Slider

Kesäkuulumisia ja -suunnitelmia

sunnuntai 13. kesäkuuta 2021

Mikä ihana kesä! Täytyy sanoa, että olen nauttinut nyt täysillä tästä hetkestä, kun minulla ei ole työvelvollisuuksia. Viimeksi minulla oli tilanne ilman työvelvoitteita vuonna 2007, kun vielä asustelin Costa Ricassa. Elämä oli tuolloin aivan toisenlaista kaikin puolin - totta kai oli, onhan siitä kulunut vuosi jos toinenkin, ja asuinhan maapallon toisella laidalla, ja no, onhan parikymppisen elämä muutenkin toisenlaista. Mutta nyt. Nyt olen aivan uuden äärellä. 

Helsingin edustan saaret on ihania kesäretkikohteita. Tämä kuva on Pihlajasaaresta viikon takaa.

Olen siis jo parin kuukauden verran täyttänyt päiväni kaikella sellaisella, mihin perustyöarjessa ei ole aikaa. Ensitöikseni työvelvoitteen päättymisen jälkeen maalasin kylppärin, siivosin kaappeja, tein muutaman ison palapelin, ulkoilin, tanssin. Kävimme tyttären kanssa viikon Keski-Suomessa mökkitalkoissa, olemme retkeilleet ympäri Helsinkiä ja lähiseutuja, olen juhlistanut useaan otteeseen 4-kymppisiäni, ainakin Calliolassa, Lauttasaaren rannoilla ja Särkänniemessä, ja kävimmehän ystävien kanssa Haminassa vuohijoogaamassa. Ja kyllä, olen myös laittanut cv:n kuntoon, katsellut avoimia työpaikkoja, hahmotellut unelmiani ja laatinut sotasuunnitelmaa outplacement-konsulttini kanssa (tämä on siis palvelu, jonka työnantaja maksaa pois potkitulle työntekijälle, jotta hänellä olisi parhaat mahdollisuudet saada uusi työ). Tylsää ei ole päässyt tulemaan, vaan päivät kuluvat hurjaa vauhtia.

Tällä hetkellä vietän virallisesti kesälomaani, ja tarkoituksena on, etten nyt vaivaa päätäni urasuunnitelmilla, vaan annan aivojeni levätä. Näin siis sovimme outplacement-konsultin kanssa, joka on aivan huippu järjen ääni juuri silloin, kun itselläni alkaa huono omatunto kolkuttamaan liiallisesta elämästä nauttimisesta. Ääni pääni sisällä siis välillä huutelee, että nyt kenties kuuluisi panikoida, eikä nauttia hetkestä näin paljon, olenhan pian virallisesti työtön. Ihanan outplacement-konsultin paljon järkevämpi ääni palauttaa minut aina maan pinnalle muistuttaen, ettei tällaisia tilanteita tule elämässä vastaan tuon tuosta. Nyt on todellakin aikani hengähtää ja nauttia. Kuka tietää, milloin tulee se päivä vastaan, kun saan taas nauttia työnteosta ja toisenlaisesta arjesta.Eikä minulla varsinaisesti edes ole kiire sorvin ääreen. En halua tehdä mitä tahansa, vaan haluan kurkottaa tähtiin. Vaikka jo aloitinkin tämän virallisen kesäloman, tuli täysin unelmiani vastaava työpaikka vastaan, ja nyt teen kyllä kaikkeni, että sen saisin. Ala on juuri minua, sekä yritys, organisaatio että toimenkuva täyttävät jokaisen kriteerin, mitä konsulttini kanssa aiemmin piirsimme unelmakarttaani. Toimenkuva on parasta osaamisaluettani, ja pääsisin loistamaan suurimmilla vahvuuksillani. Nyt ihmiset peukut pystyyn! 

Tanssi pitää rytmin myös päivissä

Vaikka olenkin puuhastellut nyt kaikenlaista, on suurimman osan ajastani ja mielenkiinnostani vienyt tanssi. Olen nyt tanssikoulujen uudelleenaukeamisen jälkeen ottanut jokaiselle omalle viikolleni anytime-kortin Haapalainen Suutari-Jääskö Dance Studiolle ja höylännyt korttia kymmenisen kertaa per viikko. Tanssituntien lisäksi tällä ihanan yhteisöllisellä tanssikoululla on tapana, että tiistain aamupäivän tuntien jälkeen käydään yhdessä lounaalla, ja keskiviikon aamutunnin jälkeen yhteisellä aamiaisella. Aika ihanaa, että on sosiaalisuutta ja rutiineja!

Tämän lisäksi ostin itselleni 4-kymppislahjaksi kasan yksityistunteja suosikkiopettajaltani Marko Keräseltä. Ensin tavoitteena oli saada näiden tuntien päätteeksi sometettavaa aikaiseksi, mutta niinhän siinä sitten kävi, että olen sometellut tunneista jo nyt, vaikkemme ole vielä saaneet koko koreografiaa valmiiksi. Ihanaa onkin ollut saada kannustavia viestejä videoista, vaikka itselleni ne ovat toimineet pääasiallisesti opetusvideoina. Miten paljon onkaan auttanut, kun näkee itsensä ja parannuskohteet.

Ja hei, yhden tavoitteen olen myös saavuttanut, ja olen saanut inspiroitua ainakin yhden katsojan mukaan kokeilemaan tunteja. Jei! Näinhän myös itse aikoinani löysin tämän ihanan tanssikoulun.  

Marko on myös ihan paras unelmiin yllyttäjä, ja ensimmäisen tunnin jälkeen ostinkin itselleni ensimmäiset ihkaoikeat tanssikengät, mistä en tätä ennen edes tiennyt unelmoineeni. Seuraavana ostoslistallani on vartalonmyötäinen tanssipaita, jotta keskivartalon käyttö on helpompaa havainnoida. Promosipa Marko myös liittymistä kisaryhmään. Olen hurjan otettu näin suuresta kohteliaisuudesta ja siitä, että minussa voisi olla niin paljon potentiaalia. Tällä hetkellä joka toisen viikon harrastamismahdollisuus kuitenkin tekee näin tavoitteellisen harrastamisen mahdottomaksi, enkä toisaalta ainakaan nyt halua tehdä harrastuksestani pakollista, vaan haluan, että minulla on mahdollisuus tanssia juuri niin paljon kuin milläkin hetkellä huvittaa.Ei kiirettä, ei suunnitelmia

Kesäsuunnitelmani rakentuvat myös hyvin pitkälle tuon filosofian ympärille. En ole nimittäin juurikaan tehnyt suunnitelmia. Miten ihanaa onkaan ollut elää hetkessä, nauttia kesään heräävästä luonnosta, ja välillä myös vain olla. Ehkä tätä suunnittelemattomuudesta nauttimista edesauttaa myös se, että minulla ei ole vain sitä neljän viikon pätkää, mistä täytyy ottaa kerralla kaikki ilo irti, vaan minulla on oikeasti mahdollisuus rakentaa kesäaikaa rauhassa. Tai olla rakentamatta jos siltä tuntuu. Kesä-Helsinkihän on mitä paras kesälomakohde, ja saanhan olla sen äärellä nyt vaikka suurimman osan kesästä, jos muuta ei tule vastaan.Jotain matkasuunnitelmia sentään

Ihan koko kesää en kuitenkaan ole Helsingissä. Johan tässä on alkuvuosikin tullut pyörittyä ties missä. Juhannussuunnitelmanamme on pysyttäytyä perinteissä, ja viettää keskikesän juhla Porvoon saaressa ystävien kesken. 

Juhannuksen jälkeen lähdemme tyttären kanssa Ahvenanmaalle Tallink Siljan kutsumana. Matka on aikuisten matka, mutta odotimme ilmoittautumisajan loppuun, jonka jälkeen saimme tiedon, että yksi reipas 6-vuotias mahtuu matkaan mukaan. Tuo on siis tyttäreni ihkaensimmäinen pressimatka. Ja voi pojat, on muuten lapsi innoissaan! Ahvenanmaalla meidän on tarkoitus vierailla Smakbyssä, mistä löytyy ainakin tislaamo ja karamellitehdas. Jotain siis molemmille matkaajille. Ihanaa päästä näkemään Ahvenanmaata myös hieman Maarianhaminan ulkopuolelta!Heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa viettänemme enemmän tai vähemmän tyttären kanssa vanhempieni mökillä Keski-Suomessa. Saa nähdä, vierailemmeko jossain kylpylälomalla siinä sivussa, vai meneekö viikot puhtaasti mökkeillessä.Heinäkuun viimeiselle viikonlopulle, vai oliko se jo elokuun ensimmäinen, minut pyydettiin varaamaan koko viikonloppu siskoni ja serkkuni käyttöön. On minulla siitäkin jo aavistus, vaikkei minulle ole vielä tätä 4-kymppisjuhlakohdetta vielä kerrottukaan. Enkä kysele enempää. Yllätykset ovat ihania!Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?

Seuraamalla some-kanaviani pysyt helpoiten mukana matkassani:

9 kommenttia:

 1. Tuollainen olisi mukava lähtökohta! Itselläni on aina tapana suunnitella ohjelmaa vähän liikaakin, niin jää paljon spontaaniutta pois. Meillä on paljon erilaisia luontojuttuja mielessä, mutta myös muutama kiva kaupunkikohde!

  VastaaPoista
 2. Ihania kesäsuunnitelmia teillä siellä! Mekin otetaan rennosti ja vasta haaveillaan ulkomaille pääsystä. Pyöräillään paljon ja nautitaan koiravanhuksen kanssa elämästä. Peukut pystyyn, että unelmaduunin kanssa tärppää <3

  VastaaPoista
 3. Kannattaa varmasti ottaa kaikki irti vapaammasta aikataulusta etenkin nyt kun tyttärelläsikään ei vielä ole kovin tarkkoja aikataulua, luulisin! Ehtii sitä sitten vielä.
  Kesäsuunnitelmia, kotimaan osalta, meillä on noin heinäkuun puoleen väliin asti ja ajatuksena on, että sen pitemmälle en kotimaan reissuja suunnittele vaan sen jälkeen alan tutkailla, että joko pääsisi taas maailmalle, vaikka Norjaan tänäkin kesänä.

  VastaaPoista
 4. Pitkä vapaa kesästä nauttien kuulostaa ihanalta, mutta tsempit myös unelmaduunin metsästämisen kanssa! Ymmärrän hyvin tuon takaraivoon helposti hiipivän syyllisyyden tunteen, mikä lienee meistä tekekään niin suorittajia, ettei itselleen oikein osaa antaa oikeutta levätä ja ottaa rennosti. Yrittäjänä aikataulu on teoriassa vapaasti päätettävissä, mutta käytännössä on usein kiire, eikä sellaista samanlaista vapaata loma-aikaa töistä oikein ole koskaan. Yritetään nyt kuitenkin tulevalla Suomen reissulla irroittautua työkuvioista ja nauttia Suomen kesästä ja ystävien tapaamisesta pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 5. Ihania kesäsuunnitelmia teillä! Itse suuntaan heinäkuuksi Aurinkorannikolle mieheni kanssa. Nauti kesästä ja pidän peukkuja sen unelmatyön suhteen :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa aivan täydelliseltä kesältä ja lomalta ja ajalta ilman hektistä arkea. Nauti nyt ja kerää voimia ennen kuin astut uuteen unemaduuniisi! Pidän peukkuja, että sen saat.
  Itse jäin pari viikkoa sitten kesän mittaiselle lomalle, mutta kun leipätyön ohessa teen yrittäjän hommia, niin tota kai niitä tulee tehtyä juurikin aina lomalla. Mutta toisaalta, ne on just sitä, mitä ite rakastaa kaikein eniten, niin pikeastaan se tuntuukin parhaalta lomalta.
  Ihanaa vapaata kesää siulle!

  VastaaPoista
 7. Nauti täysin siemauksin tästä vapauden ajasta. Uskon aina siihen, että asioilla on taipumus järjestyä ja uudet asiat löytävät tiensä luokseni. Ainut, mitä pitää joskus toppuutella on oma pää, joka ainakin minulla on huono kestämään epävarmuutta. Ihanaa, kun sinulla on tuollainen intohimo kuin tanssi, ota siitäkin kaikki kun irti, kun on aikaa tehdä sellaisia asioita, joita rakastaa.

  VastaaPoista
 8. Onnea työnhakuun ja juuri sitä unelmaduuni kohden! Kesä suunnitelmasi vaikuttavat kivoilta. Meillä jo yksi kesäsuunnitelmia toteutui, kun kuljimme saariston pikkrengasreitin. Muuten kesäsuunnitelmissa on ulkomaanmatka. Totta! Olen saanut kaksi rokotusta ja Kreikka kutsuu omatoimisesti.

  VastaaPoista
 9. Kiva että on rento kesä tiedossa :) Mä oon töissä koko kesän, kuten viimeiset 12 vuotta. Tänä vuonna työ on erityisen raskasta, joten ootan innolla syyskuuta, että pääsen Kyprokselle työputken päätteeks. Toivon mukaan tässä kesän aikana nyt pääsee edes lähialueen kansallispuistoon.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan