Slider

Tukholmaan vauvan kanssa

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Voitin aiemmin keväällä päivä Tukoholmassa -risteilyn. Ajattelimme tuolloin, että mennään jos ehditään, annetaan lahjakortti eteenpäin jos ei mennä. Kumpikaan ei meinannut toteutua, kun aika kului ja lahjakortti alkoi mennä umpeen. Juuri ennen kahden viikon Suomi-turneelle lähtöämme varasimme risteilyn. Just in case. Eihän se maksanut mitään. Mentäisiin, jos aikataulu antaisi myöden ja ennen kaikkea jos innostusta olisi. Ja niin vain kävi, että aikataulut osuivat yhteen ja tuota pikaa nousemme laivaan.Täytyy myöntää, että minulla on ennakkoluuloni Viking Linea kohtaan. Varsinkin näin perhematkaajana/en enää niin nuorena bilehileenä suosisin mieluummin Siljan laivoja. Lahjakortti määräsi meidät tällä erää kuitenkin Vikingille. Avoimin mielin täytyy lähteä kokeilemaan miten vauvamatkailu onnistuu M/S Mariellalla. Ainakin se on remontoitu tämän vuoden huhtikuussa parin ravintolan, yökerhon ja joidenkin hyttien osalta. Nyt vaan peukut pystyyn, että myös meidän hytti on yksi niistä remontin läpi käyneistä.

Tai siis edes toinen hyteistämme. Lahjakortti oli 2-4 henkilölle, mutta vapaana oli vain 2 hengen hyttejä. Kun meitä on kolme, (vaikkakin yksi sellainen, joka ei omaa sänkyä vielä kaipaa) antoi Viking Linen varausjärjestelmä ainoaksi vaihtoehdoksi varata kaksi hyttiä. Kun se ei kerta maksanut meille mitään, en vaivautunut ottamaan asiakaspalveluun yhteyttä. Ehkä voimme pitää toista hyttiä vaunujen varastona yön ajan.Viking Line vie meidät Tukholmassa Siljan laivoja lähemmäs, suoraan Södermalmille, joten liikkumisiin siellä ei tarvitse käyttää aikaa. Joskin sitten täällä päässä joudumme Katajanokalle asti, mikä näin Lauttasaaren näkökulmasta on kaukana :)


Mitä Tukholmassa?
Suurempia suunnitelmia meillä ei ole Tukholmaan. Googletin joitain hyviä lastenvaatekauppoja, josko alennusmyynneiltä löytyisi seuraavien kokojen vaatteita jo syksylle. Itse en ole vielä ihan omissa mitoissani, joten omat vaateostostelut jäävät tuonnemmaksi. Kysäisin myös ravintolavinkkejä ystäviltä. Siinä kai se päivä vierähtää. Sääkin pitäisi olla kahdenkympin paremmalla puolella.

Vauvaystävällinen Tukholma?
Ilmeisesti kovinkin. Vauvanhoitohuoneita vaipanvaihtoon pitäisi löytyä hyvin kauppakeskuksista ja metroihin pitäisi päästä hisseillä. Jostain luin, että ainakaan kaikkiin ravintoloihin ei saisi paloturvallisuussyistä viedä lastenvaunuja. Mutta jos sää on aurinkoinen, niin mehän voimme syödä terassilla - ihan minkä tahansa ravintolan terassilla. Se on nimittäin huomattavasti helpompaa, että Isla saa olla vaunuissa, kuin se, että syömme vuoronperään tai toinen vain yhdellä kädellä. Täytyy myöntää, että nyt käytännöllisyys ajaa usein ruuan laadun ohi. Jos aiemmin oli luksusta syödä erinomaista ruokaa, nyt on luksusta syödä. Erinomainen ruoka on toki plussaa, mutta sitä ehtii sitten myöhemminkin. Eihän siihen mene kuin muutama kuukausi kun Isla jo istuu ja hänetkin saa pöydän ääreen syöttötuoliin.

Tosin jos jollain on vinkkejä ravintoloista, joihin saa mennä/mahtuu vaunujen kanssa, ja josta saa myös hyvää ruokaa, niin vielä ehtii vinkata :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan