Slider

Häämatkalla kerran, kahdesti, kolmesti vai ei vielä ollenkaan

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Usein minulta kysytään, missä olimme häämatkalla. Yksinkertainen kysymys, ei ihan yksinkertainen vastaus.

Pre-häämatka Seychelleille
Ensimmäistä kertaa suunnittelimme häämatkaamme vuoden 2012 joululle ja uudelle vuodelle. Olimmehan menneet kihloihin vuosi tätä ennen Puerto Ricossa, kun olimme lähdössä ensimmäiselle yhteiselle Karibian risteilylle.

Häämatkaa varten etsimme kohteita Karibialta ja Aasiasta, kunnes mieheni sanoi kuulleensa Seychellien olevan kaunein paikka, missä joku hänen tuttavansa on käynyt. Niinpä otimme myös Seychellit vertailuun, ja se sattui olemaan lentojen puolesta sekä edullisin että parhailla yhteyksillä.

Kiersimme Seychelleillä viidellä eri saarella nautiskellen maailman kauneimmista rannoista kävellen, pyöräillen, veneillen ja snorklaten. Saimme matkaan myös hieman luksusta, kun meidät satuttiin ylentämään sekä yhdessä hotellissa sviittiin että paluulennolla Etihad Airwaysin businekseen. Ihan häämatkan tuntua siis (lue ylennyksistä enemmän tästä postauksesta).


Häät? No, niitä emme ehtineet vielä siihen kohtaan järjestää, mutta kun matka oli kerta suunniteltu, niin sen toteutimme. Tietenkin :)


Minihääloma Toscanaan
Lähes kaikki miehelleni ostamat lahjat ovat olleet matkoja. Häälahjani hänelle ei ollut poikkeus. Hankin hänelle pitkän viikonlopun Italian Toscanaan Castello de Albolan viinitilalle. Pieni pyrähdys heti häiden jälkeen. Ei varsinainen häämatka, mutta täytyyhän sitäkin harjoitella. Vähintäänkin hyvä syy lähteä matkalle.

Majoituimme linnamaisessa miljöössä Castello de Albolan -viinitilalla. Maistelimme viinejä, söimme hyvin ja nautimme toscanalaisesta maalaismaisemasta sammakoiden kurnuttaessa lähilammella.

Tätäkään ei oltu ajateltu varsinaiseksi häämatkaksi, vaan tarkoituksena oli tehdä virallinen häämatka myöhemmin syksyllä tai samana vuonna joulun aikaan.


Honeymoonista Babymooniksi
Häiden jälkeisenä syksynä suunnittelin unelmieni häämatkaa Ranskan Polynesiaan. Saariksikin valikoin jo Mo'orean, Bora Boran ja Tikehaun. Sitten kävikin niin, että raskaustesti näytti positiivista. En halunnut kuitenkaan luopua haaveestani heti, vaan elättelin toiveita, että kyllähän raskaanakin voi mennä pikkiriikkisille Tyynenmeren saarille, joista lääkäriin pääsee tasan helikopterilla. Ei lähdetty.

Suunnitelmat vaihdettiin Jenkkien suosimaan babymoon-kohteeseen, Barbadokseen. Saarella ei olisi malariaa, sieltä löytyisi tarvittaessa hyvät sairaalat, ja hygieniatasokin olisi kohdillaan. Nekin suunnitelmat meinasivat mennä uusiksi, kun chikungunya-kuume rantautui Karibian saarille. Sen ei onneksi tiedetty olevan vaarallinen sikiölle, joten pääsimme reissuun.

Kohde olikin täydellinen - rento ja aktiivinen yhtä aikaa. Mieheni pääsi hotellimme rannasta leijasurffaamaan, ja minä nautin hömppäpokkareista altaalla aurinkovarjon alla. Teimme toki retkiä ympäri saarta, mutta sellaiseen raskaanaolevan tahtiin.


Mutta mutta. Honeymoon? Vai sitten kuitenkin babymoon?


Missä siis häämatkalla?
Jos palaan alkuperäiseen kysymykseen, että missä olimme häämatkalla, niin en oikeastaan tiedä, voisiko nuo kaikki kolme laskea häämatkoiksi. Vai olemmeko olleet virallisella häämatkalla vielä ollenkaan? Tulemmeko sellaista tekemään? En tiedä sitäkään. Nyt nimittäin emme halua edes suunnitella sellaista vaihtoehtoa, että pieni neitimme jätettäisiin reissuista pois. Hänhän on osa perhettämme, ja innosta soikeina vanhempina haluamme myös hänen kokevan tätä upeaa maailmaa kanssamme. Palataanpa asiaan kenties kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä.

28 kommenttia:

 1. Höh, tietty luettelet nuo kaikki, kun joku seuraavan kerran kysyy! :D Voi olla, ettei tule jatkokysymyksiä tai sitten tulee monta. Mehän ampaistiin muutaman tunnin päästä vihkimisestä lentokentälle. Skipattiin kokonaan se juhlaosio ja keskityttiin vaan häämatkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Hyvä idea! Muistankin, kun kirjoittelit häistänne ja häämatkalle ampaisusta. Ei huono vaihtoehto sekään!

   Poista
 2. Hahaa, hauska tarina! Me painiskellaan ihan saman ongelman kanssa, tosin ilman jälkikasvua. Meidät vihittiin maistraatissa, ei häämatkaa. Hääjuhlat pidettiin lähes vuoden päästä vihkimisestä. Olimme olleet sitä ENNEN matkalla, joten eihän sitä nyt voi laskea. Nyt ollaan taas lähdössä reissuun, mutta ei tämäkään mikään häämatka ole vaan opiskelua ja töitä! Ehkä sen varsinaisen häämatkankin vielä jossain välissä saa toteutettua, kun nyt olen saanut jo sukunimenmuutosasiankin vihdoin vireille. :D Ärsyttää vaan pantata häälahjaksi saatuja matkarahoja ilman että on edes mitään järkevää suunnitelmaa niiden käytölle! Reissuhullun pahinta kidutusta semmoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että pidit postauksesta!
   Onpa kiemurat teilläkin :) Ehkä tuo on ihan positiivinen ongelma, että "täytyy" järjestää vielä joku päivä matka, johon on jo rahatkin olemassa ;)

   Poista
 3. Aika kivoja kohteita :)! Kai nuo voivat kaikki olla häämatkoja. Useampi häämatkahan kuulostaa varsin hyvältä. Ja ihan auringonlasku viimeisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne tosiaan voi laskea kaikki häämatkoiksi :) Auringonlaskut oli kyllä hienoja Barbadoksella!

   Poista
 4. Babymoon - ihan uusi termi itselleni :D Ihanilta paikoilta näyttää! Ja sehän on vaan hienoa, että pystyy sanoa käyneensä kolmella häämatkalla, kunhan selventää kuulijalle, että kyseessä on kolme matkaa liittyen yhteen ainoaan avioliittoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin törmäsin tuohon termiin vasta silloin, kun googlettelin, minne voisi raskaana mennä. Näytti olevan englanninkielisessä maailmassa ihan arkipäiväinen termi. Otin sitten sen heti itsekin käyttöön :D
   Hahhaa :D Tuo täytyykin muistaa, että mainitsee kaikkien häämatkojen liittyvän samaan avioliittoon :D

   Poista
 5. Meillekin kävi niin että olin isolla mahalla meidän "honeymoonilla" Havajilla. Ensi kuussa mennään sitten uudelleen samaan kohteeseen pikkuneiti 3v. mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Havaiji! Aika kiva, että palaatte sinne nyt myös lapsen kanssa. :) Ihanaa matkaa teille!

   Poista
 6. Hauskasti kirjoitettu ja ihania kohteita kaikki! Me emme olleet koskaan varsinaisesti häämatkalla, mutta nimesimme useitakin reissuja häämatkoiksi. Muutimme pian oman naimisiinmenomme jälkeen Ranskaan ja siellä teimme pikkureissuja esim Pariisiin ja Nizzaan. Samaten itse häitämme juhlimme kolmeen otteeseen: eka maistraatissa, sitten kaksien juhlien voimin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Useiden matkojen nimeäminen häämatkaksi on kyllä oikein hyvä idea :) Juhliminen moneen kertaan, ei sekään hassumpaa :)

   Poista
 7. Heh, hauska kirjoitus ja hienoja HÄÄmatkoja kaikki! Omalla kohdalla tehtiin ulkomaalaisen mieheni kanssa juhlien jälkeen pikavisiitti Lappiin ja sitten vuoden "häämatka" Lontooseen, jonne muutimme melkein heti häiden jälkeen töihin. Ehkä se virallinen häämatka on kuitenkin vielä tekemättä. :) ***Sateenmuru***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lappi on kyllä upea häämatkakohde! Hyvällä syyllä tekin voitte siis vielä järjestää jonkun hienon häämatkan :)

   Poista
 8. Kauas on menty 70-luvulta, jolloin häämatkaksi kelpasi viikonloppu vanhempien kesämökillä (jonka sentään saimme vain omaan käyttöömme). No sittemmin on kyllä otettu vahinko takaisin, myös Moorealla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tosiaan ajat on tuosta muuttuneet. Mutta mukavaa, että saitte mökin ihan omaan käyttöönne, ettei vanhemmat olleet häämatkalla mukana ;) Olette tosiaan ottaneet vahinkoa takaisin!
   Kyllä minäkin vielä joku päivä sinne Tyynellemerelle lähden :)

   Poista
 9. Kyllä nuo kaikki varmasti voi laskea häämatkaksi :) Me odotettiin puoli vuotta häiden jälkeen ennen matkalle lähtöä, ja ehkä olisi voinut tehdä heti häiden jälkeenkin jonkin miniloman Euroopassa. Puoli vuotta naimisiinmenon jälkeen ei ehkä tuntenut niin selkeästi olevansa nimenomaan HÄÄmatkalla, toisaalta olihan meidän reppureissu muutenkin niin kaukana perinteisestä häämatkasta kuin olla voi. Mutta kymmenvuotishääpaivämatkaksi haaveilen ehdottomasti Tahitista, täytyy ehkä aloittaa säästäminen jo nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan laskea kaikki :)

   Minä näin jälkikäteen ajateltuna olen sitä mieltä, että parin viikon reissu heti häiden jälkeen olisi ollut paikallaan. On se sitten reppureissu tai jotain luksuksempaa. Vaikka me pidettiin hääjärjestelyt tosi yksinkertaisina, niin silti päivää jotenkin jännitti sen verran, että irtiotto olisi ollut paikallaan. Sentään vietettiin se pitkä viikonloppu melkein häiden perään.

   Poista
 10. Heh. Olen nyt toista kertaa naimisissa ja kertaakaan en ole käynyt HÄÄmatkalla. Aina on tullut jotain muuta ja matka on siirtynyt. Siis onhan niitä romanttisia matkoja ollut montakin, mutta ei häämatkaa. En oikein tiedä voiko sellaiselle enää mnnä, jos häistä on jo kulunut pitkä aika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Hotellithan usein tarjoaa häämatkaedut niille, joilla on esittää vihkitodistus viimeisen vuoden ajalta. Mekin ollaan sen perusteella jo liian myöhässä enää uudelle häämatkalle.

   Poista
 11. Kuulostaa tutulta :D

  Me jouduimme valitsemaan, että kumpaa siirrämme häitä vai häämatkaa perheessä tapahtuneen kuoleman vuoksi. Päätimme siirtää häitä ja menimme häämatkalle Meksikoon. Ihan pokerina esitin tuoretta rouvaa ;)

  Heti kun tulimme sieltä, niin ennen ensimmäistäkään häihin liittyvää varausta, varasin tietenkin häämatkan Roomaan.

  Siinähän kävi sitten niin, että matkatyöt ja ulkomaille muuton suunnittelu veivät niin paljon aikaa, että seuraavakin häämatka ehti tulla ennen häitä. Pääsimme kyllä vielä samana vuonna naimisiinkin saakka. Suunnittelemani "jouluhäät" muuttuivat "juhannushäiksi". Olisin varmaan himoinnut kolmattakin häämatkaan, mutta sen sijasta muutinkin toiselle mantereelle häiden jälkeen. Aluksi tosin ilman miestäni, hän tuli vasta muutaman kuukauden jälkeeni.

  Meillä nämä perhejuhlatjärjestelyt ovat jatkuneet häiden tyyliin. Läheiset ovat naureskelleet, että meidän juhliin ei kannata paljoa etukäteen mitään juhlavaatteita hankkia. Kutsu perutaan kuitenkin ja talvijuhlavaatteet ovat varsin epäkätevät kesällä ja toisin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei!! :D Ihanaa kuitenkin, että toteutitte matkat joka tapauksessa. Heh, meidänkin talvihäät muuttuivat alkukesän häiksi. Tosin ei kyllä ehditty kuin ajatustasolla suunnitella talvihäitä, ja pian talvi vain muuttui kevääksi. Yksi vieras tosin oli silti ehtinyt ostaa juhlamekon, ja joutui sitten hankkimaan toisen :D

   Poista
 12. Ihan mahtavaa, useampi häämatka! Tähän mäkin aion pyrkiä, miksi tyytyä vain yhteen :D Seychelleillä näyttää todella olevan puitteet kunnossa häämatkaa ajatellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ihan totta - miksi tyytyä vain yhteen :D

   Seychelleiltä tosiaan on ihan hyvät puitteet.

   Poista
 13. Jos multa kysytään, niin se on ollut tuo Barbados, koska se on häiden jälkeinen ensimmäinen suuri matka. Mutta multa ei kyllä pidä kysyä, eikä keneltäkään muultakaan kuin pariskunnalta itseltään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että itse tulen pähkäilemään tätä loputtomiin, enkä koskaan keksi oikeaa vastausta :D Toisaalta, mitäpä oikeilla vastauksilla tekeekään. Vastauksiahan voi olla vaikka kuinka monta :)

   Poista
 14. Onko sillä oikeastaan merkitystä, onko ollut häämatkaa vai ei? Eli jos häämatkalla on merkitystä avioliittonne "onnen kannalta", niin on teidän itse pohdittava, mikä se noista oli. Ja jos ei mikään kelpaa, niin sitten on tehtävä "se häämatka". jos häämatkalla ei ole merkitystä, niin kaikkia reissuja voi muistella häiden jälkeisinä mukavina matkoina, jossa kohteet oli mitä parhaimpia.

  Nämä on näitä juttuja, joita harvemmin miehet edes pohtivat - heillä on vastaus tiedossa ;-) Eli kysyppä mieheltäsi, mikä oli teidän häämatka :-D

  VastaaPoista
 15. Hah :D Miehet tosiaan ajattelevat toisin kuin naiset - tai kuten tässä tapauksessa, miehelle tällaisella ei ole minkäänlaista merkitystä, eli eivät ajattele ollenkaan :D

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan