Slider

Helsinkimatkailua: Päivälehden museon satunäyttely

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Jos joku kaipaa Helsingissä mukavaa ja leppoisaa tekemistä lasten kanssa, niin menkää Päivälehden museon Sakari Topeliuksen satuihin perustuvaan Satumaan sankarit -näyttelyyn!

Minä vierailin siellä lapsikatraan (ja heidän vanhempiensa;) kanssa pari viikkoa sitten juuri ennen oman lapseni syntymää. En edes oikeastaan tiennyt minne olimme menossa. Menin vaan lounaalle ystävien kanssa ja jatkoin heidän mukana satunäyttelyyn. Näyttely oli aivan mieletön! Näin myös silloin vielä lapsettoman aikuisen näkökulmasta. En kuitenkaan suosittele menemään ihan vaan tähän osaan näyttelyä ilman lapsia. Vähintään naapurista kannattaa hakea lapsi lainaan, niin näyttää kuuluvansa joukkoon :) Vastaanotossa oli tosin niin mukava nainen vastassa, että aivan varmasti myös lapsettomat toivotetaan näyttelyyn avosylin tervetulleiksi. Ilmeisesti alakerrasta olisi vielä löytynyt aikuisille suunnattu näyttelyn osa Topeliuksesta muutoin kuin satusetänä. Eli toisin sanoen, sinne vaan, oli niitä lapsia mukana tai ei.

Näyttelyssä oli monta pientä osiota. Oli keittiö leipineen, perunoineen ja kahvikannuineen. Oli soutuvene, josta pystyi onkimaan kaloja. Oli aarrekammio, toivomuskaivo, eläinten ääniä ja vaikka mitä. Myös sellaisia osioita, joihin viimeisillään raskaana en olisi mahtunut. Onneksi lapset innokkaina kertoivat kaiken näkemänsä :) Ja tietenkin siellä oli säkkituoleja ja tyynyjä, joissa äidit ja isät voivat istahtaa juoruamaan keskenään sillä välin kun lapset tutkivat innokkaina näyttelyä. Näyttely oli siis satujen maailmaksi rakennettu mielenkiintoinen leikkikenttä, jossa ihan kaikella sai leikkiä. Ei huolta siitä, ettei johonkin saisi koskea tai että jokin menisi rikki.Pieni prinsessa-/prinssinurkkaus oli minun suosikkini. Mekot, hatut, kruunut, tossut ja muut vermeet niskaan ja valtaistuimelle poseeraamaan. Lapset siis. Aikuisten kokoja ei mekoissa ollut, heh.

Näyttely on avoinna elokuun 2015 loppupuolelle asti. Eikä muuten maksa mitään :)

www.paivalehdenmuseo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan