Slider

Ostin kahdet lennot - alkutalven matkat suunniteltuina

sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Tiedättekö, mikä mahtava tunne oli päästä varaamaan lentoja. Siis ihka oikeita lentoja!

Enpä olisi uskonut lentojen varaamisen olevan yhtä jännittävää, mutta viime kerrasta on jo lähes vuosi aikaa, joten eipä ihmekään, että perhoset valtasivat vatsan. 

Vastuullisesti kotimaassa

Ja ei, en ole lentämässä ulkomaille, vaikken muistakaan, milloin viimeksi olisi ollut sellainen talvi, kun en olisi nähnyt etelän aurinkoa lähietäisyydeltä. Siitä taitaa olla vuosikymmeniä aikaa. Vaikka nytkin olisi ihanaa, kun olisi lennot lämpöön, ei minua harmita yhtään, että lentomme ovat tasan päinvastaiseen suuntaan. Olen viimeksi ollut Lapin lumilomalla vuonna 2017, ja on jo varsin korkea aika päästä uudemman kerran Lapin tunturimaisemiin ja oikeasti hiihtämään.

Toki myös kotimaan koronatilanne huolettaa ja kehitys on ankean synkkään suuntaan. Toivon todella, että tilanne tasaantuisi nyt, kun olemme ottaneet omilla toimillamme niin hurjan hypyn huononpaan suuntaan. Ainakin eilen kaupassa olin hurjan onnellinen nähdessäni, että lähes kaikilla siellä oli maskit kasvoilla. Ehkä meillä on vielä toivoa. Tai niin ainakin jaksan uskoa!

Lentokonematkustaminen on varmasti yksi niistä, joissa hygieniataso halutaan pitää korkealla, ja matkakohteissa voimme itse toimia vastuullisesti ja välttää ruuhkaisimpia tilanteita ja paikkoja. Näinpä tartuin rohkeasti Finnairin Lapin lentotarjouksiin, ja buukkasin lennot sekä Kuusamoon että Ivaloon.

Oman loman ja lomatestaaja-pestin sekoituksia

Molemmat lomat ovat sekoituksia omasta lomasta sekä Holiday Clubin lomatestaajan pestiäni. Sen kerran kun lennän kohteeseen, en halua viettää siellä vain kahta yötä. Lisäksi kohteemme ovat niin monipuolisen upeita, että en edes haluaisi lähteä näistä kahden yön jälkeen. Näinpä pidensin molempia lomiamme, ja vietämme kohteissa lomatestauksen lisäksi omaa lomaa.

Muistathan vielä, että sinullakin on mahdollisuus päästä kylpylälomailemaan edullisesti:

-15 % alennus koodilla LAHDETAANTAAS Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan. Loman pääset varaamaan Holiday Clubin verkkokaupasta tästä linkistä

Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo

Ensimmäinen Lapin kohteemme on Holiday Club Kuusamon Tropiikki. Lähdemme matkaan marraskuun alussa, ja pieni harras toiveeni on, että pääsisimme jo näkemään lunta. Marraskuu on kuukausista ankein juurikin sen takia, että päivä on jo pirun lyhyt, mutta ainakaan eteläisessä Suomessa lunta ei todella ole vielä näköpiirissä. Pimeä ankea kuukausi. 

Uskoisin, että meillä on lumen näkemiseen Kuusamossa hyvät todennäköisyydet, sillä ehtihän Ruka tänäkin vuonna avaamaan laskettelurinteensä ensimmäisenä, ja kyllä, ne ovat todellakin jo auki! Toki rinteet on avattu säilötyllä ja tykkilumella, mutta jollei talvi tekisi tulojaan, ei rinteitä olisi vielä avattu. Kertokaa minulle, että asia on todella näin, enkä vain elättele toiveita turhaan!! 

Toki itse kylpylä on meidän matkamme pääasiallinen kohde. Meillä on tyttären kanssa parhaillaan menossa "opi uimaan" -projekti, ja tavoitteena onkin, että 5-vuotias pysyisi pinnalla ilman kellukkeita siihen mennessä, kun astumme sisään Kuusamon Tropiikin ovista. Tällä hetkellä näyttää erittäin lupaavalta tavoitteen suhteen!

Myös muiden kokemukset Kuusamon Tropiikin kylpylästä saavat matkainnostuksen heräämään. Juuri luin Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -blogin Veeran kirjoituksen heidän Kuusamon matkastaan, ja voi, miten upealta juurikin itse kylpylä vaikuttaa. 

Tästä näystä alkaa olla jo aikaa!

Kokonainen viikko Saariselällä

Toinen talven kohteemme on Saariselkä ja siellä olemme ihan koko viikon tammikuussa. Jos siis marraskuussa emme näe Kuusamossa lumipeitteistä maata, olen 99-prosenttisen varma, että Saariselällä pääsemme kunnon lumilomalle.

Suunnittelimme matkaa kahden kesken tyttäreni kanssa, mutta iloksemme ystäväni ja hänen suunnilleen tyttäreni ikäinen tytär ilmoittautuivat mukaan matkaan. Olimme samalla seurueella viime vuoden kesällä Mallorcalla, ja ystäväni kanssa olemme reissanneet yhdessä ympäri maailmaa, eli näin ollen matkaseurue on testattu ja toimivaksi todettu! Tästäkin tulee siis takuulla huippureissu. Kunhan pysymme kaikki terveinä ja pääsemme matkaan. 

Saariselälle meillä on Kuusamon tavoin tarkoituksena pulikoida kylpylässä, ja osa lomasta on virallista lomatestausta, kun loppuajan nautimme täysin samasta, mutta omalla rahalla lomaillen. Minä ja tyttäreni yövymme koko viikon Holiday Club Saariselän kylpylähotellissa, kun taas ystäväni ja hänen tyttärensä valitsivat majoituksen toisaalta. Niin läheltä kuitenkin, että myös kylpyläosuudet voimme toteuttaa yhdessä! 

Kahden aikuisen ollessa matkassa voimme vuorotella lasten hoitamista ja käydä ihan oikeasti hiihtämässä. Jos löydämme lähietäisyydeltä ahkion vuokralle, voimme tehdä myös koko porukan hiihtoreissun. Ohjelmassa on lisäksi testata Suomen pisin pulkkamäki, nähdä revontulia ja käydä kenties poroajelulla. Mahdollisuudethan Saariselällä ovat rajattomat! Tuskin edes kokonainen viikko riittää aivan kaiken testaamiseen, mutta parhaamme yritämme ja poimimme vähintään parhaat päältä!

Viime kerran olemme tyttäreni kanssa ollut Lapissa pulkkamäessä Levillä 2017.

Miltä sinun talvisuunnitelmasi näyttävät? Oletko uskaltanut varata matkoja?

Pysy mukana matkassa:

5 kommenttia:

 1. Nuo molemmat matkat kuulostavat todella kivoilta. Juuri nyt ei ole talveksi meillä mitään varattuna, mutta joitain suunnitelmia kyllä on. Täytyy nyt seurata tätä tilannetta ja sen kehittymistä. Tuntuu, että asiat voi muuttua lyhyelläkin varoitusajalla.

  VastaaPoista
 2. Jeps, tosi "turvallista" ja "vastuullista" matkustaa kotimaassa. Eihän Ylläkselläkään mitään koronaa ole ollut eikä missään muuallakaan päin Suomea. Siis TODELLA turvallista. Mikä ihme ihmisillä on mennyt päähän, että kotimaassa olisi turvallista?? Monessa paikassa ulkomaita olisi paljon turvallisempaa.

  VastaaPoista
 3. Lapin-loma tekee varmasti hyvää! Lentokoneiden hygieniatasoa on parannettu huomattavasti ja kaikilla on maskit. Toivottavasti suomalaiset lomailevat nyt Lapissa niin saadaan huskeillekin elanto.

  VastaaPoista
 4. Vielä en ole varannut mitään talven varalle, mutta alustavasti suunnitelmissa olisi viikon loma Levillä. Koronatilanne näyttää nyt todella huonolle enkä sen vuoksi ole uskaltanut varailla mitään, vaikka tilanne maaliskuussa ei välttämättä samanlainen olekaan - tai eihän sitä tiedä.

  VastaaPoista
 5. Joitain kaavailuja on, mutta omalla autolla ja max 200 km säteellä kotoa. Saariselkä kuullostaa meikäläiselle kovin työpitoiselta paikalta :-) kun siellä aikoinaan tuli asiakastilaisuuksissa vietettyä aikaa ja nyttemmin Lapin pimeys ja kylmyys ei muutenkaan oikein ole innostanut. Keväthanget voisivat ehkä olla ok, muttei kaamosaika, siis minun suppeasta näkökulmastani.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan