Slider

Lautasella delfiiniä? @OistinsFishFry

maanantai 23. maaliskuuta 2015

No ei sentään. Tai niin me kyllä luultiin, kun ruokalistalla luki Dolphin. Pienen googlettelun jälkeen myös selvisi, että delfiininlihaa syödään ainakin Japanissa. Miksei siis myös Karibialla ja Barbadoksen Oistinsissa järjestettävällä kalatorilla?

Delfiini ei kuitenkaan ollut delfiini, vaan kala nimeltään mahi mahi. Tosin kun ruokalistalla lukee molemmat, niin sitä en pysty enää sanomaan, että mitä eroa niillä kahdella sitten on, kun tarkoittavat samaa. Onneksemme lautasella ei sitä delfiiniä ollut. Delfiininlihassa on erittäin paljon elohopeaa ja muita raskasmetalleja, joka aiheuttaa sitä paljon syöville neurologisia ongelmia (esim. näkö- ja kuulo-ongelmat) (lähde: BlueOrg.com). Delfiininliha ei myöskään ole sieltä eettisimmästä päästä merenelävistä. Puhutaanhan kuitenkin erittäin älykkäistä ja tunneherkistä eläimistä.

Mahi mahin uskoisin olevan tuo kauniin turkoosinvärinen kala.


Toisaalta, syön kyllä kaikkea muutakin lihaa, eikä delfiiniä kerran maistanut varmasti sokeaksi tule. Raskausaikana oli kuitenkin ihan miellyttävää tietää, että en ollut vedellyt myrkkyjä kurkusta alas, edes sitä pientä haarukallista mitä mieheltäni kalaa maistoin. Mahi mahia siis - en delfiiniä.

Hyvät bileet ja erinomaista ruokaa
Se delfiineistä. Oistins Fish Fry on paljon muuta. Ennen kaikkea hyvät bileet ja erinomaista ruokaa. Nimestäkin päätellen suurimmaksi osaksi kalaa. Jostain googlettelin etukäteen, että ruokaa olisi tarjolla iltaseitsemästä eteenpäin. Me halusimme mennä paikalle jo valoisan aikaan ennen kuutta, ja ruokaa oli myös silloin jo tarjolla, joskaan ei vielä juurikaan ruokailijoita.Valmistelut olivat myös vielä kesken. Käsitöiden myyjät laittoivat kojujaan valmiiksi, ruokakojuihin roudattiin jäitä juomille, paikalliset miesporukat pelailivat dominoa, osa lattiapingistä (??).
Valoisan aikaan oli myös mukava seurata kun kalaa tuotiin torille ja sitä käsiteltiin ripeää tahtia kalakojuille.Me käytiin Oistinsin kalatorilla molempina lomamme perjantaina, jolloin paikalla on parhaat bileet. Poikkesimme siellä myös parina muuna iltana. Joulupäivänä, kun koko muu Barbados oli kiinni. Silloin jäimme parille lasilliselle paikallispappojen seuraan kuuntelemaan reggaeta paikan ainoalle auki olevalle kojulle.
Toisella kertaa emme halunneet syödä hotellilla, mutta emme myöskään keksineet muutakaan ravintolaa lähistöltä. Iloksemme huomasimme Oistinsin kalatorilla olevan pari kalakojua auki myös viikolla.

Minkä kojun valita?
Kalakojuja on kalatorilla valtava määrä. Jokaisella kojulla on henkilökuntaa esittelemässä ruokalistaansa ohikulkeville. Siitä ei varsinaisesti ole hyötyä ainakaan ruokalistaan tutustumisen puolesta, sillä lähes kaikkien ruokalistat ovat melkein identtiset. Poikkeuksena se, että osalla on myös kanaa listalla. Jos siis et ole kalan perään, niin ruokalistojen esittelykierros voi olla paikallaan. Myös äyriäisvalikoima vaihteli kojujen välillä.Minun ehdottomasti paras annos Oistinsin Fish Fry:ssa on tässä:Kokonainen red snapper (mikä lie kala onkaan). Lisukevaihtoehdossa yllätin itsenikin ja otin makaronia juustolla, heh :) Normaalisti valitsin riisiä ja papuja, mutta jo melkein pari viikkoa niitä lisukkeena syöneenä alkoi makaroni juustokuorrutteella kuulostamaan houkuttelevalta - uskokaa pois!Tämän annoksen tarjoili ravintola Uncle George's Fish Net Grill, joka näytti olevan suosituin myös paikallisten keskuudessa. Suuri osa kalatorin ruokailijoista oli paikallisia, eli siis suosituin ravintola yhtä kaikki. Illan tullen jokaisen kojun jokainen penkki oli käytössä. Kaikkiin ravintoloihin riitti kyllä asiakkaita, mutta täältä monet ottivat annoksensa mukaan, eikä jono grillin luo näyttänyt lyhentyvän yhtään. Kannattaa siis olla hyvissä ajoin, jos haluaa ruokansa suht ripeään tahtiin.Testasimme myös pari muuta ravintolaa. Ihan hyviä heidänkin kalansa, mutta ei vetänyt vertoja Uncle Georgelle. Crystal's Barin menu oli juurikin sitä, miltä suurimman osan menu näytti.


Heidän annoksensa näyttivät tältä. Yläpuolella juurikin se dolphin ja alapuolella lentokalaa.Illan tullen paikalle saapui ihmismassojen lisäksi musiikkia myös livenä. Täällä voisi jatkaa iltaa pidempäänkin (jos ei olisi ollut raskaana, ja energiaa olisi ollut enemmän:). Myös perheitä oli paljon liikenteessä, eli paikka ei ole kuitenkaan vain biletystä varten. Kaikki olivat tervetulleita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan