Slider

Surffareiden Barbados

torstai 16. huhtikuuta 2015

Ei varmaan tule yllätyksenä kenellekään, että babymoonin lisäksi Barbadokselle matkataan surffituulten ja -aaltojen perässä. Meidän matkasuunnitelmiin kuului sekä että.

On kovin luonnollista, että tällä Karibian itäisimmällä saarella parhaat surffiolosuhteet ovat saaren itärannalla. Tuuli kun puhaltaa saarelle suoraan Atlantilta. Mieheni matkatavaroissa oli mukana leijasurffivälineet ja matkamme tukikohtana oli Silver Sands Barbadoksen kaakkois-/eteläosassa.
Barbadoslainen surffarilegenda Brian Talma pitää Silver Sands -rannalla deAction -surffikoulua. Pienen ravintolan ja surffikoulun lisäksi paikalta saa pientä naposteltavaa. Listalla on mm. lentokalaa, mutta ainakin niinä kahtena päivänä kun me siellä söimme, oli tarjolla vain burgereita. Ensimmäisellä kerralla kala oli ehtinyt loppua, toisella kerralla se oli vasta maustumassa. Burgereita siis :)

Brian Talmalla on myös pari huonettakin vuokralla, mutta me majoituimme viereisessä Silver Point -hotellissa. Aivan pelipaikoilla sekin, hieman enemmän vaan luksusta matkan babymoon-osioon :). Kuva on otettu hotellin altaan vierestä. Minun ei tarvinnut siis edes nousta seisomaan ja näin missä mieheni viilettää :)Ranta on melko pieni, ja suurin osa surffaajista on juurikin leijasurffaajia. Mukaan mahtuu kuitenkin myös purjelautailijoita (esim. Brian Talma itse), suppailijoita sekä lainelautailijoita.Silver Sandsin läheisyydessä oli muutama muukin pikkiriikkinen surffikoulu/surffilautojen vuokrausputiikki.Ja kun rantaa jatkoi pohjoiseen Long Beachille päin, tuli vastaan myös toinenkin hieman "isompi", tai ainakin aktiivinen surffikoulu. Tämä ilmeisesti keskittyi vain ja ainoastaan lainelautailuun. Aallot olivat tällä rannalla kovin pieniä, mutta aloittelijoille varmasti varsin sopivia. Vasta-alkajia lautojen päällä näytti eniten olevankin.


Long Beach oli sitten taas rannan puolesta upea kenelle tahansa surffaajalle. Tilaakin olisi ollut, mutta mitään palveluita ei. Eikä edes varjoa. Ei puun puuta. Ranta sijaitsee kuitenkin kävelymatkan päässä Silver Sandsilta (tai riippuu keneltä kysytään ;). Ja voihan sitä käydä virkistäytymässä ja varjossa vaikka viereisen rannan surffikoululla. Siihen tarkoitukseen Silver Sands on jo auttamattoman kaukana paahtavassa helteessä.Kunnollisia surffiaaltoja kannattaa lähteä metsästämään hieman pohjoisemmalta itärannikolta. Yksi tunnetuimmista Barbadoksen rannoista laikkarointiin on Soup Bowl. Mekin ajelimme siellä, mutta rannalla ei ollut silloin aaltoja eikä täten surffaajiakaan (lue lisää: Barbadoksen kuvankaunis itärannikko -postauksestani).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan