Slider

Karpathoksen kaupunki, Pigadia, lomamme tukikohtana

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Karpathoksen heinäkuista matkaa suunnitellessamme pohdimme, minkä tukikohdan valitsemme lomallemme. Apollomatkojen valikoimissa hotelleja löytyy eniten Karpathoksen kaupungista, Pigadiasta, mutta majoituksia löytyy myös Amoopin rantakylästä sekä saaren toiselta puolelta Kato Lefkoksen rannalta.

Me päädyimme Karpathoksen kaupunkiin sekä sijainnin että hotellin perusteella, ja hyvä niin. Olemme melko aktiivisia lomanviettäjiä ja pidämme siitä, että tekemistä riittää ympärillämme. Rakastamme rantoja, varsinkin kauniita sellaisia, muttemme viihdy niillä oikein edes kokonaista päivää yhdellä kertaa. Myös ravintolat ovat lomiemme retkikohteita, eivätkä vain vatsan täyttämiseen tarkoitettuja palveluntarjoajia. Pienemmän paikan ravintolatarjonta saattaisi loppua viikossa kesken. Karpathoksen kaupunki sopi meidän tyyliimme erinomaisesti.

Välihuomautuksena kerron, että Karpathoksen kaupunki ja Pigadia ovat yksi ja sama kaupunki. Itse pohdin tätä paljonkin ennen Karpathoksen matkaamme, eikä Google oikein osannut kertoa vastausta, mutta onneksi on Facebook ja sen Kreikka-ryhmä. Siellä tiedetään kaikki Kreikasta :)

Millainen lomanviettopaikka on Karpathoksen kaupunki?


Ensireaktioni Karpathoksen kaupungista, Pigadiasta oli "onko tämä näin pieni?" Missään tapauksessa reaktioni ei ollut negatiivinen, päin vastoin. Olin niin valtavan positiivisesti yllättynyt - tiedetään, taas kerran :D En vain kertakaikkisesti osannut kuvitella niin pientä "pääkaupunkia". Kreikkalaista saarta, jossa olisi niin vähän turisteja. Kaupunkia, jonka pystyn näkemään yhdellä silmäyksellä hotellihuoneemme parvekkeelta. Huom. Viidennestä kerroksesta. Ihanaa!Hotelliltamme, Alimounda Marelta, kaupungin keskustaan oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Keskusta oli käytännössä satama ja rantakatu, jonka laidalla on liuta ravintoloita.

Rantaa myötäilevältä kadulta lähti lukuisia kapeita portaikkoja seuraavalle kadulle, jolta löytyi ravintoloiden lisäksi matkamuistomyymälöitä ja pari apteekkia. Kaikki oli kätevästi nipussa, muutamien kortteleiden alueella.

Kun me tallustimme katuja viiden korvilla, olivat myymälät vasta avaamassa oviaan, eikä ravintoloissa ollut asiakkaita. Siinä vaiheessa, kun me olimme illallisemme jo nauttineet, muut alkoivat virrata kohti keskustaa. Kätevää sekä meidän kannalta, kun mahduimme aina siihen ravintolaan, minne olimme ajatelleetkin mennä ja saimme tietysti erinomaista palvelua, kun tarjoilijoiden ei tarvinnut jakaa aikaansa muiden asiakkaiden kanssa, mutta myös ravintoloiden kannalta, sillä emme olleet täyttämässä ravintoloita ruuhkaisimpaan aikaan.Ravintolatarjonta mieletön


Karpathoksen kaupungin ravintolatarjonta olikin mieletön. Googlettelimme ennakkoon ravintolavinkkejä ja paikan päällä saimme paikalliselta perheeltä vinkit kaupungin ravintoloihin. Uskoisinkin, että ehdimme testaamaan kaupungin parhaimmiston. Vähintäänkin söimme taivaallista ruokaa lähes läpi loman. Ravintoloista kirjoitinkin jo aiemmin, joten jos ravintolavinkit kiinnostavat, löytyy kirjoitukseni niistä tästä linkistä.Yhteydet eri puolille saarta erinomaiset


Yksi Karpathoksen kaupungin parhaita puolia on myös se, että sieltä on hyvät yhteydet joka puolelle saarta. Toki auton vuokraamalla mistä tahansa pääsee kiertämään saaren useampaankin otteeseen, mutta bussiyhteydet ovat ehdottoman parhaat Pigadiasta käsin. Me kävimme bussilla Amoopin rantakylässä, minne busseja kulkee suhteellisen usein (lue kirjoitukseni Amoopista tästä linkistä). Kesän 2017 bussiaikataulut löytyvät tästä linkistä.On rantoja ja Rantoja


Rannoissa on eroja. Myös Karpathoksella. Vaikka suurin osa Karpathoksen rannoista on mielettömän kauniita, niin Karpathoksen kaupungin ranta ei lukeudu niihin. Ranta oli ihan ok, muttei mitään verrattuna saaren muihin rantoihin. Odottakaahan siis vaan, kun pääsen näyttämään teille saaren parhaat rannat koottuna yhteen blogikirjoitukseen!

Kelpasi Pigadian ranta meille kuitenkin hyvin hiekkakakkujen tekemiseen ja muista uimareista päätellen ranta oli miellyttävän loiva. Eikä rannassa varsinaisen vikaa ollut. Se ei vain ollut yhtä kaunis mitä muut Karpathoksen rannat olivat.
Karpathoksen kaupunki olikin mielestäni täydellinen tukikohta juuri meille. Amoopin rantakylää voisin suositella niille, jotka haluavat asua kuvankauniilla rannalla, mutta jotka haluavat päästä suht nopeaan myös kaupunkiin, oli se kaupunki miten pieni tahansa. Kato Lefkosta suosittelen taas perheille, joille riittää lomaksi rantaoleilu.

Minkälaisen tukikohdan sinä yleensä valitset lomallesi?

Matkustimme Karpathokselle yhteistyössä Apollomatkojen kanssa.

Pysy matkassa mukana:

5 kommenttia:

 1. Karpathoksen lomaani ei mitkään ylisanat riitä kuvaamaan. On todellakin kauniita rauhallisia rantoja joissa ei todellakaan tungeksi ihmisiä.Kira Panagia esim on valtavan kaunis jylhällä laillansa ja moni muu Finiki myös oli ihana rantapaikka ja mahtava ruokailunautintojen aurinkoinen ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Karpathos on juuri niin hieno, että sitä ei millään pysty kuvaamaan sanoin :)

   Poista
 2. Vau, vaikuttaa hienolta, juuri sellaiselta minne itsekin voisin kuvitella pystyttäväni tukikohdan - tuo on niin huippua kun huomaa lomalla kaikkien ravintolavalintojen menneen nappiin! Meille käy muuten btw lähes aina noin että ollaan ravintolassa hyvissä ajoin ennen muita :) Jään innolla odottamaan postausta upeimmista rannoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli kyllä mainio pieni kaupunki hyvine ravintoloineen kaikkineen! :)

   Poista
 3. Kaksi reissua on tehty Karpathokselle aikoinaan. Loistava saari, nähtävää ihan tarpeeksi. Saaren kierros vuokratulla autolla tulee mieleen parhaana elämyksenä. Teimme myös retken Olympos kylään. Mielenkiintoinen paikka.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan