Slider

Roseeviinipiknikillä Australian Barossassa

perjantai 18. joulukuuta 2020

Tiedättekö, missä olin tasan vuosi sitten?

Täällä:
Kuten kuvakin kertoo, olin iki-ihanan Anni Hautalan kanssa piknikillä siemailemassa Jacob's Creek Le Petit Rosé -kuohuviiniä Australian paahtavan auringon alla. Toisaalta tuntuu, että tuosta matkasta on ikuisuus, toisaalta näitä kuvia katsellessa pääsen heittämällä tuohon ihanaan tunnelmaan. 

Voi kun olisinkin nyt juuri tuolla!

Jacob's Creek viinitalon vieraana Barossassa


Olin siis työmatkalla Australiassa Anni Hautalan kanssa, jota pääsin houstaamaan Australiaan Jacob's Creek -viinitilavierailulle kolmen päivän ajan. Meillä oli kolme päivää, kolme tai oikeastaan neljä eri teemaa. Vierailimme viinitalon vierailukeskuksessa ja tutustuimme viinien ja ruokien yhdistelemiseen ihanan konkreettisella tastingillä. Ehkä yhdellä parhaista, mihin olen koskaan päässyt osallistumaan.
Vierailimme Jacob's Creekin luomuviinitarhoilla ja joimme talon luomuviiniä, Jacob's Creek Organic Chardonnayta luomuviinitarhojen keskellä, kenguruiden loikkiessa ympärillä. No, ehkä hieman romantisoiden kerrottuna, mutta kyllä me niitä kenguruitakin siellä nähtiin. Ja ei, viini ei ole ehkä koskaan maistunut tämän paremmalta.
Tutustuimme myös Jacob's Creekin viskitynnyrikypsytettyihin viineihin, Jacob's Creek Double Barrel -sarjaan, ja nautimme mitä ihanammista lounaista ja illallisista ihanan pirteän Jacob's Creekin työntekijöiden kanssa.

Roseeviinipiknik naisviinintekijätiimin kanssa

Yksi monista kohokohdista matkallamme oli tämä roseeviinipiknik, joka lopulta järjestettiin sisätiloissa. Ei sen takia, että olisi ollut liian kylmä, vaan sen takia, että Barossassa paukuteltiin lämpöennätyksiä, ja oli aivan liian kuuma ruokailla ulkona. Tuulikin tuntui siltä, kun joku olisi puhaltanut kuumalla hiustenkuivaajalla päin naamaa. Ja ai, miten sitä lämpöä onkaan nyt ikävä!

Tämä ei kuitenkaan päässyt pilaamaan tunnelmaa, vaan meillä oli ihana lounas mielettömien herkkujen kanssa, erityisen kiinnostavassa seurassa. Lounastimme nimittäin viiden Jacob's Creekin naisviinintekijän kanssa, joista osa on vastuussa juurikin Jacob's Creek Le Petit Rosé -roseeviinin tekemisestä. Nämä on niin upeita tilaisuuksia, kun pääsee nauttimaan viiniä itse viinintekijän kanssa.

Jacob's Creekin viinintekijätiimi on vieraillut Provencessa ja valmistanut Jacob's Creek Le Petit Rosé viinit nimenomaan provencentyylisiksi. Hennon vaaleanpunaisiksi, ihanan marjaisan raikkaiksi. Tämä on ehdottomasti suosikkiroseeviinini!
Myös ajelu tällä valloittavalla pinkillä Jacob's Creek Le Petit Rosé -autolla jäi välistä, sillä yksikään meistä ei olisi halunnut sellaisen auton kyytiin, missä ei ole ilmastointia. Huom! Anni on turvallisesti apukuskin paikalla, sillä Australiassahan ajetaan väärällä puolella tietä. Eikä me tosiaan tuolla autolla liikuttu minnekään.Jacob's Creekin naisviinintekijöitä, joista osa on muun muassa tämän ihanan roseeviinin, Jacob's Creek Le Rosén taustalla.


Paikkana meillä oli miljöö, jossa 1840-luvulla asui William Jacob. Herra, jonka mukaan on nimetty joki, Jacob's Creek, joka virtaa täällä Jacob's Creek -viinitalon alkusijoilla. Itse viinitalon perustaja, Johan Gramp, istutti joen lähettyville ensimmäiset viiniköynnökset vuonna 1847 ja perusti juurikin Jacob's Creek -viinitalon. Jostainhan kaikki lähtee. Tämän tilan historia aika kauan aikaa sitten.

Johan Grampin tönö on tämän rakennuksen takana. Näin uudelta 1800-luvun puolivälissä rakennettu talo ei enää näyttänyt.

Jacob's Creek Le Petit Rosé -kuohuviini nyt myös Alkossa


Tämä kirjoitus ei ole ajankohtainen vain matkan vuosipäivän vuoksi, vaan myös sen takia, että vihdoin tätä ihanaa Jacob's Creek Le Petit Rosé Brut Cuvée -kuohuviiniä saa myös Alkosta. Vierailumme aikana Alkossa oli myynnissä vain viinin still-versio Jacob's Creek Le Petit Rosé, mutta toivesiimme on vihdoin vastattu, ja myös kupliva versio löytyy Alkosta.

Meidän "piknikillä" oli tarjolla todella monipuolinen kattaus erilaisia ruokia, mistä mieleeni tällä hetkellä tulee suomalainen joulupöytä. Tämä rosee sopiikin siis kuplilla tai ilman erinomaisesti jouluun ihan yhtä lailla kuin piknikillekin.

Yksi parhaista matkoista ikinä


Koko Australian matka oli aivan mieletön kokemus. Vielä kerran haluan kiittää niin työnantajaani tästä upeasta mahdollisuudesta, mutta ennen kaikkea Annia huippuhyvästä matkaseurasta! Anni on mitä parhainta matkaseuraa, ja hurmasi jokaisen kohtaamamme australialaisen aurinkoisella olemuksellaan. 
Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Ennen tämän illan afterworkia kävin Juomavinkin sivuilla ja fiilistelin näitä tunnelmia.

  Yksi elämän upeimpia viini- ja ruokakokemuksia on ollut Sydneyn ooppetaratalon Bennelong-ravintolassa. Kunpa pääsisin vielä Australiaan viinireissulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, minun ei tullutkaan tuolla ravintolassa käytyä. Ihastelin oopperataloa vain ulkopuolelta käsin.

   Minäkin niin toivon, että pääsisin vielä Australiaan. Oli kyllä näin pikaisellakin pyrähdyksellä upea maa.

   Poista
 2. Itsekin haluaisin palata Australiaan. Ehkä viinitilat tai viini ylipäätään ei juurikaan kiinnosta, mutta Australia onkin siinä mielessä upea kohde, että sieltä löytyy kaikille jotain. On upeita kaupunkeja, luontoa ja kansallispuistoa sekä tietysti Iso valliriutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Australiassa tosiaan on ihan jokaiselle jotain. Harmi, että se on niin kaukana, mutta nyt tuli huomattua, että pariksikin viikoksi sinne kyllä kannattaa lentää.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan