Slider

Ravintolavinkit Wieniin - 1 x aamiainen, 1 x lounas, 2 x illallinen

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Hyvä ruoka on yksi maailman parhaista asioista. Täydellisiä ovat juuri ne hetket, kun on saapunut hyvässä seurassa viihtyisään ravintolaan ja saa eteensä valtavan kauniin, laadukkaista raaka-aineista ammattitaidolla valmistetun annoksen (tai pari). Juuri silloin tuntuu, ettei elämä voi olla tämän parempaa. Näitä hetkiä meillä oli Wienissä pari viikkoa sitten useampi. Tällä matkalla kaikki ravintolavalinnat osuivat täysin nappiin.



Tässä ravintolavalitamme, yksi aamiainen, yksi lounas ja kaksi illallista:



Aamiainen: Café Ulrich


Ehkä paras kaikista Wienin ravintolakokemuksista oli aamiainen Café Ulrichissa. Jättimäinen á la carte -menu, joka sisälsi tismalleen kaikki lempparini. Aivan kaikki. Aamiaisen sai aloittaa tuorepuristetulla mehulla tai smoothiella. Tee tuotiin kannussa, eikä niin, että sitä olisi ollut yksi pieni teekupillinen. Teetä täytyy olla paljon. Jo se tuo fiilistä, kun saan täyttää teekuppini uudelleen juuri minua varten tuodusta teepannusta. Parasta!

Ja hei. Benny eggs. (Tähän laittaisin sata sydäntä, jos blogger antaisi tehdä niin.) Onko maailmassa mitään parempaa aamiaista. Siis puuron lisäksi tietysti. Mikään muu aamiainen ei taistele ykkössijasta maailman parhaiden aamiaisten kategoriassa - ei lähelläkään - kuin eggs benedict. Ja täällä benny eggsien mukana sai avocadoa ja ihanaa punajuurihummusta. Jos siis pelkät benny eggsit olisivat olleet täydellisyyttä, niin tässä tullaan täysin uusiin ulottuvuuksiin, kun lisukkeissa on vielä ajateltu terveellisyyttä.

Eikä tässä vielä kaikki, vaan listalta löytyi myös puuro. Aamiaisten kuningatar. Suussa sulava, soijamaitoon tehty puuro tuoreilla hedelmillä ja granolalla. 

Näiden lisäksi palvelu oli hyvää, miljöö oli viihtyisä ja sijainti sen puolesta kätevä, että metrolla tänne pääsi helposti. 

Usko tai älä: SUOSITTELEN!







Lounas: Palmenhaus Brasserie


Ensimmäisen lounaamme Wienissä nautimme Palmenhaus Brasseriessa. Tänne tulimme suoraan lentokentältä perjantaina ja ravintolan sijainti oli kätevästi matkalla rautatieasemalta majoituksellemme. Saavuimme Wieniin aamupäivällä ja majoituksen saimme vasta iltapäivällä, joten meillä oli hyvin tässä kohtaa aikaa ensin kävellä ja katsella kaupunkia ja samalla hiljalleen siirtyä majoitukselle päin.

Palmenhausissa parasta oli ehdottomasti miljöö, toisin sanoen lounastimme kuin kasvihuoneessa. Tilan korkeus, massiiviset pylväät, lasinen katto ja aivan ylös asti ylettyvät kasvit olivat totisesti huikeita. Tätä komeutta oli hurjan vaikeaa saada edes kuvattua.

Ruoka oli hyvää ja laadukasta, vaikkei antanutkaan samoja superfiiliksiä kuin Café Ulrichin aamiainen (sen päihittäminen tosin vaatisi mahdottomia). Paikan viinilista oli - miten sen nyt sanoisi - kunnianhimoinen. Se oli useamman sivun pitkä ja sisälsi satoja viinejä. Onneksi suurin osa oli pullomyynnissä, ja laseittain myytävien viinien joukosta oli helpompi tehdä valinta. Grüner Veltlineriä tietysti - kun nyt Itävallassa oltiin.







1. illallinen: Nautilus Fischrestaurant


Perjantain illalliseksi kävimme vetämässä kala- ja äyriäisöverit kalaravintola Nautiluksessa. Listalta olisi voinut valita myös tavallisen annoksen vaikkapa sinisimpukkapastaa tai jotain yhtä kalaa, mutta mitä järkeä siinä olisi, kun listalla oli myös jättimäisiä valikoima-annoksia. Omnom. Osa oli tarkoitettu yhdelle hengelle ja osa kahdelle (tai viidelle - niin paljon sitä ruokaa tuli eteemme). Vaikka kuinka ahkeroimme, emme saaneet kaikkia syötyä.

Minun suosikkejani olivat kaikki äyriäiset - ravut, kampasimpukat, muut simpukat ja mustekala - sekä kokonainen kala. Viimeisin ihan vaan sen takia, että minusta on ihanaa saada kokonainen kala, vaikkei se tällä kertaa ollutkaan kokonaan itselleni. Tässä annoksessa kun ei tosiaan ollut sitä vaaraa, että se olisi loppunut kesken. Kalat olisivat saaneet olla hieman suolatumpia, ja usko pois, minun sanomanani se todella tarkoittaa sitä. Mutta toisaalta, pöydässä oli suolapurkki. Aika paljon parempi näin päin - varsinkin tällaiselle, joka aika herkästi toivoisi vähemmän suolaa. Turhaan siis tässä valittelen :D

Me saimme pöydän pressuin ympäröidyltä terassilta, jossa oli lämpölamput. Tuulisella säällä se oli kuitenkin aika viileä, ja istuimmekin takit ja viltit päällä illallisen ajan. Sisätilassa on vain muutama pöytä, joten kannattaa olla ajoissa varauksen kanssa. Toisaalta taas terassipaikka oli parempi kuin ei paikkaa ollenkaan.

Nautilus sijaitsee Wienin Naschmarktilla, missä on vieri vieressä ravintoloita.


Yhden hengen kala- ja äyriäislajitelma.

Kahden hengen jättiläisannos kalaa ja äyriäisiä.


2. illallinen: Lobo y luna


Toiselle illalliselle emme olleet varanneet pöytää ollenkaan. Hyvä niin, koska lounaaksi söimme joulutorien glühweinien seuraksi vain hodarit - jättimäiset hodarit, mutta silti vain hodarit. Olimme illallisvalmiita jo hyvissä ajoin ennen oikeaa itävaltalaista illallisaikaa.

Tapasravintola Lobo y Luna tuli meitä juuri oikealla hetkellä vastaan. Koko ravintola oli täyteen buukattu, mutta koska olimme niin hyvissä ajoin liikkeellä, saimme pöydän pariksi tunniksi ja sehän riitti meille hyvin.

Tilasimme pullon cavaa ja kasan erilaisia tapaksia. Nam. Myös täällä kaikki oli todella hyvää, palvelu oli erinomaista ja ravintola todella viihtyisä myös tuohon yliaikaiseen aikaan, kun juuri muita asiakkaita ei vielä ollut paikalla. 



Kuten jo totesin, jokainen ravintolavalinta oli erinomainen, mutta myös kokonaisuus näyttää hyvältä. Nyt kun listaan ravintoloita näin jälkikäteen, huomaan, että olemme syöneet kivan monipuolisesti erilaisissa paikoissa. Kiitos vaan ravintolavastaaville. Itsehän en tehnyt näiden valintojen eteen juurikaan. Terveisin navigointivastaava.

Pysy matkassa mukana:

8 kommenttia:

  1. Isommalla porukalla varmaan pitäisikin vähän enemmän selvitellä, että missä kannattaisi syödä - kahdestaan "sorrumme" useimmiten siihen, joka on lähellä silloin kun on nälkä.
    Wienissä edelleen naurattaa kun ensimmäistä kertaa olimme kaupungissa ja tilasimme wienerschnitzelit ja sitten saimme ne, todellakin vaan ne, koska emme olleet tajunneet, että lisäkkeet olisi pitänyt tilata erikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten käynyt minullekin joskus, että eteen on tullut vain köntti lihaa, ei muuta. En muista mahdoinko edes sitä ihmetellä ja tilata lisuketta jälkikäteen :D Voi olla, että nolouksissa on syötyä pelkkä liha, hah :D Tosin tarjoilijanhan siinä kohtaa pitäisi olla nolona, kun ei ole tajunnut kertoa ja edes yrittää lisämyyntiä.

      Viiden hengen kera on tosiaan järkevää varata pöydät ennakkoon. Mutta hyvä tuuri meillä silti kävi, vaikka vain toisen päivän ravintolat oli varattuina.

      Poista
  2. Vau! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! Aikuisten kanssa matkatessa ruoka on todellakin yksi ihanimmista asioista! Lasten kanssa matkatessa usein mennään helpomman kautta ja se merkitsee pääosin pitsaa, pastaa ja hampurilaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä - nuo oli mielettömiä ja näyttää siltä myös jälkikäteen :)

      Lasten kanssa tulee tosiaan usein mentyä ihan toisenlaisiin paikkoihin kuin aikuisten kesken, mutta onneksi lapsille suunnatuista ravintoloistakin löytyy helmiä joukosta :)

      Poista
  3. Nyt on aukko sivistyksessä. En ole kuullut ennen Benny eggeistä. Pitää googlettaa. Aamiainen näytti olevan kyllä mielenkiintoisen näköinen elämys. Ihanaa kun reissulla onnistuu pääsemään ruokailemaan juuri tuollaisiin positiivisiin paikkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi! Eggs benedict on ihan parasta aamiaisten universumissa <3 Kannattaa hankkiutua niiden seuraan ja pian :)

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköisiä annoksia! Tuo aamiainen kuulostaa kyllä erityisen hyvältä. Ja olen kyllä ihan samaa mieltä, puuro on aamiaispöydän kunigatar! :) Pitäisi itsekin reissussa ollessa panostaa enempi ravintoloiden etsimiseen, tutkimiseen etukäteen, monesti nälkä ajaa astumaan sisään muutaman silmäilyn jälkeen siihen joka sillä hetkellä mukavimmalta paikalta tuntuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! Puuro <3

      Ja ravintoloiden skannaus ennakkoon palkitsee kyllä, mutta harmillisesti aina ei ehdi tai ole muuten mahdollisuutta ennakoida.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan