Slider

Sleep and Fly - kokemuksia Barcelonan lentokenttähotellista

torstai 4. marraskuuta 2021

Olimme tyttäreni kanssa lokakuun puolivälissä Välimeren risteilyllä Royal Caribbeanin Harmony of the Seas -laivalla. Risteilyn lähtöpaikka oli Barcelona. Laiva lähti Barcelonasta vasta sunnuntaina alkuillasta, mutta en halunnut riskeerata laivasta myöhästymistä, joten varasin lennon jo lauantai-illalle. Olisimme lennon myöhästyessäkin laivassa ennen sen irtautumista satamasta.

Lentomme oli Barcelonassa kahdeksan aikaan illalla, ja koska laivaan pääsi jo puoliltapäivin, tein päätöksen, että jäisimme lentokenttähotelliin. Ja ah, mikä ihana päätös olikaan. Miettikää sitä ihanaa tunnetta, kun lentomatkan jälkeen ei tarvitse kuin napata matkalaukku hihnalta, kävellä 100 metriä ja on jo perillä hotellilla. Siis niin parasta!Katsoin kyllä hotellivaihtoehtoja Barcelonan keskustan tuntumasta tai sataman lähettyviltä, mutta hintataso oli täysin sama lentokentällä ja keskustassa, ja myös siirtymisiin olisi mennyt olisi mennyt ajan lisäksi enemmän rahaa. Barcelonan nähtävyyksiin meillä ei olisi kuitenkaan ollut juuri aikaa. Olimmehan perillä illalla, ja aamiaisen ja pakkailuiden jälkeen lähdimme jo satamaan.

Sanoisinkin, että ratkaisu jäädä lentokenttähotelliin oli erinomaisen hyvä!

Kokemuksia Barcelonan Sleep & Fly -lentokenttähotellista 

No entä se hotelli sitten? No sekin oli erinomaisen hyvä. Paljon parempi kuin minkä mielikuvan olin saanut kuvista ja kuvailuista.

Sleep & Fly sijainti lentokentällä, ei bussimatkan päässä

Sijainnistahan jo mainitsin, että hotelli sijaitsee noin 100 metrin kävelymatkan päässä terminaalin ovilta. Hotellin oven tunnisti viherkasviruukusta, joka oli oven vierellä. Ilta-aikaan oven sai auki nostamalla puhelimen luurin, jolloin ilmeisesti respasta avattiin ovi tulijoille. 

Tämä lentokenttähotelli sijaitsee siis kirjaimellisesti lentokentällä, eikä minkään shuttlebussimatkan päässä kentältä.

Tässä kohtaa hotelli ei näyttänyt parastaan, kun hissillä laskeuduttiin kerros alaspäin vähän kuin bunkkeriin. Näkymä parantui jo respassa, sillä vaikka laskeuduimmekin katutasosta aivan kuin kellariin, emme silti päätyneet kellariin. Lentokentillähän tietkin vievät hassusti monessa tasossa, ja olimme silti yläkerrassa alimmaiseen katutasoon verrattuna, vaikka olimmekin menneet juuri katutasosta alaspäin. En pääse yli tästä hassusta tunteesta, minkä tämä hullunkurisuus toi tullessaan.

Huone kompakti ja yksinkertaisen tyylikäs

Meillä oli aivan perustason kahden hengen huone, mikä oli moderni ja siisti kaikin puolin. Koko oli tavallisen pienen hotellihuoneen suuruusluokkaa, mutta mitään tarpeellista huoneesta ei puuttunut. Parisängyssä oli perinteiseen espanjalaiseen tapaan vain yksi peitto, mutta niinpä oli risteilylläkin, eikä se meitä haitannut.

Suihku ja wc olivat vähän kuin samassa tilassa muun huoneen kanssa, mikä oli minusta ainakin hassu huonejärjestys. Toki seinä oli vessan ja makuutilan välissä, vaikkei ovea ollutkaan.


Huoneen ikkunasta katselimme pari kerrosta alaspäin lentokenttänäkymää, mikä jaksoi hämmästyttää, kun olimme tosiaan laskeutuneet juuri hissillä kellariin. Kuinka monta kertaa tämän saa kertoa ja hämmästellä, hah!

Äänieristyshän on lähes poikkeuksetta lentokenttähotelleissa aivan ensiluokkaista. Sijaitsevathan ne lentokenttien läheisyydessä, missä meteli on kovaa. Myös täällä huoneen eristys oli todella hyvä, emmekä kuulleet mitään ääniä huoneeseen.

Huoneessa oli myös huoneen hintaan kuuluvat kahvin-/teenkeitin ja vesipullot. Respasta löytyi lisäksi vielä pientä purtavaa, viiniä ja muuta juomaa lisämaksusta. Hotelli oli siis täysin rakennettu sitä varten, että matkaajat saapuvat sinne suoraan lennolta. Kaikki oli otettu huomioon.

Aamiainen kattava, perinteisillä espanjalaisilla herkuilla

Myös aamiaisessa oli otettu huomioon hotellin lentokentän läheisyys. Aamiainen alkoi nimittäin jo aamuviideltä, vai olisiko ollut jo tätäkin aiemmin. No, ennen kukon laulua kuitenkin, ja kesti aina kymmeneen saakka. Varhaiselle aamulennolle lähtijäkin ehtisi hyvin nauttia aamiaisen ennen lentoaan.

Meidän ei tarvinnut tätä miettiä, vaan kävimme syömässä myöhäisen aamiaisen pitkän kaavan mukaan. Seuraava ruokahetkihän meillä oli vasta laivassa pitkän lähtöselvitys- ja koronatestirulianssin jälkeen.

Aamiainen oli todella kattava, vaikkakin suomalaiseen hotellin aamiaispöytään nähden ehkä hieman minimalistisen oloinen. Leivät, ilmakuivatut kinkut, juustot, hedelmät, murot, jogurtit, mehut, muffinssit ja muut herkut olivat kuitenkin täysin riittävästi. Ja hieman enemmänkin. 


Yleisten tilojen sisustus todella kaunis 

Pidin aamiaisesta paljon, mutta vielä enemmän pidin itse aamiaistilasta. Se oli niin kaunis. Koko hotellin yleiset tilat olivat muutenkin hyvällä maulla tehty, mutta etenkin aamiaistila oli sellainen, että sinne olisin voinut jäädä vaikka koko päiväksi vain nautiskelemaan elämästä.Vain hotellin pieni kuntosali oli muuhun hotelliin nähden karu. Mutta plussaa siitä, että hotellissa ylipäätään on pieni kuntosali.

Kohtuullinen hintataso

Me maksoimme huoneesta 140 euroa, mikä oli täysin linjassaan muuhun Barcelonan tasoon. Ehkä olisin toivonut lentokenttähotellilta hieman matalampaa tasoa kuin keskustan hotelleista maksettaessa, mutta samalla säästimme taksikulut, saimme hyvät yöunet, kun meidän ei tarvinnut käyttää aikaa illalla hotellille siirtymiseen, ja saimme kahden hengen todella kattavan aamiaisen tähän samaan hintaan.

Tavallaan hinnasta tulikin lopulta hyvinkin edullinen.  

Sleep and Fly -hotellilla on myös kokoustilat.

Pysy matkassa mukana:


2 kommenttia:

  1. Itse en kertaakaan ole tainnut yöpyä lentokenttähotellissa. Sao Paolossa Brasiliassa olimme tilanteessa, jossa olimme missanneet jatkolennon lentoyhtiön takia, niin silloin lentokenttähotelli olisi houkutellut, Yhtiöllä oli kuitenkin tietty hotelli, jota oli käytettävä. Se oli noin 20 minuutin taksimatkan päässä kentältä. Muistaakseni se oli jonkin verran halvempi, mutta kuitenkin loppujen lopuksi oikein kiva ja lentoyhtiö huolehti myös taksimatkoista.

    Tietyissä tilanteissa lentokenttähotellit varmasti ovat selvästi kätevin ratkaisu, mutta itse en useinkaan sellaisissa tilanteissa ole varmaankaan ollut. Oma käsitykseni tosin on, että ne ovat hieman keskimääräistä kalliimpia, mutta toisaalta säästyy vaiva ja ne taksimatkat jne.

    VastaaPoista
  2. Miten sitten siirryitte tuolta satamaan? Jos taksilla, niin kuinka paljon maksoi?

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan