Slider

All inclusive -hotelli Fergus Club Europa Mallorcan Paguerassa lapsiperheille

sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Olimme heinäkuussa 4-vuotiaan tyttäreni sekä ystäväni ja hänen 3-vuotiaan tyttärensä kanssa Mallorcalla all inclusive -lomalla. Matkan tarkoitus oli viedä tyttäret puuhakkaalle, mutta helpolle vesilomalle. Hotelliksi valikoitui Fergus Club Europa, joka sijaitsee Mallorcan etelän osassa, pienessä Pagueran kylässä.Hotellin yleisvaikutelma on todella siisti ja viihtyisä. Henkilökunta oli pääsääntöisesti todella ystävällistä, ja koko lomamme sujui todella hyvin. Heti alkuun täytyy todeta, että meidän matkan tarkoitukseen hotellivalinta oli loistava!


Uima-allasalueet


Vesilomalla tärkeintä roolia esittävät tietysti hotellin uima-allasalueet.

Fergus Club Europassa uima-allasalueita on kolme. Meidän huone oli pääuima-allasalueen vieressä, joten me kävimme uimassa vain siinä. Tällä alueella on sekä pienten lasten uima-allas, missä on pieniä liukumäkiä, että isojen lasten uima-allas, missä liukumäet huimasivat jo aikuisenkin vatsanpohjaa.

Tämän ikäisen lapsikatraan kanssa pystyimme vaihtelemaan molempien altaiden välillä, ja kyllä, myös isompiin liukumäkiin oli mentävä lasten sitä toivoessa. Onneksi tyttärelleni kelpasi isojen liukumäkien hitain vaihtoehto, mutta sitä laskimmekin uudelleen ja uudelleen. Nopeimmat liukumäet näyttivät tulevan todella kovaa ja niissä hurjasteli aikuiset myös ilman lapsia.

Hotellin toisella laidalla olisi ollut pienempi uima-allasalue, missä ei ollut liukumäkiä, mutta suhteessa varmasti ihan yhtä paljon ihmisiä kuin suuremmallakin allasalueella. Allasalueet näyttivätkin reunalta katsottuna aivan valtavan ruuhkaisilta, mutta lopulta mahduimme uimaan hyvin. Tai en nyt tiedä, voiko ainakaan aikuisen silmin puhua uimisesta, mutta vesileikkeihin mahduimme.Kolmas allasalue oli lisämaksullisella puolella. Me emme lopulta edes käyneet katsomassa sitä aluetta, mutta kun se kuului kaikkein parhaimpien huoneiden palveluun ja muille lisämaksusta, olettaisin sen olleen se rauhallinen vaihtoehto.

Allasalueet aukesivat suhteellisen myöhään, muistaakseni puoli kymmeneltä. Me olisimme olleet valmiita altaille jo heti ysiltä. Rantatuoleja ei ollut sallittua varata, joten ensimmäiset isät ja äidit olivat makoilemassa rantatuoleilla heti seiskan jälkeen, kun me hipsimme aamupalalle. Toisaalta kuulostaa raskaalta tavalta aloittaa päivä, mutta kenties se onkin raskaampaa sille toiselle vanhemmalle, joka touhuaa samanaikaisesti lasten aamutoimia. Tiedä sitten, kumpi on vetänyt pidemmän korren.

Pongus-lastenkerhoja kaiken ikäisille lapsille


Kun kyseessä on lapsiperheille tehty hotelli, oli se tietysti täynnä lastenkerhoja. Meidän neidit kävivät pienimpien lasten kerhossa (0-3v), jossa käytännössä aikuinen oli vahtimassa, kun lapset piirtävät, askartelevat ja leikkivät palikoilla. Kahteen otteeseen tyttäremme jopa jäivät kahden kesken kerhoilemaan sillä välin kun me äidit kävimme kahvilla ja hieronnassa. Minnekään erityisen kauas ei ole mahdollista lähteä, vaan oma sijainti täytyy kertoa hoitajalle ennakkoon ja myös pysyä siellä. Kannattaa huomioida, etteivät kerhojen aikuiset puhu suomea, mutta toisaalta on hyvä muistaa myös se, että lapset kommunikoivat kielellä kuin kielellä, osaavat he sitä tai eivät.

Isommille lapsille oli puuhaa koko päiväksi eri ikäryhmissä. Kerhojen vetäjillä näytti olevan pelejä ja leikkejä, joiden palkinnoiksi illan lasten discossa jaettiin diplomeja. Lisäksi joinain päivinä viikon aikana hotellin alueella oli tarjolla vaikka minkälaista tekemistä kaikille lapsille. Oli pomppulinnoja vedellä ja ilman, pallopelejä sekä oman t-paidan maalausta. T-paidan sai käydä ostamassa hotellin respasta, jollei halunnut omaa t-paitaa maalata.

4-vuotias tyttäreni olisi voinut halutessaan osallistua jo isompien lasten keroon, mutta koska kerhojen kieli on englanti, en edes ehdottanut hänelle tätä vaihtoehtoa. Tyttäremme halusivat kuitenkin diplomit illan discossa, ja se onnistui ilmoittamalla heidän nimensä lasten kerhojen vetäjille. Näin tyttäremme saivat käydä hakemassa diplomit muiden lasten tapaan discon lavalta.

Disco olikin yksi tyttäreni suosikeista koko lomalla, ja hän tanssi innokkaasti mukana, vaikkei ihan kaikkia espanjalaisia tai muita kansainvälisiä laululeikkejä osannutkaan. Edelleen meillä lauletaan välillä hotellin tunnusbiisiä "Pongus, Pongus, Pongus...".

Muut aktiviteetit


Hotellilla oli aktiviteetteja ja ohjelmaa myös aikuisille. Illan tullen me menimme nukkumaan heti lasten discon päätyttyä, mutta silloin kaikki muut näyttivät kokoontuvan katsomaan akrobatia- ym. esityksiä.

Myös pitkin päivää oli tarjolla erilaisia jumppia, jousiammuntaa, joogaa sun muuta ohjelmaa, johon me emme osallistuneet. Tennis- ja koriskentät olisivat olleet myös käytettävissä.Siisti, riittävän tilava huoneisto 


Meillä oli yhden makuuhuoneen huoneisto, jossa oli makuuhuoneessa parisänky ja olohuoneessa levitettävä sohva. Tai sohvaksi sen kuvittelin, mutta emmehän me tätä sohvaa sohvana nähneet, kun se oli koko ajan tehtynä meille pediksi. Olohuoneessa oli lisäksi mikro, mutta sitä me emme tarvinneet. Olihan meillä all inclusive, ja täten jatkuvasti ruokaa tarjolla jossain päin hotellin ravintoloita.

Meillä oli myös pieni terassi, mikä toimi samalla ulko-ovena huoneistoon. Terassi oli todella kätevä uikkareiden ja pyyhkeiden kuivatteluun, ja seinällä olikin pieni pyykkinaruviritelmä.

Kuten ulkomailla on tapana, oli myös tässä huoneessa muutama kutsumaton ötökkävieras. Tämän huoneen vieraina olivat toukat, jotka niitä koskiessa kääriytyivät kuuliksi. Kuulan pystyikin käytännössä vierittämään pois huoneesta, kunhan vain nosti sen kynnyksen yli. Viikon aikana näitä oli muutamia, eli mistään isosta hyökkäyksestä ei ollut kyse.


Ruokatarjonta monipuolista ja laadukasta


All inclusiven jännittävin osuus yleensä on ruoka. Onko se laadukasta, vaihtuuko se päivittäin vai joutuuko koko viikon syömään saman makuista mössöä?

Täällä ruoka oli onneksi todella hyvää ja se ylitti odotuksemme heittämällä. Vaihtoehtoja oli riittävästi sekä aamiaisella, lounaalla ja illallisella, ja niistä sai koottua hyvät annokset sekä lapsille että aikuisille. Valikoima muuttui joka päivä, mutta aina oli kuitenkin peruselementit kohdillaan.

Lounaalla me kävimme välillä hotellin buffet-ravintolassa, mutta välillä söimme lounaan hotellin kahvilassa, jossa oli tarjolla hodareita, hampurilaisia, tortilloja, salaatteja ja hedelmiä. Molemmat olivat näin lomalla hyviä vaihtoehtoja, ja valitsimme ravintolan täysin sen mukaan, mikä paikka oli meidän ruoka-aikanamme auki ja mikä sopi juuri sen päivän aikatauluumme.

Illallisella lasten suosikkeja olivat vastapaistetut kalat ja tietysti ranskalaiset. Luonnollisesti myös jälkkäribuffan jäätelöt oli illan kohokohtana. Jälkkäribuffa oli mieletön, mutta jopa liian laaja. Valinnanvaraa oli niin paljon, että pelkästä jälkkäribuffasta olisi saanut koottua kokonaisen aterian.

Buffat olivat niiden alkaessa vielä miellyttävän väljiä, mutta illan jatkuessa jopa pöytiin joutui jonottamaan. Suosittelenkin ehdottomasti menemään illalliselle heti kun se aukeaa, tai vähintään ensimmäisen tunnin aikana. Toisaalta suomalaiseen ruokailutottumukseen nähden klo 19 ruokailu on yleensä jopa myöhäistä, varsinkin lapsiperheissä.

Yhtenä iltana viikossa oli mahdollista tehdä pöytävaraus hotellin italialaiseen ravintolaan lisämaksutta. Me kävimme testaamassa myös tämän, mutta taso oli aivan yhtä hyvää kuin perus buffassakin. Toki pastat ja pizzat olivat kivaa vaihtelua viikon ruokatarjontaan.

Näköjään ruokailuissa olen keskittynyt vain ja ainoastaan ruokailuihin, ja olen ottanut ruokailusta tasan yhden kuvan.

Instagram-tilini kohokohdista lytyy sentään video koko matkaltamme ja siellä on videota myös ruokailuista.Hotellin myymälässä tarjolla ihan kaikkea


Hotellilla on myös pieni, mutta valtavan tehokkaasti täytetty myymälä. Siellä oli niin paljon kaikkea, että tuliaisia ei paljon tarvinnut lähteä etsimään hotellin ulkopuolelta. Myymälästä löytyi kaiken maailman tuliaisostosten lisäksi toki hiekka- ja rantalelut, uimapatjat, vaatteita, karkkeja, hygieniatuotteita. No, kaikkea ja vähän päälle.

Meidän parhaat ostokset myymälästä taisivat olla uimapatjat, jotka olivat koko viikon ahkerassa käytössä sekä altaalla että meressä. Myös flamenco-mekko lähti tuliaisina kotiin. Tiedämme siis, mikä tyttäremme aikoo olla seuraavissa Halloween-juhlissa.

Jos olisi tarve jollekin, mitä ei löydy hotellin myymälästä, on kohtuullisen suuri ruokakauppa vain parinsadan metrin kävelymatkan päässä hotellilta.

Sijainti - ei rannalla, mutta hotelli kyydittää sinne ilmaiseksi


Fergus Club Europan sijainti oli ainoa, mikä minua epäilytti hieman ennen matkaa. Hotelli ei nimittäin sijaitse aivan rannalla, vaan sinne on muutaman minuutin ajomatka. Huoli onneksi oli täysin turha, nimittäin hotellilla on päiväaikaan jatkuva, ilmainen kuljetus rannalle ja takaisin, eikä matkaan tosiaan kulu kuin muutaman minuutin verran aikaa.

Ranta sijaitsee aivan Pagueran kylän keskellä, eli samalla olisi mahdollista kierrellä kauppoja ja vaikka käydä syömässä hotellin ulkopuolella jossain lukuisista viehättävistä ravintoloista. Meidän seurueellemme all inclusive -ruokailut olivat kuitenkin enemmän kuin tarpeeksi.

Ranta on matala pitkälle, eikä siinä ole aallon aaltoa, ellei satunnaisista veneistä tulleita laineita lasketa mukaan. Täydellinen lasten leikkeihin.

Pagueran kylässä, Fergus Club Europan puoleisella laidalla on markkinat tiistaisin. Ne olivat niin lähellä hotellia, ettei yhteiskuljetusta kannattanut edes harkita.


Puolen tunnin päässä lentokentältä


Hotellin sijainnissa parasta on se, että se sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Palma de Mallorcan lentokentältä. Taksilla sinne hurauttaa siis tuossa tuokiossa ja hintakin oli meiltä neljältä vain viiden kympin hujakoilla. Bussikin kulkisi lentokentälle, mutta huomattavasti hitaampaan tahtiin.

Kirjoittelen tuota pikaa vielä lisää siitä, miten juuri tämä hotelli valikoitui kaikesta Välimeren tarjonnasta, ja kokoan samalla matkan kustannukset kasaan. Pysy siis kuulolla. Tämä hotelli ei nimittäin ollut kallis lainkaan!

Tosin tähän loppuun vielä vinkki: Varaa hotelli suoraan hotellin omilta sivuilta. Se on huomattavasti edullisempaa kuin varaussivustojen kautta, ja hotellilla oli vastassa lahja siitä hyvästä, että varaus oli tehty suoraan heidän sivuiltaan. Vertailu kannattaa aina!

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Lasten kanssa varmaan hyvä ja toimiva ratkaisu niin All-inclusive kuin hotelli, jossa lasten aktiviteetteihin on panostettu. Ja itseasiassahan on myös ihan kiva vaikka senioripariskunnille, jos hotellit vähän eriytyvät siten, että lapselliset keskittyvät omiinsa ja jää joitain rauhallisempia hotelleja muillekin :-)
  Itse olimme tuolla suunnalla Alcudian lähellä joskus juhannuksena ja hotellissa oli pari allasta siten, että toisessa oli vähän kylmempi vesi ja se oli 25 metrinen perinteinen kuntoiluallassa ja kivasti se toimi siten, että aikuiset saattoivat siinä oikeasti uida ja vaan pulikoinnista pitävät päätyivät toiselle allasalueelle.

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa hienolta kohteelta kaikkine palveluineen. Lapsien viihtyvyyteen on selkeästi panostettu ja värien käytössä ei ole säästelty :) Kivaa, että bonuksena vielä merikin löytyy noin läheltä.

  VastaaPoista
 3. Itsellä on Mallorcasta pelkästään positiivista sanottavaa. Se on loistava niin golfareille, kulttuurin ystäville, rantalomailijoille kuin lapsiperheille.

  Nuo All-inclusive -hotellit ovat vähän kaksipiippuinen juttu. Itsekin niitä käytämme tasaisin väliajoin, tosin siltikin päivän toisen ruokailun syömme yleensä hotellin ulkopuolella. Lasten kanssa on helppoa, kun hotellilta saa silti purtavaa ympäri päivän.

  Viime aikoina meitä on onnistanut se, että hotellien uima-altaat eivät ole olleet ruuhkaisia. Se on lomalla iso juttu, että saa olla altaalla rauhassa. Aika usein varatessa kierretään kaukaa lapsiystävälliset hotellit, niissä meno on itselle liian hektistä - omissakin on ihan riittävästi paimentamista :-D Usein nuo vesiliukumäkiä omaavat hotellit onkin niitä ruuhkaisempia, saas nähdä miten kuukauden päästä meille Teneriffalla käy.

  VastaaPoista
 4. Onpa outoa mihin kommentit katoaa kun jo kerran kävin jättämässä! Me käydään edelleen jonkin verran rannalla olevissa all inclusive tai Bamse hotelleissa. Niissä on myös se hyvä puoli että suurin osa perheistä on uima-altaalla eli ranta on lähes tyhjä. Näin ainakin Thaimaassa. Ja meillähän sopii kun emme viihdy altailla. ��
  Ihana reissu teillä on ollut! ☀️

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan