Slider

Flyboarding Ilmajoella - kotimaan elämysmatkailua parhaimmillaan

keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Yhteistyössä: Visit Ilmajoki ja Namitupa

Perjantai. Reijo soittaa. Ilmajoelta hei. "Hui" on minun reaktioni. Tämä tarkoittaa seuraavan päivän flyboardingia. Veden päällä vesisuihkun nokassa lentäminen kauhistuttaa jo valmiiksi, eikä asiaa helpota se, että Reijo aloittaa kertomaan haasteellisista olosuhteista. Veden pinta on vielä normaalia korkeammalla, eikä laitureita saa vielä paikoilleen. Veteen täytyy mennä mutaista rantaa pitkin, ja veden korkeus vaikuttaa lisäksi normaalia nopeampaan virtaukseen. Ja vesi. No se on nipin napin plussan puolella.Sitten varusteet. Vesi on vielä aamuisin hyhmän peitossa. Minä kerron märkäpuvustani. Ei. Märkäpuvussa ei hyiseen veteen hypätä. Reijo ohjeistaa ottamaan aluskerraston sekä fleecekerraston vielä siihen päälle. Ja villasukat. Minä pakkaan kaksi aluskerrastoa, fleecekerraston, merinovillasukat ja perinteiset pitkävartiset villasukat. Parempi liikaa kuin liian vähän.

Malediivit matkakohteena yksin matkustavana naisena

sunnuntai 12. toukokuuta 2019

En ollut koskaan aiemmin matkustanut yksin. Nyt en laske mukaan sitä, kun lähdin Barcelonaan opiskelemaan yksin, sillä tiesin sinne tulevan myös muita suomalaisia. Guatemalassa kävin yksin Plan-kummilapsemme luona, mutta sitä matkaa en ollut suunnitellut tekeväni yksin, vaan matkakumppaniltani varastettiin passi Costa Ricassa, eikä hän sen vuoksi tietystikään päässyt ylittämään rajoja ja lähtemään matkaani Guatemalaan.Malediiveille, sinne suunnittelin matkustavani yksin. Halusin matkalle yksin. Olen sosiaalinen ja tarvitsen ihmisiä ympärilleni, mutta akkuni latautuvat, kun olen yksin. Ennen Malediiveja akkuni olivat täysin tyhjät. Tyhjemmät kuin koskaan ennen. Tarvitsin latausta, eikä viikonloppu yksin kotona olisi ollut missään määrin riittävä. Näin jälkikäteen täytyy todeta kohdevalintani olleen täysin oikea, ja matkaseura vieläkin parempi. Oli ihanaa olla viikko täysin yksin omien aikataulujen, omien ajatusten varassa.

Malediivit on helppo matkakohde matkustaa yksin


Kun matkan tarkoitus oli tylsistyä ja ladata akut täyteen, oli ehdotonta, että kohde on helppo. Ei ylimääräistä säätämistä paikan päällä, ei mitään vaivannäköä minkään eteen. Suunnittelin matkan tyylilleni uskollisena mahdollisimman hyvin ennakkoon, jotta lomalla voisin vain lomailla ja tehdä sitä mitä huvittaa. Enää ei tarvitsisi selvittää, mitä mistäkin löytyy, tai edes päättää mitä voisi tehdä ja minkä voi jättää tekemättä.

Mitä maksoi viikko Malediiveilla?

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Olin malediiveilla maalis-huhtikuun taitteessa viikon. Lensin yölennolla Qatar Airwaysilla Dohan kautta Malen lentokentälle, mistä jatkoin saman tien pikaveneellä noin 70 kilometrin päähän Ukulhasin saarelle. Aiemmin kirjoittelin, millä perustein valikoin juuri Ukulhasin saaren kaikista Malediivien paikallisista saarista, kirjoituksen voit lukea tästä linkistä. Kaiken, mitä minä tiedän Ukulhasista, pääset lukemaan tästä.Vietin Ukulhasissa kolmen tähden Starry Nights -hotellissa kuusi yötä, jonka jälkeen palasin pikaveneellä Maleen ja vietin siellä viimeisen yön ennen aamulentoani takaisin kotiin. Hotelleista voit lukea aiemmista kirjoituksistani:

- Starry Night at Ukulhas
- The Melrose, Male

Tarkoitus oli, että olisin palannut takaisin Ukulhasista Maleen vesitasolla, mutta varaus olisi pitänyt tehdä jo viikkoja aiemmin, eikä päivälle ollut enää vapaita paikkoja koneessa. Harmi, mutta toisaalta säästin 260 dollaria. Eiköhän noita tilaisuuksia tule vastakin.

Minihotelli The Melrose Malediivien pääkaupungissa Malessa

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Malediivien pääkaupunki Male on pieni saari, joka on ahdettu aivan liian täyteen. Liian täyteen ihmisiä, liian täyteen rakennuksia, liian täyteen skoottereita. Kerta kaikkisesti liian täyteen kaikkea. Enkä yhtään ihmettele, että kaikki tila on käytetty äärimmäisen hyvin hyödyksi. Enempää tilaa pienellä saarella ei kertakaikkisesti ole käytössä.Edes hotellihuone ei voisi olla neliösenttiäkään liian suuri. Ei ainakaan The Melrosessa – ja koko Malen ahtauden ottaen huomioon, ei varmasti monessa muussakaan hotellissa. Ja toisaalta mihin sitä tilaa hotellihuoneessa nyt tarvitaankaan? Varsinkin, jos on kyse paikasta, missä useimmat ihmiset ovat vain pakosta, eli yöpyvät Malediiveille saapuessaan, jos lauttayhteyksiä saarille ei enää sille päivälle ole. Tai kuten minä, Malediiveilta lähtiessä, kun minulla oli aamulento, enkä halunnut riskeerata koneeseen ehtimistäni.

Yhden yön pikaviisiitti ruuhkaisessa Malediivien pääkaupunki Malessa

keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Täytyy sanoa, että kontrasti on melko suuri, kun saapuu seesteisen rauhalliselta Ukulhasin saarelta keskelle Malen tungosta ja liikenteen vilinää. Teitä ei tiedä, milloin niitä uskaltaisi ylittää, kun autojen ja mopojen virta on jatkuva. Juuri äsken ei tarvinnut ylittää teitä, kun oli vain muutama ristiin menevä hiekkatie, joita pitkin sai päivisin taapertaa vain muutaman hassun muun ihmisen kanssa. Aaltojen kohina ja kanojen kotkotus vaihtuivat yhtäjaksoiseen tööttäilyyn. Aitojen yli pursuavat palmunlehdet, kukkaköynnökset ja hedelmäpuiden oksat skootteririvistöihin ja liikennekaaokseen. Ensisilmäykseltä Male näytti valtavan rumalta.Male ei onneksi ollut täysin pelkkää kaaosta. Olin kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen valintaani poistua Ukulhasin saarelta klo 13 lautalla aamuseitsemän lautan sijaan. Sain hotellihuoneen vasta kahden jälkeen iltapäivällä, enkä kertakaikkisesti keksi, mitä ihmettä olisin tehnyt Malessa kaikki ne ylimääräiset tunnit. Kaupunki oli kierretty heittämällä kahdessa tunnissa, ja sekin oli huomattavasti mukavampaa, kun olin saanut jätettyä matkatavarat hotellihuoneeseen. Kaupungissa oli kyllä paljon ravintoloita, mutta pari tuntia kaupunkia kierreltyäni en ohittanut yhtäkään, mihin olisin mielelläni istahtanut pidemmäksi aikaa vaikkapa kirjan pariin.

Miten valita saari Malediiveilla? Tämän vuoksi minä valitsin Ukulhasin saaren

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Miten valita juuri se oikea saari Malediiveilta? No siinäpä vasta kysymys. Malediivien matkaa suunnitellessani tuntui, kuin olisin mahdottoman tehtävän äärellä. Malediiveilla on satoja saaria. Monen monta eri atollia eli saariryhmää. Miten ikinä osaisin valita juuri sen parhaan mahdollisen saaren omalle matkalleni?Turistimassoja vai rauhallisuutta


Aloitin tutkimisen kaikkein tunnetuimmasta ja turistisimmasta Maafushin saaresta. Se on lähellä Malea, mikä tarkoittaisi sitä, että sinne olisi edullista ja nopeaa päästä perille. Samalla se tarkoittaisi sitä, että päätyisin kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä keskelle turistimassoja. Sitä en missään nimessä hakenut tältä matkalta. Hain rauhaa ja omaa aikaa.

Esittelyssä Malediivien paikallinen saari Ukulhas

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Vietin Malediiveilla viikon maalis-huhtikuun taitteessa. Saareksi lomalleni valitsin Ukulhasin, joka sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Malesta, Malediivien pääkaupungista ja samalla siis saman matkan päässä Malediivien kansainväliseltä lentokentältä. Ukulhasin saarella asuu noin 1000 ihmistä ja saari on noin kilometrin pituinen ja 200-300 metriä leveä.Saari on siis pieni taivas maan päällä. Ukulhas on kuin synonyymi paratiisille. Ainakin minulle paratiisi tarkoittaa juuri tätä.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan