Slider

Tyylikkäästi uudistettu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

perjantai 18. syyskuuta 2020

Sisältää mainoslinkkejä, merkitty *

Täytyy myöntää, että kun kollegani suositteli Sokos Hotels -ketjun hotellia Turun työmatkallemme, olin aavistuksen skeptinen. Uudistettu, juu, mutta Sokos Hotels. Hmmh. Sanotaan nyt vaikka näin, etten odottanut liikoja. Varasin kuitenkin *Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle yön, kun sitä kerta oli suositeltu. Pikainen googlaus kertoi, että se on tämän vuoden puolella uudistettu, eli en nyt täysin huonoakaan odottanut.

Mikä yllätys minua olikaan vastassa Turussa. Nyt on Sokos Hotellit pistäneet parastaan. Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone oli aivan mielettömän hieno!


Sokkeloinen vastaanottokerros viihtyisillä sohvanurkkauksilla

Saavuimme hotellille sen verran myöhään, että minulla oli aikaa sisäänkirjautumiseen ja iltakaunistautumiseen kymmenisen minuuttia. En siis juurikaan ehtinyt katsella aulatiloja tässä vaiheessa, mutta sen ehdin huomata, että kerros oli kovinkin sokkeloinen. Luulin kävelleeni vahingossa keittiöön, mutta päädyinkin respaan, joskin lasiseinän takana työn touhussa olevien kokkien ohitse.

Aamulla ehdinkin vilkaista katutason kerrosta paremmin, ja sen sokkeloiset osat oli täytetty valloittavilla sohvanurkkauksilla. Kyllä tässä kelpaisi istuskella vaikka iltaa kuohuviinilasin kanssa.
Hotellin ravintola ja baarihan sijaitsevat siis näiden nurkkausten vierellä kätevästi! Sieltäkin löytyi ihana yksityiskohta, kun pöydän alkuperä ja historia oli kirjattu pöydän kanteen.

Tyylikäs huone kätevillä yksityiskohdilla

Huoneeni oli myös huikea. Valitsin Solo King -huoneen täysin sen takia, että se oli saman hintainen kuin sitä pienemmät Solo Single ja Solo Twin -huoneet. Tilaahan en varsinaisesti ympärilleni kaivannut yhden yön vierailua varten, mutta olin kiinnostunut näkemään suurimman mahdollisen, mutta kuitenkin edullisimman huoneen. 

Huone oli vastaanottokerroksen tyylin mukaisesti uudistettu erinomaisen tyylikkäästi. Muhkea sänky, sen taustaseinällä tyylikäs peili ja sängyn edustalla penkki toivat mieleeni kalliimmankin hotellin. Mutta ei, tästä huoneesta maksoin vain 138 euroa. 

Matkasi ajankohdan *hintoja pääset katsomaan kätevästi Booking.com-sivustolta tästä linkistä.
Ikkunalaudalla oli odottamassa helmin koristeltu cocktailpiste (jonka jätin tällä kertaa hyödyntämättä) ja elokuvistakin tuttua rekvisiittaa. En ihan ymmärtänyt tämän tarkoitusta, mutta silti piirustin liidulla tähän oikeat päivämäärät ja paikan. Koska miksi ei!

Kahvin ystäville huoneessa olisi ollut kahvikapselikone ja teelajitelma, ja minibaarissa kuohuvaa ja muuta juomaa. Minulla ei näihin kuitenkaan ollut tällä matkalla aikaa.Parasta koko huoneessa olivat pienet, kätevät, nykyaikaiset yksityiskohdat. Pistoke oli yöpöydän päällä, eikä kännykän laturia ollut tarve kontata sängyn tai yöpöydän alle. Plussana oli se, että pistokkeen yhteydessä oli myös usb-reikä! 

Toinen kätevä yksityiskohta oli huoneen ilmastoinnin näyttö, josta näki samalla ulkolämpötilan. Mahtavaa!

Paras näistä äärimmäisen hyvin ajatelluista huoneen toiminnallisuuksista oli kuitenkin vessan yövalo. Vessaan käveltäessä lavuaarin alle syttyi liiketunnistimella himmeä, mutta riittävän valaiseva valo. Iso kiitos sille, joka on keksinyt tämän! Miten raivostuttavaa on hotellissa, kun huonekaveri kävelee vessaan ja läväyttää kaikki valot päälle herättäen muutkin huoneessa nukkujat. Hotellissa kun kukaan ei koskaan muista, mistä napista tulee valot ja minne, jos edes löytää valonkatkaisijoita. 

Myös sisustuksessa oli keskitytty yksityiskohtiin, enkä varmasti edes ehtinyt huomaamaan kaikkia harakanvarpailla seisovia pöytävalaisimia sun muita ihanuuksia. Kokonaisuutena huone oli todella hieno! Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneella on kuuleman mukaan myös neljän hengen huoneita, eli myös lapsiperheille hotelli on varsin hyvä valinta!

Myös huonevalikoimaa pääset näkemään kätevästi *Booking.com-sivustolta tästä linkistä.

Tälle aamiaiselle voisin tulla ilman yöpymistäkin

Ystäväni pyysi minua ennakkoon raportoimaan aamiaisesta, ja sehän oli helppo homma. Myös aamiainen jatkoi hotellin uudistuksen tyyliä, ja oli kattava ja silti laadukas. Aamiaiselta sai niin puurot, croissantit kuin muutkin perustarpeet, mutta myös ihania tuoreita leipiä, inkiväärillä maustettua omenamehua ja muita hieman tuikitavallisesta hotelliaamiaisesta upgreidattuja vaihtoehtoja. Kaikki jo tuttuun tyyliin tyylikkäästi laitettuna esille. Ja hei, jos tämäkään eivät olisi riittäneet, niin lisämaksusta olisi voinut vielä tilata ekstra-aamiaista.  Iso plussa myös siitä, että lihojen alkuperä on kerrottu reilusti. Aina kaikkea ei varmasti ole mahdollista saada kotimaisena, mutta sekin on kerrottu reilusti.Tälle aamiaiselle voisin tulla mieluusti ilman yöpymistäkin. Jos siis asuisin Turussa.

Seesteinen fitness- ja saunaosasto

Kuten sanottu, meidän aikataulumme oli saapumispäivänä niin tiukka, ettemme ehtineet kuin pikaisesti vaihtamaan vaatteet huoneessa, kun oli jo lähdettävä illan rientoihin. Kannoin kyllä tunnollisesti salivaatteet mukana Turussa, mutta salille en ehtinyt. Aamulla minulla olisi periaatteessa ollut mahdollisuus käydä salilla, mutta parin illallisviinilasillisen jälkeen se ei olisi ollut missään määrin järkevää. Saunan kuitenkin halusin testata, ja mikä sen ihanampaa, kuin aloittaa aamu saunalla. 

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen fitness- ja saunaosasto jatkoi sekin uudistuksen tyylikkyyttä. En tiedä, oliko kuntosali jopa hieman liiankin seesteinen tehokkaaseen treenaamiseen, vai oliko se sittenkin vain hurjan hieno ja retro. Vanhan ajan tunnelmaa oli tuotu mukaan nykyaikaisiin laitteisiin ja sisustus viimeistelty seiniä myöten.

Itse saunaosasto on pieni, mutta viihtyisä sekin. Saunalla voisi järjestää sellaisen ihanan tee-se-itse-spahetken jalkakylpypisteellä. Tarjolla oli valmiina myös kuorinta-aineet. 

Minä en ehtinyt sen kummemmin jäädä kaunistautumaan tai istuskelemaan jalkakylpyyn, vaan istahdin vain ja ainoastaan saunan lauteille. Parempi hyödyntää kaikessa rauhassa yksi osio kuin kaameassa kiireessä koittaa ehtiä kaikki mahdollinen.  


Keskeinen sijainti keskellä Turkua

Turku on toki suhteellisen pieni kaupunki, enkä näkisi, että oikein mikään hotelleista ole kovinkaan kaukana, mutta jos nyt haluaa täysin optimoida jokaisen askeleen, on Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone täysin keskellä Turkua. Me kävimme aperitiiveilla Ludussa ja illallistimme Smörissä, ja kävelymatkaa oli kumpaiseenkin muutama hassu minuutti. Edes päivälle allokoidut askeleet eivät päässeet Turussa täyttymään. Onko se sitten hyvä vai huono, sen varmasti jokainen päättää itse :) 

Kaikkiaan annan ison suosituksen *Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle! En ole ennen näin hienossa hotellissa Turussa ollutkaan.

Pysy matkassa mukana:

5 kommenttia:

 1. Turun Seurahuoneesta olen kuullut ylistäviä kommentteja ja haluaisin sen itsekin testata. Vuosi sitten olimme tiimin kanssa Turussa, mutta Seurahuoneen hinnat olivat olleet liian kalliit meidän budjetille. Oliskohan hinnat laskeneet koronan takia, koska silloin huonehinta lähenteli 200 €/vrk? Viihtyisän näköinen huone ja kivoja yksityiskohtia. Vessan yövalolle iso peukku!

  VastaaPoista
 2. Kivalle näyttää rempattu hotelli! Olen aina tykännyt Sokkarin aamiaisista ja hyvältä näyttää edelleen. Tuo on niin totta, että niitä puhelimien ja läppäreiden johtopaikkoja saa aina metsästää. Nykyään kun puhelin toimii myös herätyskellona, eikä enää tule erillistä kelloa kannettua omaa mukana :D

  VastaaPoista
 3. Varteenotettava hotelli kun seuraavan kerran käyn Turussa. Kiva nähdä, miten kauniisti hotellissa on käytettu puuta. Ja tilauksesta saatava special-aamiainen on plussaa, kun standardibrekkari alkaa jo toistaa itseään.

  VastaaPoista
 4. Itse tykästyin uusittuun Seurahuoneeseen. Aamiainen oli poikkeuksellisen hyvä ketjuhotelliksi ja koko rakennus huokuu arvokkuutta. Sijainti on erinomainen makumatkalle Turkuun - vahva suositus siis myös täältä!

  VastaaPoista
 5. Ompa kivan näköinen! Millaiset peseytymistilat tässä Solo King - huoneessa oli? Suihkusta tai ammeesta ei ollut kuvaa, mutta ilmeisesti kuitenkin suihku löytyi huoneesta?

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan