Slider

It's Gin o'clock - ginimatkalla Lontoossa

tiistai 21. kesäkuuta 2016

Toukokuun toisena viikonloppuna jätimme miehet ja lapset kotiin ja lähdimme viiden naisen kesken Lontooseen. Ajatuksena oli syödä hyvin ja nauttia olosta. Niin teimme. Ohjelmassa ei ollut perinteisiä museoita, ei Big Benejä tai muita nähtävyyksiä. Ei se viikonloppu silti otsikosta huolimatta täysin ginin ympärillä pyörinyt. Joskin hyvin monessa muodossa se ginikin matkalla oli mukana. 

Majoituimme airbnb:n kautta Southwarkin kaupunginosassa lähellä London Bridgeä. Ihanassa kaksikerroksisessa asunnossamme oli sekä kattoterassi että parveke. Sää oli saapumispäivänämme niin lämmin, että poksautimme pullon kuplivaa terassilla (kiitos vaan Airbnb-emännällemme siitä, että oli järjestänyt asuntoon pullon kylmää kuohuvaa ja vadillisen hedelmiä!). Harmi, että seuraavana päivänä oli jo sen verran viileämpää, että loihtimani gt:t piti nautiskella asunnossa sisällä. Ei sillä, että sisätiloissakaan mitään vikaa olisi ollut.






Heti ensimmäisen päivän iltapäivälle olin varannut meille vierailun ginin kotiin (The Home of Gin), eli Beefeater ginitislaamon vierailijakeskukseen. Se sijaitsee kätevästi Kenningtonin metroaseman lähettyvillä, joten vierailu luonnistui muun kaupunkikatselmuksen yhteydessä. Täällä ginin kotona sijaitsee Beefeaterin tislaamon ja vierailijakeskuksen lisäksi ginimuseo. Siellä siis pääsee pureutumaan giniin halutessaan hyvinkin perusteellisesti (toisaalta halutessaan sinne voi vain mennä fiilistelemään ginin kotiin ja nauttimaan kierroksesta ja gt:stä).



Ensin ajattelimme, että ginimuseo on kevyeen kaupunkilomafiilikseemme aivan liian raskasta ohjelmaa. Toki menimme museoon, sillä kierrokseemme oli vielä vartin verran aikaa. Hyvä, että menimme. Museo oli rakennettu erittäin mielenkiintoiseksi - ei perinteisen raskaaksi museokokemukseksi. Innoissamme painelimme nappeja ja availimme luukkuja, ja tutustuimme niin ginin kuin cocktailienkin historiaan. Myös minulle museossa oli uutta asiaa, vaikka gineistä olen työni puolesta kuullut yhtä jos toista.








Emme ihan ehtineet kiertää koko museota läpi vartissa, mutta sinne oli mahdollista palata vielä ohjatun kierroksen jälkeen.

Varsinaisella tislaamokierroksella haistelimme Beefeateriin käytettäviä kasviaineita (katajanmarjoja, appelsiininkuorta jne.), ihmettelimme tislauspannuja, hämmästelimme tuotantomääriä, emmekä jääneet kadehtimaan katajanmarjojen poimijoiden jokavuotista urakkaa. Kierros kesti puoli tuntia, jonka päätteeksi saimme tietysti GT:t.



Ohjattuja kierroksia järjestetään pitkin päivää, ja niille voi varata paikan beefeaterdistillery.com -sivustolta.


Myös muu Lontoon ohjelmamme oli hyvin kevyttä. Kiertelimme kaupungilla shoppaillen ja tietysti välillä istahtaen lounaalle ja cocktaileille. Lontoon ravintolat ovatkin sitten ihan oma juttunsa. Vaikkemme päässeetkään niihin ravintoloihin, mihin olimme ajatelleet, olivat ruuat silti erinomaisia.





Lauantai-illan päätteeksi kävimme katsomassa Leijonakuningas-musikaalin. Täytyy sanoa, että vaikka minulla olikin korkeat odotukset Leijonakuninkaasta, ylitti se silti odotukseni. Eläinten asut - varsinkin hyeenat - oli tehty valtavan taidokkaasti. Musikaalissa ei toki kuvia saanut ottaa, joten kuvaksi kelvannee musikaalin aperitiiveiksi Airbnb-asunnollamme tehdyt GT:t. :)





Näin juhannuksen korvilla voidaan taas iloita siitä, että pian on gin o'clock - ginin aika. Herkullinen GT on helppo loihtia koti-/mökki-/telttailuoloissa.

Beefeater GT
4 cl Beefeater Gin
Tonic-vettä
Jäitä
Koristeeksi sitruunasiivu (sekä appelsiini- ja verigreippisiivut)

Lasin pohjalle laitetaan jäitä, joiden päälle kaadetaan 4 cl Beefeater Giniä ja lasin täyteen tonic-vettä (esim. Fentimans tai Fever-Tree). Koristeeksi sekaan vielä siivu sitruunaa. Kesäisen värikkään drinkistä saa, kun laittaa sitruunan seuraksi siivut appelsiinia sekä verigreippiä.

Ihanaa juhannusta kaikille!

PS. GT:itä tulee nauttia vastuullisesti :)

Pysy matkassa mukana:

36 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa oikein hauskalta matkalta leidien kesken! Lontoo on oiva paikka tyttöjen reissulle ruoan ja juoman kanssa. Piti kommentoida tuon ginimuseon vuoksi, vaikka Lontoossa vierähti vuosia niin en ole koskaan paikasta edes kuullut. Harmi homma, olisi kiinnostanut kovasti! Ensi visiitillä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä hauska matka! Päätettiin jo, että ei jätetä enää välivuosia naisten matkoille, vaan käydään reissussa yhdessä tästä lähtien joka vuosi.

      Tuo Beefeaterin vierailijakeskus ginimuseoineen on suhteellisen uusi. En nyt tarkkaan muista, koska se on avattu, mutta kun kävin siellä kahdeksan vuotta sitten (huh, kun aika kuluu nopeaan), niin silloin sitä ei vielä ollut, ja siitä ainakin jokunen vuosi vierähti, ennen kuin saivat nuo valmiiksi. Muutama sata vierasta tuolla viikoittain kuulemma käy.

      Poista
  2. Hauskoja tuollaiset tyttöjenreissut! Huomenna extempore lähtö Lontooseen ja tuskin ginimuseoon menen mutta musikaalia olen miettinyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Leijonakuningasta. Se oli kyllä hyvä!

      Poista
  3. Mahtavan kuuloinen tyttöjen reissu :) Tuollaisella terassilla kelpaa nautiskella vaikka lasillinen kuohuvaa. Lontoo ei kuulu suosikeihini, mutta voisi toimia juuri tyttöjen humputtelureissukohteena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole juuri Lontooseen tutustunut. Enkä sitä tehnyt nytkään. Fiilistelin vain hyvästä seurasta. Siihen tuo Lontoo sopi tosiaan erinomaisesti.

      Poista
  4. Kiinnostava olisi tuo Beefeater -vierailu. On tullut lähinnä käytyä vain viinitila- ja olutpanimokierroksilla. Lontoo on ihana paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen enemmän kierrellyt viinitiloja, mutta väkevien tislaamot on minullakin jäänyt vähemmälle. Skotlantiin ja viskitislaamoille pitäisi kyllä päästä.

      Poista
  5. Kelpais kyllä mullekin reissu Lontooseen tyttökavereiden kesken! Tislaamo ei kyllä ehkä olis mun juttuni muuten kuin yleisestä uteliaisuudesta. Tuo kämppä terasseineen näyttää aika nappivalinnalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kämppä oli kyllä hieno. Ihanaa, että sattui hyvä sää, ja saimme nauttia siitä terassistakin. Tuo ginikierros oli aika yleisluontoinen, eli ihan vain uteliaisuudesta sinne voi hyvin mennä.

      Poista
  6. Kuulostipas oikein ihanalta naisten reissulta! Gini ei kylläkäänkuulu suosikkijuomiini, mutta ehkä sitä voisi yhden GT:n verran maistella kierroksen päätteeksi. :) Leijonakuningas musikaali sen sijaan olisi priority numero 1, jonka haluaisin kuollakseni joskus päästä katsomaan!
    Titta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä Leijonakuningasta. Se oli ihana! Ja suosittelen sitä GT:täkin :)

      Poista
  7. Toivottavasti Lasse ei päädy tätä lukemaan :-)
    Viinikierroksilla on, tietysti, käyty, useammallakin. Ja Transnistriassa konjakkitehtaassa ja konjakkimaistelussa, jossa läpi 5 ruokalajin juotiin jokaisen kanssa vaan, hiukan erilaisia, konjakkeja! Mutta tätä ei ole tehty - ja itse asiassa Gintonic on ehkä sittenkin se ainakin siipan yleisimmin tilaama drinkki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Jos Lontooseen eksytte, niin kannattaa käydä kierroksella. Ei se ollut kuin puolen tunnin mittainen, joten vaikket itse olisi niin kiinnostunut gineistä, niin kyllä sen verran jaksaa :)

      Konjakkitehdas ja ruoka-konjakki -maching kuulostaa myös kiinnostavalta!

      Poista
  8. Kivan kuuloinen reissu :) Giniä en ole koskaan maistanut, enkä varmaan koskaan tule maistamaan. Kävin Lontoossa ensimmäisen kerran aika tarkkaan vuosi sitten, eikä kaupunki oikein sytyttänyt. Olihan se ihan kiva, mutten tiedä haluanko mennä joskus uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, kommenttisi oli mennyt roskapostiin, enkä ollut sitä aiemmin huomannut.

      Minusta Lontoo oli kiva näin toisella yrittämällä. Ravintolatarjonta on niin valtavan upea, että en muista toista kaupunkia, jossa olisi saanut hyvää ruokaa ihan joka paikassa. Lontoo on kaupunkina aika helppo kohde silloin, kun itse kohteella ei ole väliä. Eli kun haluaa lähteä hyvällä porukalla jonnekin, ja se seura on tärkein :)

      Poista
  9. Ginimuseosta en ollut aiemmin kuullut. Cuscossa tuli käytyä suklaamuseossa paremman tekemisen puutteessa, mikä osoittautui loppupeleissä mainioksi ideaksi. Museo oli ilmainen ja siellä jaettiin vaikka kuinka paljon ilmaisia suklaamaistiaisia, niin suklaateetä, suklaan paloja sekä vielä suklaaviinaksia. Kyllä siinä tovi meni rattoisasti :D Maistiaisten toivossa siis ilmeisesti kannattaa vastaaviin osallistua, vaikkei muuten niin oma juttu olisikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu, suklaamuseo kuulostaa kyllä herkulliselta vierailupaikalta :D

      Poista
  10. Voi että tuommoinen tyttöjen reissu olis kyllä hauska! Hyvännäköisen kämpän löysitte. Ginimuseossakin voisin vierailla, olenhan suuri GT:n ystävä :) Me käytiin täällä myös katsomassa Leijonakuningas. Meillä oli surkeimmat paikat, mutta silti se oli ihan mieletön ja olisin halunnut mennä katsomaan vielä uudestaan paremmilla paikoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidänkin paikat oli aika kaukana Leijonakuninkaassa. Minäkin voisin mennä katsomaan sen uudelleen ihan läheltä lavaa. Näkisi ne upeat puvut vielä lähempää.

      Poista
  11. Tuli jano :) Mä oon luullut, että poikien reissut on kosteita, mutta kiva nähdä että tyttöjen reissutkin on muuta kuin shoppailua. Haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :) Eiköhän ne poikien reissut kosteudessaan voiton vie meihin verrattuna, mutta kyllä hyvä cocktail on sitten hyvä - ja ne kuuluu ehdottomasti tyttöjen reissuun! :)

      Poista
  12. Hauska ja kuitenkin hieman erilainen reissu teillä ollut! Oi että Leijonakuningas musikaali olis mulla haaveena<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Leijonakuningas oli tosi hyvä. Siitä kannattaakin haaveilla!

      Poista
  13. Täytyypä laittaa paikka mieleen, josko sitä lähiaikoina Lontoossa menisi käymään. Sopii hyvin ohjelmaan Fuller'sin panimon kanssa :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siinä olisikin mielenkiintoinen päivä, kun kävisi sekä panimolla että ginitislaamolla :)

      Poista
  14. No tämä se on matka minun makuuni! Vaikka pakko myöntää, että en ole ginin suurin ystävä vaan enemmän viinimäen miehiä, mutta kyllä mä tuolla museossa viihtyisin. Ja olen kyllä nyt aikuisimmiten oppinut juomaan G&T:tä ja jopa nauttimaankin siitä :). Ja ai vitsit mikä kämppä! Oliko kuinka hintava?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. GT:ssä täytyy vain löytää itselle mieluisa gini ja käyttää drinkkiin laadukasta tonicia. Viinilehti juuri vertaili tonicvesiä. Kannattaa lukaista, jos et vielä ole artikkeliin törmännyt (https://viinilehti.fi/2016/06/testissa-tonic-vedet/). Minäkin aloin nauttia gt:istä vasta sitten, kun sekä gini että tonic olivat kohdillaan.

      Poista
  15. Tää kuulostaa nyt ihan täysin mun matkalta :D Ginin ehkä parhaana ystävänä, why have I not this before? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gini on hyvää! :) Seuraavan kerran kun päädyt Lontooseen, niin käy ihmeessä kierroksella! :)

      Poista
  16. Itsehän en ole koskaan tietääkseni maistanut giniä... :-----D Ehkä pitäisi siis lähteä tällaiselle tutkimusmatkalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! :o No ehdottomasti pitäisi lähteä!! Nyt kipin kapin Beefeaterille ginin kotiin :)

      Poista
  17. Heh, en minäkään ole koskaan maistanut giniä, niin kuin joku toinen kommentoija. Eli olisi hyvä tälläinen kierros, niin saisi juomaa maistaa. ;)
    Mun perhe+muut kävivät myös katsomassa tuota Leijonakuningas-musikaalia, kehuivat myös upeaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oho sitten toisenkin kerran! :o Kierrosta vaan sitten sinnekin varaamaan :D
      Voisin kuvitella, ettei sellaista olekaan, joka ei Leijonakuninkaaseen ihastu :)

      Poista
  18. Tällainen matka sopisi kyllä niin mulle! Gini on ehdottomasti yksi suosikkijuomistani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli juuri niin miellyttävä matka, että voin lämpimästi suositella :) Hyvä gini on hyvää!

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan