Slider

Shhh! Salakapakassa Tallinnassa

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Viime syksynä menimme mieheni kanssa Tallinnaan. Sain kollegaltani listan Tallinnan parhaimpia cocktailbaareja. Yksi niistä oli salakapakka, Dissident Cocktails and Curiosity, joka sijaitsee hieman Tallinnan keskustan ulkopuolella. Otimme taksin alle ja lähdimme mielenkiinnosta katsomaan, mikä salakapakka siellä oikein olisi. Saavuimme osoitteeseen perjantaina noin kymmenen aikaan illalla. Oli pimeää, missään ei ollut ketään. Ympärillä oli vain suljettuja autokorjaamoita. Pyysimme taksikuskia kiertämään paikkaa, josko löytäisimme baarin. Ei mitään. Taksikuski hermostui. Jäämmekö? Emmekö jää? Puhelimen akku oli lopussa. Ei ollut vaihtoehtoa kuin ajella samalla taksilla takaisin keskustaan.

Lähetin seuraavana päivänä cocktailbaarille viestin heidän Facebook-sivujensa kautta. Sain saman tien vastauksen. Ei heitä löydäkään. Cocktailbaari on ihan oikeasti salakapakka, ja perille löytää vain soittamalla heille saavuttuaan oikeaan osoitteeseen. Heillä on tämän lisäksi vain 22 asiakaspaikkaa, joten pöytävaraus ennakkoon olisi lähes välttämätön.

Meillä oli vielä lauantai-ilta aikaa, mutta silloin heillä oli yksityistilaisuus. Salakapakka jäi meiltä näkemättä. Pahus.

Uusi yritys helmikuussa


Pari viikkoa sitten saimme uuden mahdollisuuden, kun matkasimme uudelleen Tallinnaan viikonlopuksi ilman lasta. Tällä kertaa en antaisi tilaisuuden livetä käsistä, ja tein pöytävarauksen puolitoista viikkoa ennen matkaa. Meitä onnisti, paikka olisi auki ja meille varattuna paikat.

Taksi kaartoi jälleen kerran tälle pimeälle, suljettujen autokorjaamoiden alueelle. Taksikusi ei uskonut, että paikassa olisi baari. Hän jopa pysäytti ohi kulkevan miehen, joka vahvisti taksikuskin epäilyä. Ei täällä mitään baaria ole.

Kaivoin puhelimen ja soitin. Ei kauaakaan, kun ovi aukesi ja meitä huidottiin käymään sisään.Kuin pala Karibiaa keskellä talvista Tallinnaa


Meitä tervehdittiin ilolla ja samassa saimme kyselyt, miten ihmeessä olimme löytäneet heidät. Montaa suomalaista heidän baarissaan ei ole vielä käynyt.

Astuimme varaston ovesta sisään, sitten toisesta ovesta. Eteemme avautui uskomattoman kodikas baari. Juuri näitä wau-elämyksiä etsin matkoilta. Seinät oli maalattu turkoosiksi, ikkunat peitetty asiaankuuluvasti. Toisella seinustalla oli pitkä penkki ja kaksi matalaa pöytää, keskellä tilaa suuri pöytä. Seiniä koristi hyllyt täynnä maailman laadukkaimpia alkoholijuomia. Työsilmälasit päässä bongasin rivistöstä Havana Clubin rommit, Absolutit ja Malibun. Beefeateria ja Jamesonia.

Suuren pöydän äärellä oli baarijakkaroita. Sama pöytä toimi baaritiskinä. Saimme kuulla, että osa asiakkaista tulee paikalle vain, jos suuren pöydän äärellä on tilaa. Eikä ihmekään. Minustakin on ihanaa seurata ammattilaisbaarimikkojen toimintaa, kenties samalla osallistua muiden asiakkaiden keskusteluun. Tuossa miljöössä se olisi kovin luontevaa.Me, omaa tilaa rakastavina suomalaisina, paikan ensikertalaisina, kävimme istumaan seinustan pitkälle penkille ja aloimme lukea seinään kirjoitettua listaa cocktaileista. Nimet eivät kertoneet meille mitään. Meitä ovelle vastaan tullut baarin omistaja istuutui pöytäämme ja kertoi cocktail-listan olevan heidän tämän hetken cocktailinsa, mutta tekisivät myös muuta, jollei mikään niistä osuisi omaan makumaailmaamme.

Valitsimme listalta Havana Clubin rommia, Malibua, porkkanamehua ja inkivääriä (ehkä jotain muutakin?) sisältävät cocktailit. Kuulosti erikoiselta, mutta kuten yksi seurueestamme sanoi, hän voisi niin kuvitella juuri sillä hetkellä olevansa Karibialla palmun alla nauttimassa juomaa. Niin pystyin minäkin. Makuyhdistelmä oli yllättävä, mutta tasapainossa ja niin herkullinen. Täydellistä.

Ystäviemme piti lähteä laivaan, me jäimme vielä mieheni kanssa nauttimaan toiset cocktailit. Meille tarjottiin vielä kolmannetkin. Ne kolmannet olivat baarin erikoisuus, jossa pienessä kookoskupissa tarjoiltiin tequila ja shottilasissa mausteinen, alkoholiton shotti. Tämäkin oli erinomainen. Niin tosin kai kaikki silloin, kun raaka-aineet on laadukkaita ja tekijänä tämän tason ammattilaisia.Täydellinen ravintolakokemus


Tässä ravintolakokemus, jossa kaikki on täydellistä. Ensin täytyy nähdä pieni vaiva, ehkä hieman jännittääkin. Mikä meitä odottaa? Sitten eteen avautuu ympäristöönsä nähden jotain täysin erilaista, mielettömän hienoa. Tähän kun vielä yhdistetään lämminhenkinen tunnelma, ammattitaitoinen henkilökunta, laadukkaat raaka-aineet ja erinomaiset cocktailit. Mitä muuta cocktailbaarilta voisi enää toivoa?

Tänne on päästävä uudelleen!PS. En ottanut paljon kuvia, sillä haluan kokemuksen olevan muille yhtä hieno kuin mitä se meille oli. Jos haluat nähdä, miltä baarissa näyttää, mene käymään!

PPS. Jos haluat käydä baarin nykyisessä sijainnissa, kannattaa pitää kiirettä. Paikan naapurissa oleva vankila siirretään ja koko alue suunnitellaan pistettävän maan tasalle. Muutto tai kenties koko baarin sulkeminen uhkaa mahdollisesti jo tämän kevään jälkeen.

Pysy mukana matkassa:

6 kommenttia:

 1. Wau, mikä paikka! Hienoa, että vihdoin pääsitte sisään! Toivottavasti itsekin ehtisin käymään tuolla. Olisi kyllä sääli, jos paikka lopettaa kokonaan. Ja mukavasti ajateltu, ettet "pilaa" salaravintolalta yllätystä esittämällä liikaa kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ihan tosi hieno! Toivottavasti ehdit käydä ja toivotaan, että baari löytää toisen osoitteen, jos tuo alue pistetään maan tasalle. Liikaa ammattitaitoa ja hyvä liikeidea menisivät ihan hukkaan.

   Poista
 2. Ihanan kuuloinen paikka. Täytyy katsoa josko ehtisimme vielä paikanpäälle.

  Yritimme Helsingin "salakapakkaan" sisään taannoin, mutta täynnä oli. Se ei ole kylläkään ihan yhtä salainen kuin tämä, mutta hauska idealtaan joka tapauksessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä yrittää ehtiä. Ja suunnitelmat alueellahan on vielä ihan auki, eli ei voi tietää, milloin heille tulee häätö, jos tulee. Ja vähintään täytyy toivoa, että löytävät toisen paikan jos tuolle käy huonosti.

   Minä en ole Helsingissä salakapakassa käynytkään. Jotenkin omaa kotikaupunkia ei tule ollenkaan tutkittua yhtä hyvin kuin matkakohteita. Hömöä sinänsä.

   Poista
 3. Vau! Kuulostaapa aika mahtavalta kokemukselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tuo oli. Ottakaahan laiva alle ja käykää cocktaileilla ;)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan