Suite oli muutenkin aivan valtavan upea. Sviitissä on kaksi vessaa, iso oleskelutila, missä on ruokaryhmä, kahvipöytäryhmä sekä sohva, työpöytä ja iso tv. Makuuhuone on erikseen, ja makuuhuoneen yhteydessä on kylpyhuone, missä tosiaan on se sauna. 

Silja Europa sviitti - Executive Suite

Silja Europa sviitti - Executive Suite

Silja Europa sviitti - Executive Suite

Silja Europa sviitti - Executive Suite

Silja Europa sviitti - Executive Suite

Silja Europan sviitit sijaitsevat 11. kannella laivan keulassa, mistä avautuu aivan valtavan upea näkymä merelle hyttien suurista ikkunoista. Kuinka monta kertaa saa sanoa, miten upea sviitti on. Siis aivan jäätävän upea.

Silja Europa sviitti - Executive Suite

Silja Europa sviitti - Executive Suite
Kylpytakit löytyy myös valmiina sviitin kaapista, johon voi sujahtaa jo hytissä altaille lähtiessä.

Silja Europa sviitti - Executive Suite


Sviitin hintaan kuuluu tämän valtavan upean tilan ja saunan lisäksi minibaarin juomat ja hedelmiä hytissä, mutta myös erikoisaamiainen. Kyllä tällaiseen risteilytyyliin voisin helposti tottua. Emme olisi tyttären kanssa kumpikaan halunneet poistua hytistä vain yhden yön jälkeen, vaan olisimme Karibian tai Välimeren risteilyiden tavoin voineet jäädä seilaamaan merelle ihan koko viikoksi. Tytär jopa haaveili samanlaisesta kodista kuin mitä sviitti oli. 


Silja Europan jouluruokabuffa ja erikoisaamiainen

Kuten jo mainitsin, kuuluu Silja Europan sviitin hintaan erikoisaamiainen. Tämä erikoisaamiainen tarjoillaan laivan Grill House -ravintolassa, ja on aivan valtavan monipuolinen. Minä meinasin tapani mukaan kävellä suoraan puuropadan äärelle, mutta tarjolla oli myös tuorepuuroa, chiavanukasta ja smoothieita, jotka nyt tällä erää korvasivat kaurapuuron, mikä sekin kyllä näytti hyvältä. 



Sekä lähtöiltana että tänään päivällä lounaaksi kävimme syömässä laivan jouluruokabuffan. Tämähän oli siis se alkuperäinen syy, miksi ylipäätään halusin ennen joulua laivalle: halusin laivan jouluruokabuffan kimppuun. En muista, koska viimeksi olisin syönyt laivan buffassa - jollei Välimeren ja Karibian risteilyitä lasketa mukaan - ja täytyy sanoa, että buffan taso oli mieluisa.

Tytär valitsi lasten buffasta vähän joka lajia, lihapullia, kananuggetteja, ranskalaisia ja pastaa jauhelihakastikkeella. Sen lisäksi hän poimi minun lautaseltani joulukinkkua ja kalat vähän joka muodossa. Minä keskityin täysin jouluisiin vaihtoehtoihin. Alkuun keräsin kaloja, äyriäisiä sun muita, mitkä minusta näyttivät jouluiselta, ja pääruuaksi otin kinkun ja joululaatikot. Tämän toteutin sekä illallisella että lounaalla. Ja ei, jouluruokakiintiö ei ole vielä tullut täyteen.




Silja Europan uima-allasosasto ja spa-hoidot

Jos minä odotin eniten laivan jouluruokabuffaa, odotti tytär kaikkein eniten laivan uima-allasosastoa. En ollut aiemmin käynyt Silja Europan allasosastolla, ja myös tämä yllätti positiivisesti. Allasosastolla on kolme poreallasta, lasten allas ja sitten vielä hieman isompi pyöreä allas, jossa on vettä 1,5 metriä. Me saimme tosiaan olla allasosastolla koko ajan kahdestaan, sillä menimme sinne tänään aamupäivästä heti kun paikka aukesi. Testasimmekin joka altaan, ja puolitoistatuntinen vierähti tuossa tuokiossa uintikisojen ja kelluntaharjoitusten merkeissä. Antoipa tytär kerran minulle luvan laittaa myös poreet porealtaaseen ja hieman vain löhötä.



Pidin itse risteilyn tyttäreltä salassa aina samalle viikolle asti. Aina laivalle saakka pidin häneltä yllätyksenä suunnitelmani varata meille yhteinen hemmotteluhoitohetki. Alunperin ajattelin, että kävisimme jossain hoitolassa Tallinnassa, mutta kun katsoin Silja Europan hoitojen hintoja, eivät ne juurikaan eronneet Tallinnan hinnoista. Miksi siis vaivautumaan ulos tuuleen ja tuiskuun, jos voi viettää aikansa mukavasti saman katon alla laivassa. Juuri tällaista kiireettömyyttä, mukavaa yhdessäoloa ja hemmottelua kaipasimmekin.

Kauneushoitolassa minä valitsin itselleni jalkojen kuorinnan ja parafiinihoidon, ja sillä välin kun minulla oli jalka-aineet vaikuttamassa, sai tytär manikyyrin. Täydellinen yhdistelmä näin, kun olimme kahdestaan matkassa, eikä kummankaan tarvinnut odottaa toista pois hoidosta. Ja hei jalkani ovat nyt ihanan pehmeät.




Lasten leikkipaikassa ensiluokkainen palvelu

Yksi risteilyn kohokohdista tyttären mielestä oli laivan leikkipaikka. Ja siis minun mielestäni myös. Silja Europan leikkipaikassa, Lottemaassa, oli paikalla leikkitäti, joka askarteli tyttäreni kanssa lumiukon, teki hänen kanssaan käsikorun, lahjoi tyttäreni ilmapalloilla ja Harri Hylje -tatuoinneilla. Hän myös piti viereistä perhevessaa lukossa, jotta se pysyisi siistinä lapsille, eikä yökerhosta virtaava porukka pääse sitä käyttämään. Täällä oli kaikki ajateltu aivan todella asiakasystävällisesti.

Ja niin oli muuten ihan koko laivassa. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja palvelu erinomaisen taidokasta. 

Kyllä oli taas erinomaisen mukavaa olla risteilyllä! 





PS. Jos haluat laivalle jouluisiin tunnelmiin, niin vielä ehtii tänäkin vuonna! Risteilyjä pääset valikoimaan ja varaamaan Tallink Siljan sivuilta tästä linkistä.

Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä tuo sviitti upealta, enpä itsekään tiennyt, että ne tosiaan ovat saunallisia! Myös tuo joulubuffa kuulostaa erinomaiselta, ja allasosastollakin viihtyisi varmasti hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sviitti oli mieletön! Minä en tiennyt saunallisesta sviitistä, enkä myös siitä, että oleskelutilat ja makuuhuone olisi erikseen, ja vielä kaksi vessaakin pääsi yllättämään. Todella upea kokonaisuus!

      Kaikkinensa tällainen jouluinen risteily oli tosi hyvä kokemus!

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan