Slider

Kolme kuukautta, viisi matkaa - miten taas sain aikaiseksi matkamaratonin?

maanantai 20. elokuuta 2018

Muistatteko viime syksyn matkamaratonini? Matkoja sateli puolivahingossa, ja minulle meinasi tulla jopa kiire matkustaa. Kävin parin-kolmen kuukauden sisällä Mäntässä syömässä Michelin-kokkien ruokaa, Portossa sadonkorjuussa ja polkemassa rypäleitä, Tukholmassa kouluttautumassa, Italiassa viinitilailemassa, Berliinissä cocktailmessuilla ja loppuhuipentumana risteilemässä Karibialla.

Tänä syksynä aion hikoilla tropiikissa ihan muun kuin auringon takia :)


Tällä erää vain yksi seuraavan kolmen kuukauden aikana tapahtuvista matkoista tuli takavasemmalta. Muut olen suunnitellut tai on suunniteltu huolella ennakkoon, mutta silti yllätin itseni, kun laskin, että seuraavan kolmen kuukauden aikana minulle on päässyt kertymään jo viisi matkaa.


Kiinnostaako kuulla, minne syksy minut tällä kertaa vie?


Tilikauden kick-off Kööpenhaminassa ja Åhusissa Absolutilla


Matkamaraton alkaa heti huomenna aamulla, kun lähden kukonlaulun aikaan lentokentälle. Olen ihan superinnoissani, että vietämme ensimmäisen kokouspäivämme ja -illan Kööpenhaminassa, ja pääsemme näin käsiksi Köpiksen ihanaan ravintolatarjontaan.

Tätäkin enemmän minua kiinnostaa matkan Ruotsin-puoleinen osuus. Pääsen nimittäin vihdoin 11 vuoden firmassa työskentelyn jälkeen vierailemaan Absolutin tehtaalla. Viinitiloja olen kierrellyt enemmänkin, mutta väkevistä puhuttaessa en muista vierailleeneeni kuin Beefeaterillä Lontoossa ja rommitislaamolla Barbadoksella.

Monen vuoden odotus palkitaan Legolandissa


Syyskuun alku vie meidät Legolandiin. Bloggaamisen tähtihetkiä on aina ne, kun matkakohde ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä ja kutsuu minut vierailulle. Legolandia minun ei tarvinnut miettiä kahdesti, sillä siskoni pojat (7- ja 9-v) ovat puhuneet Legolandissa vierailusta jo useamman vuoden ajan, ja myös oma tyttäreni (3,5 v) alkaa olla jo Legoland-iässä.

Legolandin kuvat sain käyttööni Legolandilta.


Kerroimme Legolandissa vierailusta lapsille kysymällä pojilta, minne he haluaisivat matkustaa, jos saisivat valita yhden ainoan paikan koko maailmasta. Vastauksen tiesin jo etukäteen ja se tulikin salamana yhdestä suusta: Tanskan Legolandiin. Voi sitä riemun ja ilon määrää!

Ja juuri tämä on minusta ehdottoman parasta matkailussa: kun pääsen olemaan osallisena jonkun toisen pitkäaikaisen unelman toteuttamisessa ja olemaan osa sitä innostusta. Toki omiakin unelmia on ihanaa toteuttaa, mutta lapsen unelmissa on aina niin paljon enemmän sitä aitoa innostusta. Parhaimmillaan ne omatkin unelmat on jaettuina hyvän matkaseuran kanssa.

Veikkaankin, että Legoland tulee olemaan se kohde, josta tulette kuulemaan ja paljon. Takuuvarman kohdeinnostuksen ja blogiyhteistyön lisäksi myös sen takia, etten tiennyt sen olevan niin valtavan suuri kompleksi erilaisia puistoja, nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Blogiyhteistyönä tällainen matka on nappivalinta niin minulle kuin Legolandillekin.

Legolandin ja sen ympäristön koko laajuus on alkanut valjeta minulle pikkuhiljaa matkaa suunnitellessa. Mitenhän ikinä ehdimme nähdä kaiken parissa hassussa päivässä??

Kuva: Legoland


Digi-seminaari Istanbulissa


Sain perjantaina sähköpostiini agendan digi-seminaarista Istanbulissa. Pomppasi penkiltäni epäuskoisena, olisinko oikeasti minä lähdössä tuohon seminaariin. Kyllä. Olen minä. Jippii! Tuon aiheen perässä olisin into piukeana matkustanut ihan minne päin maailmaa tahansa, tai vaikka kuuhun. Mutta vähintään yhtä innoissani olen Istanbulista. En ole nimittäin koskaan vielä käynyt siellä, enkä koko Turkissa.

Enää täytyy jännittää, saanko myös itse puheenvuoron tilaisuudessa - sitten matka olisi varsin täydellinen! Mikä olisikaan parempaa kuin päästä kertomaan omista onnistumisista ihmisille, jotka ovat kanssani yhtä innoissaan seminaarin aiheesta.

Sporttiloma Kaakkois-Aasian suurimmassa sporttihotellissa


Syksyn "pitkä" matka suuntaa tällä kertaa Thaimaahan Kaakkois-Aasian suurimman sporttihotellin perässä. Bongasin kevään Fuerteventuran matkallamme siellä olevan sporttihotellin, ja Apollomatkojen sporttihotellivaihtoehtoja selaillessani en voinut sivuuttaa Phuketissa sijaitsevaa Thanyapuraa.

Kuva Khao Lakin hotellimme joogatunnilta - vähintään tämän tason joogaa odotan myös tulevalta matkalta.


Hotelli tarjoaa viikottain yli 50 ohjattua tuntia lajeja laidasta toiseen. On joogaa, pilatesta, thai boxingia, cross-fitiä, you name it. Näiden lisäksi hotellilla on kaikki mahdolliset palloilukentät, Olympia-mittainen uima-allas ja hyvät pyöräilymaastot. Ilmeisesti triathlonistit käytät tuolla treenaamassa, kuten myös muutkin urheilijat. Nyt täytyy siis itse alkaa treenata, jotta ensinnäkin jaksaa treenata tuolla, ja että sulaudumme hyvin kaikkien niiden urheilijoiden joukkoon.

Matkaseurakseni lähtee ystäväni, jonka kanssa olemme saarihypelleet Kroatiassa, vaeltaneet Inca Trailin Macchu Picchulle, snorklanneet päiväkausia Galapagossaarilla ja kiertäneet Japania ristiin rastiin. Aktiivilomaseuraa parhaimmillaan!

Lennämme Phuketiin Qatar Airwaysillä Dohan kautta. Mielenkiinnolla odotan myös tätä paljon kehuttua reittiyhteyttä ja Qatarin koneita.

Tällä Thaimaan matkalla kauniit rannat tulevat näyttelemään vain sivuosaa. Kuva Phuketin Mai Khao Beachiltä.


Glühweinia naisten kesken Wienissä


Varasimme myös jo marraskuulle yhden matkan. Sain neljältä ystävältäni glühwein-matkaehdotuksen ja kaksi viikonloppuvaihtoehtoa. Valitsimme niistä toisen, ehdotin Wieniä, varasimme lennot ja majoituksen ja näin vihdoin olemme kaikki viisi "pannukakkua" samalla matkalla. Ihanan helppoa!

Siitä, ettei kukaan meistä ole raskaana tai että kenenkään lapsista kukaan ei ole enää vauva, taitaa olla pian kymmenen vuotta aikaa. Jo onkin aika kippistää täydet mukilliset glühweinia kaikki yhdessä!

Extrana Suomen matkakohteet


Ja hei, tässä oli listattuna vain ulkomaille suuntaavat matkat. Ensi viikonloppuna olen ilmoittautunut blogimatkalle Kotkaan ja Haminaan, ja tiedossa on kaksi itselleni hyvin vierasta elementtiä: koski ja hevoset. Viimeksi kun olin tuolla seudulla koskessa, matka päättyi kyyneliin, eikä tosiaan ollut kyse onnenkyynelistä. Saa nähdä miten neidin tällä kertaa käy.

Lisäksi houkuttelin pari työkaveriani Tampereelle ruokamatkalle. Savusuolaa-blogin Janica on saanut minut vakuutettua Tampereen ravintolatarjonnasta ja se on nyt vihdoin käytävä testaamassa!

Eikö olekin minulla tiedossa mieletön matkasyksy?
Miltä sinun matkasyksysi näyttää?

Pysy matkassa mukana:

12 kommenttia:

 1. No on kyllä mahtavia matkoja edessä. Kelpaisi noista ihan mikä vaan, tai vaikka kaikki.
  Omissa suunnitelmissa on varmana vasta ensi viikon Kroatia, lokakuussa ehkä siskon kanssa Tukholmaan. Jonnekin haluan vielä mennä, mutta en vielä tiedä minne ja kenen kanssa. Mies on ihan kyllästynyt matkustamiseen, kun kuulemma viimeaikoina niitä on ollut liikaa. Mulla taas olisi vielä syksy opintovapaata = aikaa matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, opintovapaa täytyy ehdottomasti hyödyntää matkaamiseen! Kuulostaa täydelliseltä tilaisuudelta kahmia vähän lisää matkoja :) Toivottavasti löydät sopivaa matkaseuraa, ja ainahan sitä voi lähteä itsekseenkin matkaan!

   Poista
 2. Kivoja reissuja tiedossa! Jään odottelemaan Legoland-fiiliksiäsi. Omat lapsuuden tunnelmat Legolandista elävät yhä vahvoina ja muutama vuoden päästä pääsemme itsekin toivottavasti tuota riemua maistamaan. Nyt tytär on 1,5-vuotias, eli vähän pitänee vielä kypsyä legoikään. Reissataan paljon ympäriinsä ja pelkkiä huvipuistoja emme ole ajatelleet tyttäremme kanssa koluta, mutta muistorikkaimmat toki ja sitä Legoland voisi olla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Billundissa on niin paljon muutakin kuin Legoland. On tullut minulle aivan puun takaa yllätyksenä tässä matkaa suunnitellessa, miten valtavasti siellä olisi tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Raportoin kyllä kaiken, mitä me vaan ehditään tekemään :)

   Poista
 3. Onhan tuossa, reissuja :-)
  Me kierrämme syyskuussa Balkanin puuttuvat pääkaupungit (Podgorica, Sarajevo, Zagreb), piipahdamme varmaan lokakuun alussa Barcelonassa ja loka/marraskuun taitteessa Bangkokissa ja Myanmarissa. Sen jälkeen loppuvuoden reissaavat vain passimme, sillä niiden pitää kerätä viisumit Suurelle Guineanlahden kierrokselle, joka onkin sitten käytännössä koko tammikuun kestävä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin myös teidän matkasuunnitelmia, kuulostavat upeilta! Ja tuon tammikuun matkan takia kannattaakin varmasti kierrättää passeja ja itse kerätä voimia koko kuukauden reissuun. Wau!

   Poista
 4. Niin se on välillä ei yhtään matkaa ja yhtäkkiä vaikka kuinka monta! Kyllä mullekin kelpaisi Aasia ja Gluhweinit Wienissä. No onneksi meillä on jotain mitä odottaa; Ukrainan viikonloppumatka ja Kambodzea-Vietnamin kahden viikon reissu! Mukavaa reissusyksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oi, kuulostaa sinunkin matkasuunnitelmasi hienoilta! Minäkin haluaisin joskus Kambodzaan ja Vietnamiin, enkä kyllä Ukrainassakaan ole koskaan käynyt.
   Mukavaa reissusyksyä sinullekin!

   Poista
 5. Kuulostaa mukavalta. Mieki voisin minne vain lähteä noista. Muistan hyvin selvästi itsekkin legolandia matkani nuorempana, ja olihan se kaikille meille lapsille ja nuorille ja myös aikuisellikkin kiinnostavaa. Nautihan jokaisesta reissusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan käynyt Legolandissa, ja odotan sitä tosi innolla jo senkin takia.
   Varmasti muistan nauttia joka matkasta - ja ensimmäisistä jo ehdinkin nauttia :)

   Poista
 6. Kuulostaa monipuoliselta setiltä. Minulla tulossa syyskuun lopusta lokakuun alkuun Azerbaidžan, Georgia, Armenia - kierros ystävän kanssa. Lokakuussa Ruotsin Södertäljeen sukuloimaan muksun kanssa. Marraskuussa pitkä viikonloppu Wienissä avopuolison kanssa ja joulukuussa soolomatka Marokkoon. Kaikki erilaisia, mutta yhtä lailla odotettuja reissuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau! Kuulostaa mielenkiintoisilta kohteilta, ja myös monipuoliselta kattaukselta. On kyllä ihanaa päästä käsiksi vähän kaikenlaisiin kohteisiin.
   Ihania reissuja!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan