Slider

Oho, me ollaan Dubaissa!

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Palasimme lauantaina Thaimaasta. Sunnuntaina vielä harmittelin, kun Travellinkin ohjelmistovirheen vuoksi emme olleet voineet jatkaa Thaimaan lomaamme (postauksen voit lukea täältä). Purimme matkalaukkuja ja pesimme pyykkiä, samalla vilkuilimme äkkilähtöjä takaisin lämpimään. Mitään erityisen edullista ei ollut tarjolla - paitsi Turkkiin, jonne en tällä hetkellä matkustaisi pienen lapsen kanssa.

Myös tiistai alkoi pyykinpesulla ja äkkilähtöjen silmäilyllä. Rantapallon äkkilähtölistan ensimmäisenä komeili Finnmatkojen suorat lomalennot Dubaihin 240 eurolla per aikuinen. Kiinnostaa. Kun klikkasin itseni Finnmatkojen sivuille, kokonaishinta kahdelle aikuiselle ja yhdelle sylilapselle oli vain 370 euroa. Tähän täytyy tarttua. Pikainen vilkaisu Booking.comiin näytti, että hotelleja on vielä tarjolla. Lähtisimme seuraavana aamuna klo 6:30 Dubaihin!

Hotellitarjonta oli yhden päivän varoitusajalla aika suppea. Emme halunneet maksaa itseämme kipeiksi, mutta halusimme silti mahdollisimman lähelle Marinaa, hyväntasoiseen hotelliin. Kompromissiratkaisuksi valikoitui Cosmopolitan Hotel Dubai.

Täällä sitä nyt ollaan. Hotelli vaikuttaa kivalta (onhan tällä neljä tähteä ja kattouima-allas), ja on kätevästi metroaseman vieressä. Alue ei ole kummoista, mutta ainakin pääsemme nopeaan liikkumaan paikasta toiseen.

En tiedä minkälainen ennakkokäsitys minulla oli Dubaista. Vai oliko minulla sellaista ollenkaan. Olen kyllä ajatellut, että Dubaissa olisi kiva joskus käydä, mutten arvannut matkan tulevan ihan näin pian. En siis ehtinyt selvittää juuri mitään etukäteen. Näin yhden päivän jälkeenkään kuva Dubaista ei varmasti ole vielä kovin kattava. Sen kuitenkin olen jo huomannut, että täällä kaikki on niin suurta, että jopa kuvia on todella hankala ottaa. Eihän mikään mahdu yhteen kuvaan. Tässäkin yksi pilvenpiirtäjistä on niin korkea, että huippu jää kuvasta pois.

Dubai Marina


Veneet mahtuivat kokonaan kuviin. Mutta hitto, että ovat isoja.

Dubai Marina


Kaikkialla on myös todella puhdasta ja kiiltävää. Mieleen tulee hieman Singapore, josta muistan kirkkaimpana sen, että missään ei ollut roskan roskaa.

Marina Mall ja sen kiiltävämpää kiiltävämpi ensivaikutelma.


Nyt lähdemme shoppailemaan. Isla kaipaa pian juhlavaatetusta ensimmäisille syntymäpäivilleen, ja itse huomasin tänne pakatessa kaupunkilomailupuvustoni olevan täysin olematon. Se korjaantunee pian Dubai Outlet Mallissa.

Mitä sinä suosittelet meille Dubaihin nähtäväksi ja tehtäväksi?


Pysy matkassa mukana:

28 kommenttia:

  1. Koskaan en oo Dubaista erityisemmin haaveillut, mutta kyllähän se pitäis varmaan joskus päästä kokemaan. Melko prameelta näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on kyllä hienoa. Viikko vaikuttaisi olevan jo nyt toisen päivän näkökulmasta katsottuna ihan liian lyhyt aika tänne. Olen aina ajatellut, että kyllä täällä kerran täytyy tulla käymään, ja nyt tuntuu jo siltä, että kyllä kannatti.

      Poista
  2. Ihanaa, kun on mahdollisuus tuollaisiin äkkilähtöihin! Kovin monessa elämäntilanteessa ne ei onnistu, joten niistä todellakin kannattaa ottaa ilo irti ja sen te näytätte osaavan. :D Ihanaa lomailua lämmössä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaisia elämäntilanteita ei tosiaan jatkuvasti ole. Yleensä äkkilähtöihin on mahdollisuus vain niihin aikoihin vuodesta, kun niitä ei ole tarjolla. Ihanaa todellakin, kun meillä oli mahdollisuus noin vain lähteä.

      Poista
  3. Itse olen äkkilähtö haukka. Käytännössä ollaan joskus lähdetty muutaman tunnin varoajalla. Ilman lapsia se tietenkin on vielä helpompaa.

    Dubaissa olen käynyt kolmisen kertaa. Ensimmäinen kerta meni äimistellessä pilvenpiirtäjiä, ,nähtävyyksiä, ostoskeskuksia ja kimallusta. Toisella kerrralla uskaltauduin jo tutustumaan ja liikumaan vähän eri alueillakin. Sis niillä misää ei asu sikarikkaita. Kolmannella kerralla vasta tajusin mikä on homman juoni. Chillailu uima-altailla, kävely rantabulevardeilla ja syöminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vauvan kanssa äkkilähtö on haastavaa sen takia, että pakkaamisessa menee niin pirun kauan. Nyt onneksi oltiin juuri tultu lämpimästä, niin ei tarvinnut kuin vähän karsia matkatavaroita ja käydä ostamassa uudet ruuat ja vaipat :)

      Heh :) Meillä taitaa mennä tuohon ensimmäisen reissun kategoriaan meidän tekemiset. Joskin tänään lähdetään käymään Deirassa, kunhan tuo neiti herää yberpitkiltä aamu-uniltaan.

      Poista
  4. Mahtava äkkilähtö! :D En ole Dubaissa vielä käynyt, joten en osaa vinkkejä antaa. Mä muistan myös Singaporesta siisteyden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä lähtö tuli kyllä kuin tilauksesta! Siisteys kaupungissa on kyllä ihan mahtavaa.

      Poista
  5. Olipa todellakin äkkilähtö! :)
    Me pidimme todella paljon Arabiemiraateista, jossa majoituimme sekä Ras al Khaimahissa että Dubaissa, jossa hotellimme sijaitsi The Walkilla.
    Näkemistä ja kokemista siellä riittää vaikka kuinka, pelkästään 'perusnähtävyyksissä' menee helposti useampi päivä. Meilläkin jäi odottamaan vaikka mitä vielä seuraavaa kertaa, joka on ajatuksissa odottamassa sopivaa ajankohtaa. Oikein mukavaa matkaa Teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä on kyllä hieno paikka. Ihmettelemistä riittää todellakin. Täytyy vähän valita, että mitä haluaa nähdä. Aika paljon ollaan oltu liikkeellä, mutta ollaan yritetty hieman fiilistelläkin, ettei kaikki aika mene vain paikasta toiseen juoksemisessa.

      Poista
  6. Tosi halvalla saitte lähdön. Voi kun itsekin voisi joskus napata tuollaisen. Kesällä on joskus koitettu mutta silloin oli niin huonot kelit, ettei mitään kunnollista ollut enää tarjolla. Ehkä tuohon Dubaihinkin alkaa pikkuhiljaa lämmetä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saatiin! Mekin katsottiin viime kesänä äkkilähtöjä, mutta vesisateesta halusi kaikki muutkin pois, eikä mitään tosiaan ollut tarjolla.
      Dubai on kyllä näkemisen arvoinen paikka.

      Poista
  7. Ihanan nopea äkkilähtö. Marina on kyllä nätti, joten hyvän sijainnin valitsitte. :) Mä suosittelisin ehdottomasti aavikkosafaria ja Deiraa, niissä näkee muuta, kuin luksusta. Mun postaus aiheesta löytyy täältä: http://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/2016/01/dubai-ei-pelkkaa-luksusta.html
    Lisäks suosittelen Al Fahidi Fort -museota, postaukseni siitä löytyy täältä: http://breezesfrommyatlas.blogspot.fi/2016/03/dubain-museo.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä välimatkat on ihan käsittämättömän pitkiä. Majoituksen sijainnilla on hurjasti merkitystä.
      Kiitos vinkeistä! Täytyykin käydä lukemassa nuo. Vielä tälle päivälle pohditaan tekemistä.

      Poista
  8. No olipas vauhdikasta toimintaa!:) Suosituksia en valitettavasti pysty antamaan kun yhden ainoan kerran olen ollut Dubaihin lähdössä, mutten sitten päässytkään matkaan. Pojan sikainfluessaksi osoittautunut korkea kuume peruututti matkan päivän varoitusajalla.

    Tuolloin, jos olisin matkaan päässyt, olisin touhukkaana halunnut mennä uimaan delfiinien kanssa, mutta nykytietämyksellä kiertäisin kaikki merinisäkkäitä millään tavalla hyödyntävät aktiviteetit kaukaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa harmi, että matka peruuntui. Toisaalta, vielähän tänne ehtii :)

      Minä kävin innokkaasti uimassa delfiinien kanssa Kuubassa lähes kymmenen vuotta sitten. Sittemmin tietämys on onneksi kasvanut, enkä minäkään enää noita aktiviteetteja kannata.

      Poista
  9. Varmaan nyttemmin jo aika harvinaista, ettei jollain ole ennakkokäsitystä Dubaista :-) Epäoikeudenmukainen varmaan, keinotekoinen ja kiiltävä. Mutta kertanäkemisen arvoinen varmaan. Me olemme kyllä enemmän pitäneet muista emiraateista kuin Dubaista.
    Burj Al-Arabiin kannattaa yrittää edes drinkeille (pöytä pitää varata etukäteen, viimeistään portilta soittamalla), on se sen verran kuuluisa hotelli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Nuo ennakkokäsitykset ajattelin itsestäänselvinä. Muuten en juuri ollut tutustunut esimerkiksi kaupunginosiin, ravintola-/ruokatarjontaan, liikkumiseen jne, mihin normaalisti tutustun ennen matkaa.

      Poista
  10. Äkkilähdöt ovat ihan parhaita, varsinkin jos kohde on toivelistalla! Meillä perhe haluaisi Dubaihin, mutta minä en ole niinkään innokas...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kohteen tulee kyllä olla mieluinen. Minä en ollut vielä Dubaissa käynyt, ja minua kiinnostaa aina kaikki paikat, joita en ole vielä nähnyt :)

      Poista
  11. Dubai on pitkään ollut sellainen paikka, missä olisi mielenkiintoista käydä. Nyt vaan tuntuu että sinne menevät kaikki :D Mä en ole vielä koskaan ottanut äkkilähtöä mihinkään, koska tykkään siitä että saan rauhassa suunnitella matkaa , ja miettiä mitä matkalla teen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on saanut hyvin lentoja Dubaihin, kun Norwegiankin alkoi lentää sinne suoraan. Edulliset ja suorat lennot houkuttelevat - meitäkin :)

      Minäkin olen ennen suunnitellut matkani huolella, mutta nyt vauvavuotena ei enää huolellisuutta ole oikein missään muussakaan. Sama siis ottaa äkkilähtö, kun ei muutenkaan olisi aikaa tehdä kunnollisia matkasuunnitelmia :D

      Poista
  12. Mä en oikein tykkää tuollaisista hygieenisistä mestoista tyyliin Skandinavia jo pelkästään sen takia, että yleensä se kielii mun massilleni kestämättömästä hintatasosta. Toinen varjopuoli näissä mestoissa on se, että minun nukkavieru olemukseni herättää ylenkatsetta ja halveksintaa samalla tavoin kuin aikoinaan ensimmäiset itäturistit Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllä pidin siitä siisteydestä, joskin hassua oli, että mies lakaisee lattiaa, joka ei näyttänyt olevan vielä ollenkaan likainen. Mutta se hintataso oli tosiaan vähän turhan tyyris. Eipä tarvinnut ostaa mitään ylimääräistä kaappien täytteeksi :)

      Poista
  13. Ihanan spontaania toimintaa! Meillä on pian yön yli kestävä välilasku tuolla yliöveriltä vaikuttavassa Dubaissa, joten kova hinku olisi kurkkimaan pilvenpiirtäjiä kun ei yöpaikkaakaan aiota varata (lentokenttäkin varmaan on sitä tasoa, että kelpaa yhden yön koisia). Kaupunki varmaan on sen verta turvallinen, että ihan rauhassa voisi vaikka jonkun taksi tourin heittää. Toinen mielenkiintoinen olis ne palmun muotoiset saaret, mutta yöllä niitä ei varmaan hirveän hyvin näkisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubai oli tosiaan sen verran turvallisen oloinen, että helposti siellä yön viettää. Ja todella siisti myös, joten lentokenttä on varmasti hyvä paikka nukkumiseen. Käykää ihmeessä jossain skybaarissa, mistä näkee palmusaaren. Niin ne näkee varmasti parhaiten pimeällä :)

      Poista
  14. Ihailtavaa äkkilähtötoimintaa ;D
    Dubai on itselle jäänyt vähän etäiseksi. Toisinaan tuntuu, että sinnehän on pakko päästä ja sitten taas toisinaan, se kaikki tuntuu niin keinotekoiselle. Uskoisin kuitenkin, kun lentojakin saa nyt niin edullisesti, että siellä tulee vielä käytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta Dubai oli hieno nähdä (no, en keksi paikkaa, mitä minun mielestäni ei olisi kiva nähdä:), mutta tuskin Dubaihin tulee mentyä uudelleen ainakaan mitenkään suunnitellusti. Viikkokin oli jo aika pitkä aika siihen kaupunkiin. Keinotekoinenhan se on, ja sen takia juuri näkemisen arvoinen :D

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan