Slider

Suomalais-chileläisiä rakkaustarinoita nyt Ruudussa ja Livillä

torstai 2. huhtikuuta 2020

Kaukomaista ei voi nyt kuin haaveilla. Mutta hei, haaveilu on parasta! Itse harrastan sitä jo ilman erikoistilanteitakin. Yksi maa, missä olen pitkään halunnut käydä, on Chile. Toki työn puolesta Chile kiinnostaa - onhan se mieletön viinimaa. Pitkä ja monipuolinen niin kuin Chilen viinitkin.

Rakkaustarinoita Chile -sarjan ensimmäisessä jaksossa tarinansa kertovat Simo ja Ghislane. 


Chileä on nähnyt turhan harvoin matkablogeissa. Ja se on tosi harmi! Juuri muiden kuvista ja fiiliksistä poimin ideoita omillekin matkoilleni. Ehkä se on yksi syy siihen, että Chile on minulta vielä näkemättä. Onhan se myös kaukana, mutta niin on moni muukin kolkka maailmassa. Hyvin olen niihinkin tieni selvittänyt, niin kuin olen Chilen naapurimaahan Peruun ja sen viereiseen Ecuadoriinkin.

Tällä hetkellä en kuitenkaan oikein osaa suunnitella matkoja edes hamaan tulevaisuuteen. Tuntuu mahdottomalta tietää, millainen maailma meitä odottaa muutaman kuukauden tai vuoden päästä. Olkoonkin, että pandemia on vain väliaikainen tila, mutta en lähtisi arvuuttelemaan, miten se muuttaa meitä ja koko maailmaa.

Rakkaustarinoita Chile -sarja Livillä ja Ruudussa


Mutta fiilistely ja haaveilu, siitä en tingi. Siispä jaan teillekin tämän mahtavan ohjelmavinkin kotisohville. Nyt siis, kun nojatuolimatkailu trendaa, on mahdollista fiilistellä Chileä olan takaa. Ei varsinaisesta matkailunäkökulmasta, mutta rakkaustarinoina. Mikä sen parempaa!

Ihanaa myötäelää sellaisia elämän iloja ja suruja, mitkä eivät liity millään tavalla tämän hetken maailmantilanteeseen. Ihanaa muistaa, että on olemassa koronan ulkopuolistakin elämää, vaikkei se uutisoinnissa näytäkään siltä. Ihanaa päästä muiden tarinaan mukaan nyt, kun niitä sosiaalisia kontakteja ei oman piirin ulkopuolelta ole edes virtuaalisena.

Tätä ohjelmaa katsoessa kannattaa varautua nauruun, kyyneliin ja kylmiin väreisiin.

Viihdykettä on tarjolla joko saman tien Ruudussa tai kolmena torstaina klo 22 tästä päivästä, eli 2.4. lähtien Liviltä. 

Lasiin Castillo de Molinaa tai mustaa kissaa


Chileläisiä rakkaustarinoita katsellessa kannattaa kaataa lasiin tietysti chileläistä viiniä. Tällä hetkellä parhaita valintoja ovat tutut ja turvalliset sekä takuuvarmat viinit. Suosittelenkin joko Vuoden Viinit -kisassa vuosi toisensa jälkeen menestyneitä Castillo de Molinan viinejä (tänä vuonna kultamitalit saivat kaulaansa Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc ja Castillo de Molina Reserva Rosé) tai sitten Suomen suosituinta viinimerkkiä, Gato Negroa.

Vinkki vitoset vielä viinien ostoon:

  • Gato Negron 5,5 % versioita saa ruokakaupoista. Punaviinin rinnalle on juuri tullut valkoviiniversio. Nämä voi siis napata mukaan ruokaostosten yhteydessä.
  • Jos kuitenkin haluat viinisi Alkosta, on Alkon verkkokaupasta mahdollista tilata viinit valmiiksi maksettuna ja valmiiksi kerättynä. Ei ole siis tarvetta mennä kiertelemään hyllyjen väliin, eikä säätää maksupäättellä. Käytössä on näin lähimyymälää laajempi valikoima viinejä.

Vuoden Viinit 2020 -kisan kultamitalikaksikko sopii paremmin kuin hyvin Rakkaustarinoita Chile -sarjan katseluviiniksi. 


Pysy mukana matkassa:

Tänään olisi ollut lähtö Kanarialle - mikä kaikki muu peruuntui?

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Maailma pysähtyi ja kaikkien kaikki matkat peruuntuivat. Noin vaan. Vaikka tätä outoa tilannetta on nyt eletty jo parisen viikkoa, tuntuu tämä edelleen tosi oudolta. Tavallaan elämä jatkuu entisellään, vaikkei sitten kuitenkaan yhtään sinne päinkään. Yllättävän nopeaan tästä tilanteesta on kuitenkin tullut uusi normaali omalla tavallaan.

Joulukuun normaali Fidzillä vs tämän hetken normaali kotona.
Kunnia kuvan ideasta Seikkalijattaret FB-ryhmän kuvaketjun aloittajalle.


Työmatka lyheni viidestä kilometristä viiteen metriin (sängystä ruokapöydän äärelle rakennettuun kotitoimistoon), iltapäiväkahveille kokoonnumme työkavereiden kanssa Teamsillä, päivän kauppareissut teen aamupäivästä hiljaiseen aikaan, ulkoilut keskipäivällä auringon paisteessa. Jumpat ja tanssitunnit vedän olohuoneen lattialla, ja olen itseasiassa liikkunut enemmän kuin ennen. Säästyyhän työmatkoissa melkoinen määrä aikaa. Afterworkit ja kyläilyt ovat tapahtuneet virtuaalisesti, ja lapsi on riemuissaan, kun ei ole tarvinnut mennä päiväkotiin ja kun on siitä edestä saanut askartelukaupallisen verran puuhaa kuin myös uusia kalusteita nukkekotiin. Rutiinit ovat rakentuneet ja ne on olleet oikeastaan ihan mukavia. Ainakin vielä.

Minulla on tapana kaivaa kaikesta esiin se positiivinen puoli, ja arjessa olemmekin tyttären kanssa onnistuneet siinä erinomaisesti. Mutta sitten on se toinen puoli. Lomat ja matkat.

Mikä matka peruuntui?


Paradise Cove Resort Fidzin Yasawa-saarilla - aste enemmän luksusta, jopa liikaakin?

sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Vietin viime joulun Fidzillä, jossa majoituin viikon aikana kahdessa eri resortissa. Ensimmäinen resortini oli Octopus Resort (voit lukea kirjoitukseni siitä täältä), ja toinen valintani oli Paradise Cove Resort.

Valitsin Octopus Resortin, sillä se sijatsee Yasawa-saarten eteläosassa, tarkoittaen mahdollisimman lyhyttä välimatkaa pääsaarelta Viti Levulta. Paradise Cove Resortin taas valitsin, sillä se sijaitsee Octopus Resortista vain puolen tunnin lauttamatkan päässä. Täydellistä siis.Vietin Octopus Resortissa kolme yötä ja niin minun piti viettää myös Paradise Cove Resortissakin. Niin kuitenkin vain kävi, että sykloni Sarai oli lähestymässä saariryhmää, enkä olisi päässyt kolmen yön jälkeen huonon sään vuoksi palaamaan pääsaarelle ja paluulennolleni, sillä huonolla säällä yhteyslautat tai mitkään muutkaan yhteydet saarien välillä eivät kulje. Niinpä kolmen päivän vierailuni Paradise Cove Resortissa kutistui yhteen.

Fiji time – erilainen aikakäsitys – ajassa täytyy olla jotain taikaa

keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Olin kuullut termin Fiji time jo ennen matkaani. Fidzin aika. En tiedä luinko siitä, vai kuvittelinko vaan, mutta minun ajatukseni fijiläisistä tuon termin perusteella oli heti se, että he eivät osaa pysyä aikataulussa. Heillä on oma aikakäsitteensä ja ajattelin sen olevan lattarityylinen. Tunti myöhässä olisi vähän kuin meidän akateeminen vartti. Ei sen kummempaa.Mutta kuinka väärässä olinkaan. Fiji time ei todellakaan tarkoita sitä, etteivät he olisi täsmällisiä. Sillä he ovat todella täsmällisiä. Erittäin täsmällisiä.

Sydney puolessa päivässä - mitä ehtii tehdä ja nähdä

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Olin Australiassa työmatkalla viikon verran viikkoa ennen viime joulua. Ensin vietin Anni Hautalan kanssa kolme päivää Barossan viinialueella, jonka jälkeen lensin Sydneyn toimistollemme yhdeksi päiväksi. Olin Sydneyssä kaksi yötä, mutta koska saavuin kaupunkiin torstai-iltana, vietin Sydneyn toimistolla puolet perjantaista ja lähdin lentokentälle lauantaiaamuna, oli minulla käytännössä puolikkaan päivän verran aikaa olla kaupungissa turistina.Tiesin Sydneyn alueen metsäpaloista ja kaupungin peittävästä savumassasta, enkä sen vuoksi suunnitellut vierailulleni yhtään mitään. Olin googlettanut yhden ravintolan valmiiksi, mutta muuten en uskaltanut edes toivoa näkeväni kaupungista yhtään mitään.

Toisin kuitenkin kävi, ja tuulet veivät metsäpalojen savun pois juuri perjantain ajaksi, ja sain nauttia kirkkaasta selkeästä ilmasta aina siihen asti, kunnes minun oli lauantaina aika jatkaa matkaani Fidzille.

Musiikin ja ruuan ilotulitusta Tukholman risteilyllä - myös kesän matkasuunnitelmat tarkentuivat

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Yhteistyössä: Silja Line ja Visit Stockholm

Hehkutin jo aiemmin Silja Serenadella ja Silja Symphonylla tämän kevään ajan olevia Abba- ja Queen-tribuuttiesityksiä. Hehkutuksesta tuli niin pitkä, etten saanut samaan kirjoitukseen mahtumaan, miten koko muu matkamme rakentui. Matkamme nimittäin koostui täysin hyvän musiikin ja erinomaisen ruuan ympärille.Päivä Tukholmassa risteilyssä onkin parasta se, että yhdessä Tukholman päivässä kyllä ehtii tehdä ja nähdä ja heti laivaan astuessa olet jo perillä, mutta risteily kokonaisuudessaan ei vaadi pitkää lomapätkää. Me lähdimme sunnuntai-iltana, ja jo tiistaina olin melkein kokonaisen päivän töissä. Kätevää.

Silja Serenaden à la carte ruokailut ilotulitusta alusta loppuun


Muistan vielä sen ajan, kun Tukholman risteilyllä oli ehdotonta ehtiä Tukholmaan testaamaan joku ravintola. Muistan myös sen, kun laivat alkoivat panostaa ruokatarjontaansa ja olin ihan ihmeissäni siitä, kun myös laivassa sai huippuruokaa. Nyt tästä ei tarvitse olla enää ihmeissään, vaan voi odottaa innolla sitä, millainen menu on vastassa.

ABBA ja Queen Siljan Tukholman risteilyllä

tiistai 3. maaliskuuta 2020

Yhteistyössä: Silja Line

Olen löytänyt risteilyt uudelleen! Lapsena ja nuorena ravasimme Tallinnan ja Tukholman ja ei-minnekään-vievillä risteilyillä tuon tuosta. Oli hauskaa matkata bussilla Jyväskylästä, viettää päivä tai pari laivassa ja palata takaisin. Sittemmin risteilyintoni lähivesillä hiipui ja kuoli kokonaan.

Kunnes nyt. Nyt se on herännyt taas henkiin, lähtenyt lähes lentoon!

Abba-show Silja Serenadella 1.3.-30.4.2020


Viime vuonna hehkutin, miten hauskaa risteileminen on lapsen kanssa, kun kaikki tarvittava puuha löytyy vain lyhyiden kävelymatkojen päästä - säällä kuin säällä - ja se perhepuuhastelu ei ehdi loppua laivalla kesken, vaan sitä riittää jopa niin paljon, ettemme ehtineet kaikkeen edes osallistumaankaan. Takaisin on siis päästävä.

Luulinkin tuolloin, että myös seuraava risteilyni tulee olemaan lapsen kanssa, mutta kuinkas kävikään.

ABBAa ja Queenia Siljan päivä Tukholmassa -risteilyllä


CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan