Slider

Tue kotimaanmatkailua kotisohvalta - ryhdy rekikoirakummiksi

torstai 5. marraskuuta 2020

Suunnittelin parhaillaan käynnissä olevaa Holiday Club Kuusamon Tropiikin reissuamme, ja vastaani tuli mitä mainioin tapa tukea kotimaanmatkailua kotisohvalta käsin. Olemme nimittäin menossa vierailemaan kylpyläloman yhteydessä Erä-Susi Huskies -huskytilalle - olemmehan matkalla Kuusamossa - ja bongasin tilan sivustolta mahdollisuuden tukea koirien ylläpitoa myös ilman matkustamista. Ryhdyimmekin saman tien rekikoirakummeiksi. Voitte vain kuvitella, miten innoissaan 5-vuotias on lähdössä tapaamaan omaa kummikoiraansa!

Tyttäreni valitsi kummikoirakseen Tinjan - koska Tinja on niin söpö.

Mahdollisuus tukea kotimaanmatkailua ilman matkailua

Tiedän, että moni ei tällä hetkellä halua matkustaa edes kotimaassa, myös minä tein mielessäni riskianalyysin. Kannattaako meidän lähteä kylpylälomalle juuri nyt? Joudumme lentämään, minkä päättelin olevan omalla autolla liikkumisen jälkeen se turvallisin tapa matkustaa. Kai lentokoneissa, jos jossain pidetään yllä siisteydestä? Ja lentomatka kestää vain puolisentoista tuntia. Olemme matkassa perjantaista tiistaihin, ja kohde on sellainen, että voimme ulkoilla, vierailla husky- ja porotiloilla, ja käydä kylpylässä hiljaisina aikoina. Riskianalyysini lopputulema on siis se, että Kuusamo on mitä parhain kylpylälomakohde juuri nyt. Tämä tulee niin tarpeeseen tässä marraskuun pimeydessä!

Mutta ymmärrän, jos myös tämä tuntuu monesta tällä hetkellä mahdottomalta ajatukselta. Silti moni myös kaipaa tapoja tukea kotimaanmatkailua, jotta se olisi voimissaan vielä pandemian jälkeenkin. Ainakin minä olen pyrkinyt pienillä valinnoillani tukea kotimaisia toimijoita.

Huskytarhojen koirat tarvitsevat ruokaa ja rakkautta joka päivä

Luin jo aiemmin huskytarhojen ahdingosta, ja siitä, miten ilman turisteja huskylaumojen ylläpidon kalleus voi koitua koirien kohtaloksi. Onhan koirien ruokinta, terveydenhuolto, lääkärikulut sun muut välineet ja tarvikkeet äärimmäisen kalliita. Miten sääli olisikaan, jos laumoja jouduttaisiin pienentämään, eikä jokaiselle koiralle löytyisi varoja kaiken tarpeellisen ylläpitoon. Toisaalta vielä kaameammalta tuntuu, jos ruuasta ja terveydenhuollosta tingittäisiin.

Rekikoirakummius on minusta mielettömän hieno idea tukea huskytarhojen koiria. Tästä saavat iloa niin koira kuin itse kummikin. Meillä tämä Tinja-koiran kuva pääsi saman tien seinälle kunniapaikalle.


Jo pienellä summalla mukaan

Rekikoirakummius maksaa juuri sen verran, kuin mitä itse haluat sen maksavan. Erä-Susi Huskiesin tarjoama kummikoiran tukisummaksi voi valita mitä tahansa 20 eurosta ylöspäin. Jo siis todella pienellä summalla on mahdollista tukea heidän toimintaa. Toiminta ei ole varainkeruuta, vaan he ovat tuotteistaneet palvelun, ja maksavat siitä verot asianmukaisesti.

Kummikoiran saa valita itse Erä-Susi Huskiesin sivustolta, jossa on jokaisen koiran kuva sekä pieni kuvaus koirasta. Vaikken olekaan varsinainen koiraihminen, niin näiden kanssa tuli kyllä valinnanvaikeus. Hyvä, että tyttäreni toimi valikoijana.

Erä-Susi Huskies kummikoiria pääsee ihastelemaan ja tukemaan tästä linkistä.

Joululahja, isänpäivälahja, synttärilahja

Parhaillaan on myös käsillä se aika, kun täytyy keksiä joululahjaideat sisaruksille, ystäville, kummilapsille, siskonpojille sun muille. Ainakin itselleni tuottaa tuskaa vuosi toisensa jälkeen keksiä joku uusi ja innovatiivinen lahja lapsille, saati aikuisille, joilla on jo kertakaikkisen kaikkea.

Ja hei, ei tarvitse edes pelätä sitäkään, että isäni lukee tätä ennen isänpäivää, sillä vaikka myös hän saa tänä vuonna isänpäivälahjaksi tukea huskytarhan toimintaa, sai hän jo postissa viestin, mikä kertoi hänen ryhtyneen rekikoirakummiksi. Tässä kohtaa posti ei ehdi perille isänpäiväksi, mutta jos isänpäivälahja on vielä hankkimatta, niin ehtiihän se posti perille sitten myöhemminkin!

Tyttäreni valitsi papalleen kesällä muun muassa Tinja-pennulle isäksi tulleen Messin - onhan Messi tyttäreni kummikoiran isä, ja kyseessä isänpäivälahja. Hyvin ajateltu!


Muita tapoja tukea kotimaanmatkailua ilman matkustamista

Itse en ole törmännyt oikein mihinkään muuhun tapaan tukea kotimaanmatkailua ilman matkustamista kuin tämän tai perinteiset lahjakortit. 

Tämä Matka -blogin Anna vinkkasi husky-safareihin erikoistuneen oululaisen Loihakan Rekikoiran elämää -päiväkirjan, jonka tilaamalla niin ikään pystyy tukemaan rekikoiria.

Jos sinulla on tiedossa jotain muita tapoja tukea kotimaanmatkailua ilman matkustamista, kerro ihmeessä! 

Pysy matkassa mukana:

11 kommenttia:

  1. Joitain tutkimuksiahan taitaa olla, että lentäminen itsessään ei olisi kovinkaan riskialtista tartunnan saamisen kannalta. Itseäni se ei myöskään huoleta, mutta kylpylälomasta olisin kyllä jossain määrin huolissani. Tuo matkailun tukeminen on kyllä todella hyvä idea, sillä moni yritys on varmasti kovassa ahdingossa, koska ulkomailta tuleva matkailu on tyrehtynyt täysin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se lentämisessäkin on jossain määrin myös tuurista kiinni. Mutta tänne Kuusamoon tullessa kaikilla oli kyllä maskit, eikä kukaan turhaan kävellyt lennolla, joskin matkakin on tänne hyvin lyhyt.

      Täällä kylpylässä on myös rauhallista, ja kylpylähotellissa majoittumisen hyviä puolia on se, että me voidaan katsoa, milloin kylpylässä ei ole ruuhkaa, ja mennä silloin uimaan. Ja otettiin tarkoituksella pe-ti-matka, jolloin voimme ainakin maanantaina ja tiistaina uida ilman ruuhkaa. Joskaan nyt viikonloppunakaan ei ole ollut kovinkaan ihmisiä.
      Ulkotekeminenhän täältä ei myöskään lopu kesken, eli tämä on takuulla sellainen kohde, missä ei tarvitse istua huoneessa, vaikka olisikin enemmän ihmisiä.

      Kyllä näiden huskytilojen tulot tulevat käytännössä ulkomailta, mutta kaikki tuki suomalaisilta on ehdottoman tervetullutta, vaikkei se täysin ulkomaalaisten turistien rahavirtaa korvaakaan!

      Poista
    2. Lentäminen on todella turvallista. Vähän aikaa sitten oli uutinen, että vajaa 1,5 miljoonaa ihmistä oli lentänyt tänä vuonna ja vain alle 50 oli saanut olettevasti koneesta tartunnan. Itse olen lentänyt tänä vuonna kuusi kertaa ja seitsemäs lento on puolen tunnin sisällä. Olen kokenut lentämisen sata kertaa turvalisemmaksi kuin juna- ja bussimatkat, missä ihmiset ei käytä maskia eikä ilma vaihdu matkan aikana toisin kuin lentokoneessa.

      Poista
  2. Matkailualan yritykset joutuvat valitettavasti keksimään kaikenlaisia keinoja selviytymiseen nyt. Tämä on hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä on erinomainen idea! Toivotaan, että mahdollisimman moni firma pysyy pystyssä koronan jälkeiseen aikaan asti!

      Poista
    2. Mielenkiintoista keskustelua ollut mediassa viime aikoina Lapin yritysten tilanteesta ja siitä, kuinka suomalaiset pitävät Lappia liian kalliina. Kieltämättä satanen husky-ajelusta kuulostaa kalliilta...

      Poista
  3. Vähän samoilla linjoilla Mikon kanssa, että kylpylät eivät nyt ihan tunnu korona-ajan valinnoilta. Ainakin Espoossa on parikin kertaa ollut potentiaalisia altistumisen paikkoja isossa Leppävaaran uimahallissa ja kylpylöissä tilat ovat tyypillisesti pienempiä, eli ihmiset ovat lähellä toisiaan. Mutta se kylpylöistä.

    Koiriakaan en, vielä, ole ryhtynyt tukemaan. Ennen koronaa viimeksi Lapissa käydessämme seurasimme koiravaljasretkiä, mutta emme hankkiutuneet sellaiselle, sillä niiden hinnoittelu tuntui olevan suunnattu aasialaisille, jotka tultuaan ensin Lappiin asti maksavat parin tunnin retkistä mitä tahansa. Ehkä homma ei muuten kannata lyhyellä sesongilla, mutta jotenkin siinä oli ryöstöhinnoittelun makua, silti.

    Onkohan koiria ja yrittäjiä liikaa, eli (normaalitalvenakaan) niille ei riitä tarpeeksi keikkoja, joten ne muutamat on hinnoiteltava sen mukaisesti? Vai onkohan niin, että samoilla koirilla ei koirien hyvinvoinnin kannalta voi teettää kovin montaa keikkaa viikossa ja hinnoittelu tulee siitä?
    No toisaalta, samainen hinnoittelu näkyi moottorikelkoissa ja niillä ei kai sentään tuo hyvinvointi tule vastaan.

    VastaaPoista
  4. Hieman mietityttää tämä konsepti kokonaisuutena ja se, miten on päädytty tilanteeseen, että koirat tarvitsevat kummeja, jotta niitä ei lopeteta. Vaikuttaa siltä, että yrittäminen pyörii turismin ehdoilla, mikä herättää kysymyksen toiminnan vastuullisuudesta. Miten vertaudumme maana esim norsusafareihin, jos haasteiden kohdatessa on esillä ensimmäisenä eläinten lopetus?
    Huom! En ota kantaa tähän kyseiseen paikkaan vaan yleisesti siihen, millaista eläinturismia harjoitetaan Suomessa ja pohdiskelin sitä yleisellä tasolla. Sinänsä söpö ja kiva kampanja ja toimii hyvin markkinointina! Tätä konseptia voisi mielestäni kehittää esim saisiko tietyt koirakummit yhden ajelun ilmaiseksi kun lahjoitussumma ylittää jonkun tietyn määrän tms.

    VastaaPoista
  5. Kiva ja helppo tapa auttaa, mutta mahtaako olla riittävä tuokaan? Monen koiran ylläpitäminen on varmasti kallista! Hienoa, että yritys on ollut luova ja ylipäätään keksinyt tällaisen vaihtoehdon. Ja onhan tuo pentukoira todella söpö, kyllä se voi saada kukkaron narut löystymään!

    VastaaPoista
  6. Näin koiraihmisenä oon ollut kans huolissani koirien lopetus uhista pohjoisessa, surullista ja toivottavasti siihen ei päädytä vaan löydetään toinen ratkaisu. Eräs koiranruokavalmistaja on ainakin lähtenyt tukemaan näitä koiratarha yrittäjiä ruoan puolesta. Monet pohjoisen yrittäjät kun ovat riippuvaisia useimmiten ulkomaalaisista turisteista, ovathan ne tänä talvena valitettavasti ahdingossa. Tänä talvena olis tärkeää tukea paikallisia koiratarhayrittäjiä, ovathan koirat itsellä lähellä sydäntä. Ihanaa, että kummitoimintaakin on! Lomailimme kesällä yhdellä koiratarhalla, joten toiminta tuli tutuksi, ruokaa kului paljon. Rekiajeluita toki ei kesällä ollut, vaan yrittäjät käyttivät kesän hyödyksi kunnostamalla tilaa ja saivat lisätuloja juuri tämän airbnb majoituksen kautta: http://elinanmatkalaukussa.blogspot.com/2020/11/ivalossa-huskyfarmilla-mokkeillen.html

    VastaaPoista
  7. Minä ajattelen vähän samoin kuin tuossa yllä, että enemmän pelkäisin sitä kylpylälomaa kuin lentämistä. Siellä kosteassa kuitenkin kaikenlaiset pöpöt tykkää oleilla. Tosin, jos kylpylässäkin on ihan hiljaista, niin se ei ehkä ole kovin suuri riski. Jotenkin itselläkin on niin kaksiajakoiset tunnelmat. Toisaalta pitää ajatella turvallisuutta, ja toisaalta haluaa tukea matkailunalaa ja etenkin pienyrittäjiä. Teet niin tai näin, niin mikään ei jotenkin nyt tunnu olevan hyvä. Meilläkin on reissu edessä niin tämän asian kanssa juuri painiskellaan. Mutta täytyy ottaa tilanne kerrallaan, ja tehdä ratkaisuja sitten sen mukaan, että mikä näyttää turvalliselle ja mikä ei.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan