Slider

Hyvän ruuan Kööpenhamina

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Voisin matkustaa Kööpenhaminaan ihan vain syömään. Hyvin voin kuvitella, että ihmiset tekevätkin niin. Pitkä viikonloppu ja ohjelmassa vain ravintoloita. Ruoka ei ollut meillä marraskuun minilomalla pääasia, kun olimme lasten kanssa matkassa, mutta suurta osaa se silti näytteli. Ruokaa sitä lastenkin kanssa tarvitaan.

Satunnainen kahvila Kööpenhaminan liepeillä.


Rempan ja muuton vuoksi aloitin Kööpenhaminan matkasuunnittelun liian myöhään. Viidelle aikuiselle ja kolmelle lapselle ei noin vain löydy ravintolasta tilaa. Ei viikkoa etukäteen, saati sitten vain ilmestymällä paikalle. Rajoitteena kun oli vielä aikataulu. Meidän Isla menee nukkumaan jo kahdeksalta. Iltapuuro on helppo syödä ravintolassa, mutta yöunille häntä ei saa ravintolassa edes vaunuhihin nukuttamalla. Joidenkin ravintoloiden illalliskattaus alkoi meidän aikatauluun liian myöhään. Onneksi on myös lounaita.

Fiskebaren @Kodbyen
Saavuimme Kööpenhaminaan lauantaina aamupäivällä. Saman päivän lounaalle olin varannut meille pöydän kala- ja äyriäisravintola Fiskebarenista. Se löytyy Kööpenhaminan Vesterbron kaupunginosassa sijaitsevassa Kodbyenissä, eli lihakorttelissa "Meatpacking districtissä". Alue on vanhaa lihanjalostamoaluetta, ja tätä nykyä täynnä trendikkäitä ravintoloita. Jostain luin alueen olevan paras paikka illanviettoon Kööpenhaminassa. Me kahdeksalta nukkumaan menijät emme näistä iltariennoista osaa kertoa, mutta ruokaravintolat. Niitä suosittelen.

Olin käynyt Fiskebarenissa kerran aiemminkin. Jokunen vuosi sitten kävimme naisten kesken Kööpenhaminassa, ja silloin söimme myös siellä. Sen vuoksi olinkin paikasta ennakkoon niin innoissani, ja halusin viedä myös tämän retkiseurueen tähän ravintolaan syömään.

Lounasaikaan Fiskebarenissa ei ollut ruuhkaa.


Lounaalla Fiskebarenissa on melko suppea lista, mutta nirsoimmatkin matkaseurueesta löysi mieluisensa annoksen, ja jokainen lautanen kaavittiin pisaroita myöden putipuhtaiksi. Ainoana miinuksena on se, että Fiskebarenissa ei ollut syöttötuoleja ollenkaan. Ilmeisesti ravintolaa ei ole lapsille ajateltukaan, mutta eivät he lapsiseurueen pöytävarausta hylänneetkään. Lapset kyllä viihtyivät ravintolassa hyvin. Keskellä ravintolaa on nimittäin akvaario. Tai kalatankki on ehkä kuvaavampi sana. Tankkiin kun ei ole mitään krumeluureja katsojien piristykseksi laitettu.



Ruoka on Fiskebarenissa loistavaa. Sekä kala, äyriäiset että kasvikset ovat tuoreita ja mahdollisimman läheltä. Mutta ravintolan ehdoton ykkönen on sen vessat. Kyllä. Vessat. Wc:n oven avatessa tuntuu kuin tulisi hullujenhuoneelle. Kajareista kuuluu kaikuva vesitippojen tippuminen, ja peilejä on niin paljon, että itsensä näkee ties kuinka monena. Enpä ole ennen ottanut itsestäni selfietä wc:ssä. Video olisi kertonut enemmän, mutta video wc-käynniltä olisi ollut jo liikaa.




Mother ja muut Kodbyenissä
Yritin saada myös muutamaan alueen muuhun ravintolaan pöytävarausta, mutta olin tosiaan liian myöhään liikenteessä, tai ravintolan aikataulu ei osunut kohdalleen. Aikaakaan meillä ei tietenkään ollut kuin yhden pitkän viikonlopun verran.

Harmittamaan jäi etenkin Mother. Sen pitsoja meille suositeltiin ennen matkaa, ja myös muualta luin paikan erinomaisista pitsoista. Se jää sitten seuraavalle Kööpenhaminan matkalle. Lue lisää Kodbyenistä esim. Visit Copenhagenin sivuilta tästä linkistä.







Kauppahalli - Torvehallerne
Maanantaina kävelimme Kööpenhaminan kauppahallille (Torvehallerne) lounaan ja jälkiruoan perässä. Kööpenhaminan kauppahallissa on kaksi eri rakennusta, toinen suolaisille herkuille, toinen makeille. Vaikka olin lukenut etukäteen kauppahallien olevan lasiseinäisiä moderneja rakennuksia, odotin silti jotain Helsingin kauppahallien tyylistä vanhaa rakennelmaa. Melko helppoa on näköjään unohtaa lukemansa ja mennä mielikuvien perässä.




Ensimmäisenä menimme suolaisten herkkujen halliin, koska halusimme sitä lounasta. Heti tuli vastaan ihania smörrebrödejä. Minä halusin jotain suurempaa, joten osa otti leivän ja me loput menimme pitsalle Gorm's -gourmetpitseriaan. Mieheni ei ilmeisesti tullut täyteen smörrebrödistään, joten hän huomaamattani söi puolet pitsastani - ihan vain kuulemma maistoi, ja kappas, puolet oli hävinnyt. Niinpä minunkin oli vielä käytävä smörrebröd-tiskin kautta. Taas satuimme valitsemaan ravintolan, johon lapset olivat toki tervetulleita, mutta josta ei löytynyt syöttötuolia eikä mikroa. Onneksi Islalle maistui lounas myös kylmänä. Pitsa oli nimittäin todella hyvää. Ja se smörrebröd myös :)






Jälkkärikahvit tietysti kävimme vielä nauttimassa kauppahallin toisessa hallissa, siellä makeiden herkkujen puolella. Tarttuipa matkaan kotiintuomisiksi myös pussillinen The Coffee Collectiven kahvia. Itse en kahvia vieläkään juo, mutta oli kuulemma hyvää :)


The Coffee Collectiven kahvi sopi niin kauniisti vuokrakotimme ikkunalaudalle, että siinähän siitä oli otettava kuva :)




Vesterbron parhaat hampparit
Airbnb-vuokra-asuntomme isäntä suositteli meille joitain ravintoloita ennen matkaamme. Yksi niistä oli Vesterbros Originale -burgeriravintola. Ravintola oli erittäin suosittu ilta-aikaan (kuin myös muut sen ympärillä olevat herkullisen näköiset ravintolat). Kerran yritimme hampurilaisille, mutta se oli niin tupaten täynnä, että ei kannattanut jäädä edes jonottamaan take-away-burgereita. Toisella kertaa meitä onnisti. Silloin oli vielä nipinnapin lounasaika meneillään, eli toisin sanoen kaikki lounastajat jo lähteneet, mutta illallistajat eivät ihan vielä saapuneet.

Tilaukset tehtiin valmiisiin tilauspohjiin itse ruksaamalla mitä tilaa. Lappu tarjoilijalle ja pian ruoka jo tulikin. Hampurilaiset oli todella hyviä. Mieheni tilasi ranskalaisten tilalta uppopaistettuja avocadoja. En ollut näihin aiemmin törmännytkään, mutta ehdottomasti tilaan jos joku kerta näitä vielä tulee vastaan.




Täällä olisi ehkä saattanut olla syöttötuoleja, mutta Isla nukkui tyytyväisenä koko ruokailun ajan.

Varmasti Kööpenhaminassa olisi ollut lapsiystävällisiä ravintoloitakin, mutta emme halunneet mennä lasten vaan ruuan mukaan. Paljon jäi ravintoloita vielä seuraaville Kööpenhaminan matkoille. Eiköhän sinne tule vielä mentyä.

69 kommenttia:

  1. Ihan mielettömän herkullisen näköistä! Nuo smörrebrödit varsinkin - upea kattaus ja vielä noin monta erilaista sorttia. Köpis on kieltämättä ruoan ystävälle hyvä matkakohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiden smörrebrödien kanssa tuli kyllä valinnan vaikeus, kun olisin halunnut niistä kaikki :)

      Poista
  2. Olen aikasemminkin ihastellut Kööpenhaminasta tehtyjä ravintolapostauksia. En ole oikeastaan löytänyt yhtään sellaista, missä syöjä olisi joutunut pettymään. Ovatkohan kaikki ravintolat siellä noin älyttömän hyviä....? : )

    Propsit teille tuosta, että mennään ruoka edellä, eikä jäädä vinkumaan jonkun syöttötuolin puuttumista. Osa lähtee aina lapsikulmalla syömään, ja silloin nopeasti karsiintuvat ne pienet ja erilaisemmat paikat pois, ja päädytään joihinkin ketjuravintoloihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei me kyllä huonossa ravintolassa käyty. Eli voi olla, että kaikki on hyviä :D

      Juu, hyvän ruuan perässä ei kannata ensimmäisenä ottaa lapsinäkökulmaa huomioon. Siinä tapauksessa voi jäädä parhaat palat näkemättä.

      Poista
  3. Nyt tuli nälkä. :) Tuo kauppahalli kuulostaa just oivalliselta paikalta - kiinnostaisi mennä herkuttelemaan sinne! Mulla on jo pidempään ollut todo-listalla Köpiksen-viikonloppumatka, mutta toistaiseksi sitä ei ole tullut toteutettua. Jossain vaiheessa sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köpis on kyllä niin lähellä, ja useimmiten sinne saa todella edullisia lentoja, että lyhyempikin viikonloppu sinne on helppo toteuttaa.

      Poista
  4. Tässähän oli vaikka kuinka paljon ravintolavinkkejä Köpikseen. Viikonloppureissu Köpikseen olisi aika hyvä. Tosin aika kallis kaupunkihan se on. En ole muuten kuullut mitään negatiivista Köpiksen ravintolatarjonnasta. Kyllä se on siis koettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Köpis tosiaan mistään edullisimmasta päästä ole, mutta Helsingin hintoihin tottuneena ei se mikään överikalliskaan ole. Toki todella kalliitakin ravintoloita löytyy, mutta myös näitä "oman rahan" paikkoja.

      Poista
  5. Kööpenhaminassa on tullut kahdesti käytyä juuri tuollaisella lyhyellä reissulla. En ole mikään ruuan ja ravintoloiden ylin ystävä, syön lähinnä siksi että on pakko. Mutta Köpis on jäänyt jopa tällaiselle ei-ruokaintoilijalle mieleen siitä, että sieltä saa oikeasti hyvää ruokaa! Missään noissa postauksen paikossa en ole käynyt, mutta pitää pistää niitä korvan taaksen. Olen taas keväällä tekemässä lyhyen pysäyksen Köpikseen ja pitäähän sitä kumminkin ihmisen syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, olen tavannut muutamia ihmisiä, jotka syövät sen takia, että on pakko, ja en pysty samaistumaan siihen maailmaan ollenkaan. Minä voisin syödä vaikka koko ajan, jos se olisi mahdollista :D

      Poista
  6. Kiinnostava postaus Kööpenhaminasta, jonne varmasti palataan perheen kanssa lähivuosina. Meillä ei enää tarvita syöttötuolia, mutta erityisesti lapsiperhenäkökulma teki tästä mielenkiintoista luettavaa. Fiskebarenista olen lukenut ennenkin ja sinne myös joskus haluaisin. Kaupungissa riittää vaikka kuinka hyviä ravintoloita, mutta minun Köpikseeni kuuluu myös perinteinen hodari Kongens Nytorvilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kööpenhaminassa lapset ovat tervetulleita varmasti ihan joka ravintolaan, jonne vain itse haluaa lapsensa viedä. Lapsiperheenä se onkin ihan mahtava matkakohde. Kaikki on lasten kanssa helppoa ja kätevää.

      Poista
  7. Tulipa nälkä, kun näitä kuvia katseli! :D Tätä oli kiva muutenkin lukea, sillä meidänkin reissuille on ilmestynyt tuollainen pätkä matkakaveri, nyt puolivuotias Minireissumies. Aika erilaisia asioita sitä joutuu nyt huomioimaan, ja tätä vielä opetellaan, meillä kun reissutyyli on aiemmin ollut aika erilainen... Kaiken lisäksi en ole vielä koskaan Kööpenhaminaan tai Tanskaan ylipäänsä ehtinyt, mutta listalla se on ollut jo kauan, joten ehkäpä ihan pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän paljon asioita joutuu tosiaan huomioimaan, kun on vauva matkassa mukana. Ei jotenkin osannut ennakkoon ajatellakaan.

      Poista
  8. Näyttää herkulliselta. Et sattumalta muista olisiko noissa ravintoloissa ollut gluteenittomia vaihtoehtoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyy kyllä sanoa, että en yhtään muista, olisiko gluteenittomia vaihtoehtoja ollut tarjolla. Hampparipaikassa ainakin oli muutama erilainen leipä, joista sai valita, mutta en muista oliko gluteenitonta. Usein mieheni katsoo listoja sillä silmällä, mutta hänkään ei muista :/

      Poista
  9. Nyt täytyy myöntää että Kööpenhaminassa ei ole tullut vielä käytyä, mutta kiinnostusta kyllä olisi. Varsinkin tän postauksen jälkeen kun vesi herahti kielelle :p Toki mun täytyis ottaa aina selvää hamppari ja pizzapaikoissa onko niissä gluteenittomia vaihtoehtoja..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten aiemmassakin kommentissa kirjoitin, niin valitettavasti ei ole muistikuvaa siitä, oliko noissa meidän käymissä paikoissa gluteenittomia vaihtoehtoja.
      Hienoa, että postaus sai veden kielelle ja matka-ajatukset Köpikseen :)

      Poista
  10. Oi kun ihanan näköisiä ja kuuloisia ruokapaikkoja. Itse kävin jokunen vuosi sitten työmatkalla Köpiksessä ja meidät vietiin Peder Oxe -ravintolaan.(http://www.pederoxe.dk/english)
    Ravintola oli todella viihtyisä ja ruoka todella hyvää.Suosittelen. Ravintolassa oli myös lapsia eli he ovat sinne myös tervetulleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää kivalta tuokin ravintola. Kuten sanottu, Kööpenhaminaan täytyy lähteä syömään joku päivä uudelleen :)

      Poista
  11. No on kyllä hyvännäköisiä ja -kuuloisia ruokia! Uppopaistetuista avocadoista olisin halunnut nähdä kuvan - kuulostaa hivenen öljyiseltä! :D Köpiksessä olen tainnut käydä viimeksi yläasteen luokkaretkellä, joten kaupungista ei Tivolin lisäksi ole jäänyt mitään mieleen. Täytynee järjestää uusintakokemus ja ottaa ainakin ravintoloista ilo irti! Suomessa en juuri harrasta ulkona syömistä, koska melkein aina joutuu pettymään tasoon (mitään Michelin-tähdin varustettuja gourmet-mestoja en kylläkään harrasta). On aina ilahduttavaa matkustaa maassa, jossa lähtökohtaisesti lähes mistä vaan saa todella hyvää ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minuakin harmittaa, etten ottanut niistä avocadoista kuvaa. Eivät olleet öljyisiä ollenkaan. Kivan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä.
      Minä kyllä pidän myös Helsingin ravintolatarjonnasta, ja käydäänkin testailemassa varsinkin uusia paikkoja kun niitä avautuu.

      Poista
  12. Köpis on kyllä lumoavan ihana kaupunki. Pitäisi piipahtaa siellä uudestaan, ihan vaikka vaan ruoan perässä. :P

    VastaaPoista
  13. Luen aina erityisellä innolla postauksia Kööpenhaminasta, tuosta entisestä kotikaupungista (haha, muutin pois sieltä tällä viikolla!! :D ) ja yhdestä lempikaupungeistani. Paikka on todellakin ruokailun mekka, helposti nimenomaan ruuan perässä matkustettavissa oleva kohde.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kotikaupungista on kyllä aina mukava lukea. On aina mielenkiintoista nähdä, mitä muut ovat kaupungista löytäneet.

      Poista
  14. Herkullisia kuvia, oli pakko käydä jääkaapilla ennen kommentointia. Olen käynyt Kööpenhaminassa vain kerran, päiväretki Lundista vuonna 1988, eli olisi uusintakäynnin paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, itselläni tuppaa käymään samoin ruokapostauksia lukiessa :D
      Tuosta visiitistäsi on tosiaan jo muutama vuosi vierähtänyt. Taitaa kaupunki olla hieman erilainen nykyään :)

      Poista
  15. Herkulliselta kuulostaa, mie olen niitä ihmisiä jotka tykkää ruokakuvista! :) Smörrebrödit varsinkin nosti veden kielelle. Köpis ei ole ollenkaan tuttu, en ole varhaisteini-iän jälkeen käynyt, pitäisi joskus Suomen visiitin yhteydessä sielläkin piipahtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne smörrebrödit olisin voinut syödä kaikki :D
      Jos esimerkiksi lennät joskus Köpiksen kautta, niin kentältähän pääsee vartissa keskustaan, jos on useamman tunnin vaihto.

      Poista
  16. Ei pitäisi lukea tällaista postausta ennen aamupalaa :D Omat Köpiksen tutustumiset jäi pariin päivään muutama vuosi sitten, sinne haluaisin kyllä uudemman kerran lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D
      Köpiksestä on minullekin jäänyt molemmilta käynneiltä sellainen fiilis, että sinne voisi palata. Onneksi se on niin lähellä.

      Poista
  17. Ihanan näköisiä smörrebrödejä! Nam. Me ollaan menossa Köpikseen toukokuussa mutta aikaa on vain yksi päivä, että saa nähdä mitä siinä sitten loppujen lopuksi ehtii. Ainakin hyvä aamiainen jossain on suunnitteilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, ja tämä siis minun kirjoittama kommentti.

      Poista
    2. Onneksi yhdessä päivässä ehtii pari ravintolaa testaamaan. Meiltä jäi ravintola-aamiaiset tältä reissulta välistä, kun majoituimme airbnb:n kautta yksityisessä kodissa. Ja lasten kanssa on haastavaa lähteä ainakin pidemmälle aamiaisen perässä. Helpointa oli tehdä aamupala asunnolla.

      Poista
  18. Pakko sanoa että hauska toi vessakuva :D Kiva postaus ja todella herkullisen näköisiä ruokia! Oon kerran pikaisesti käynyt Köpiksessä, taisin olla silloin 8 v. Tälle vuodelle olen vähän suunnitellut Kööpenhaminaa, joten pitää pitää mielessä nämä paikat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vessa on kyllä ihan paras! Suosittelen ehdottomasti ainakin Kodbyenin aluetta.

      Poista
  19. Mun oli pakko hakea jotain popsittavaa, koska en oo vielä syönyt lounasta ja tuli ihan hirveä nälkä kuvia katsoessa ja lukiessa.
    Nuo smörret on kyllä niin nam, olen kerran käynyt Kööpenhaminassa, mutta ei harmikseni tullut maistettua, vaikka on niin tanskalainen juttu. Tuo avokado kuulosti mielenkiintoiselta, varmaan tykkäisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minultakin meinasi jäädä smörrebröd kokonaan välistä. Sen puoleen onneksi mieheni söi puolet pitsastani, niin "jouduin" hakemaan myös smörrebrödin :D

      Poista
  20. Uppopaistettuja avokadoja olen syönyt joskus japanilaisessa ravintolassa, ja oli kyllä hyviä! Vaikuttaa ihanalta tuo(kin) kauppahalli, pitääpä mennä vierailemaan seuraavan kerran kun Köpiksessä vierailen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne avocadot oli kyllä paljon parempia, mitä ennakkoon ajattelin. Sen takia vain mieheni tilasi niitä. Olisi pitänyt itsekin uskaltautua :)

      Poista
  21. Kääk kun alkoi kuola valumaan noita annoskuvia katsellessa...! Nappasin matkamessuilta juuri Kööpenhamina-oppaankin mukaan kun pidempään on houkutellut kaupunkiloma siellä. Tämä ei ainakaan kyllä lievittänyt sitä kuumetta, pahensi vaan. Varsinkin kun meidän edellinen reissu, joka oli tosiaan sinne Miamiin, ei ollut kyllä missään mielessä mikään ruokamatka. Nyt tekisi poikaa jokunen päivä hyvästä ruoasta nautiskelua :) Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kööpenhaminaan kannattaa kyllä mennä! Me käytiin myös Miamissa syömässä hyvin. Taidan kyllä etsiä ihan joka paikasta hyvät ravintolat, jos sellaisia vain löytyy :)

      Poista
  22. Oi jestas miten herkullisen näköisiä nuo smörrebrödit ja tuo pitsa oli myös sen näköinen etten ihmettele vaikka miehesi puolikkaan pitsaasi söikin. :D
    Kööpenhamina olisi kovasti listalla, saapa nähdä jos vaikka kesällä sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pitsa oli kyllä juuri niin hyvää, että voin kuvitella hänen oikeasti huomaamattaan syöneen puolet. Tarkoituksenaan ottaa vain pari pientä siivua :D

      Poista
  23. Siis ihan mahatma tuo konsepti, että voi tilata vaikka avokadoja siihen saideriksi. Tykkään kaikesta pienestä öhm..sormisyötävästä (onkohan tämä oikea termi :D) ja nuo smörret ovat aivan huikean herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän siitä, että ranskalaisille on vaihtoehtoja. Ja sormisyötävät (lienee oikea termi:) on kyllä parhaita! Tosin tulisi kyllä syötyä varmaan ihan liikaa, jos koko ateria koostuisi vain niistä. Eipä se tosin niin vaarallista olisi :D

      Poista
  24. Siis oisiko kuitenkin mahtava, eikä mahatma ;D No toisaalta ruokapöydän Gandheja herkullisuudessaan!

    VastaaPoista
  25. UULALAA! Itse olen sen sortin ruoka-intoilija ja herkkusuu, että tällaiset tarinat saavat syttymään! Ja veden kielelle! Itse muistan tästä kaupungista myös hyvän ruoan ja nuo smörrebrödit! Herkullisen näköisiä! Hyviä vinkkejä - voi kun olisi tajunnut lukea tällaiset vinkit etukäteen ennen kaupungissa vierailua... Jos seuraava kerta tulee, niin tiedän minne suunnata ;)
    Titta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä pyrin aina ennakkoon etsimään hyviä ravintoloita. Hyvä ruoka voi olla joskus jopa matkan kohokohta. Hyvässä seurassa ja mielenkiintoisessa ympäristössä nautittuna tietenkin!

      Poista
  26. Harmillista tuo syöttötuolien puuttuminen! Onneksi kuitenkin saitte hyvää sapuskaa, voi jestas miltä nuo smörrebrödit näyttää, nam! Uppopaistetuista avocadoista en ole kuullutkaan, mutta nyt kyllä heräsi mielenkiinto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syöttötuolit kyllä helpottavat kummasti ruokailua, mutta onneksi meitä oli monta syliä, joten kaikki saimme syödä vuorollamme. Ja hyvä ruoka kuitenkin menee syöttötuolin edelle :)
      Ne avocadot oli hyviä. Kannattaa testata, jos tulee vastaan!

      Poista
  27. Olipa herkullisia kuvia, erityisesti nuo smörrebrödit! Onneksi en lukenut tätä postausta nälkäisenä. :) Ruoka on kyllä yksi niistä monista asioista, joka tanskalaisilla on hallussa.

    Syöttötuoli-dilemma on vielä hyvin muistissa omien lasten kanssa matkatessa; joko niitä ei yksinkertaisesti ollut tai sitten ne olivat niin likaisia tai huteria, ettei niitä halunnut käyttää. Ratkaisimme ongelman näppärän kokoisilla matkarattailla, jotka olivat pelastus monessa tilanteessa: niin ruokailujen, nukkumisten kuin tavaran kuljettamisen suhteen.

    Täytyypä laittaa nämä ravintolavinkit talteen tulevia matkoja ajatellen, Tanskan matkaa on tässä harkittu jo jonkin aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, itsekin täytyi tehdä lounas, kun palasin tähän juttuun :)

      Syöttötuoli on kyllä tässä lähiaikoina tullut aina vain tärkeämmäksi, kun meidänkin Isla ylttää jo vaikka mihin, eikä enää ole mahdollista syödä pitäen häntä sylissä.

      Poista
  28. Torvehallerna on ainoa näistä meille tuttu, mutta kyllä me sen tarjontaa ja fiilistä viimeksi Köpiksessä käydessämme ihastelimmekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köpiksessä saa kulutettua aikaa todella ihastelemalla sen fiilistä. Marraskuussakin se oli hieno, mutta täytynee tehdä matka sinne kesäaikaankin.

      Poista
  29. Olipa tosiaan herkullinen kattaus Kööpenhaminan ravintolatarjontaan. Tuonne tekisi kyllä mennä pian uudestaan, aivan loistava kaupunki ja siellä olisi kyllä noita erinomaisia ravintoloita tarjoalla useampaankin reissuun! Täytyypä laittaa tämä artikkeli itselle oikein muistiin... thx!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että vinkit tulee käyttöön! Ravintoloita Kööpenhaminassa tosiaan riittää.

      Poista
  30. Jos hotellit eivät olisi niin älyttömän kalliita (lentojahan saa tosi edullisesti), voisin hyvinkin käydä viikonloppumatkoilla useinkin pelkästään vain syömässä Smorrebrodeja (en nyt saa sitä hassua vinoviivakirjainta näppiksestäsi) Nyhavnissa. Edullisempi mielettömän ruoan lähikohde on Vilna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me majoituttiin airbnb:n kautta juurikin sen takia, että hotellit siellä on niin kalliita.

      Vilnaan onkin pitänyt lähteä uudelleen käymään. Olen käynyt siellä vain kerran työmatkalla, ja silloin meitä oli niin iso porukka, että pienet ravintolat jäi välistä. Ruokailimme mm. museossa :)

      Poista
  31. Täytyy sanoa, etten ole Kööpenhaminassa käydessäni ajatellut mässyä lainkaan, koska hintataso on ollut hieman epäedullinen meikäläiselle. Fingerpori-henkisenä ajattelen heti, että kaikki Maket tungeksivat kauppahalliin omalle puolelleen. Häpeäkseni tunnustan, etten edes tiedä, missä koko halli sijaitsee, vaikka olen pyörinyt ympäri ämpäri koko Köpistä.
    Minusta on aika noloa, ettei syöttötuolia löydy mistään. Kuitenkin ollaan Pohjoismaassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei se Kööpenhamina ihan halvimmasta päästä ole ravintoloiden suhteen, mutta ei onneksi Suomea kalliimpi ainakaan noiden ravintoloiden osalta missä me käytiin.
      Ja kauppahalli ei tosiaan ole ihan huudeilla (ainakaan meidän reissun näkökulmasta), joten ei ihme, jos ei siitä ole tullut sattumalta käveltyä ohi.

      Poista
  32. Hm on jo vuosia kun olemme olleet Tanskassa. Silloin muistan leirintäalueella olevan leipomon, mistä haettiin tuoreet lämpimäiset joka aamu. Tälläisiä postauksia kun löytyisi muistakin paikoista, niin mikäs siinä olisi reissata. Olemme menossa Lontooseen keväällä ja vasta olen bongannut pari varteeotettavaa ruokapaikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää muistaa koota muistakin paikoista ravintolat yhteen postaukseen. Me kun kuitenkin aina yritetään jo ennakkoon ottaa selvää, missä kannattaa kussakin kohteessa syödä.
      Leipomot oli kyllä myös Tanskassa ihania. Meidän aamiaisnäkökulmasta suurin osa aukesi aivan liian myöhään. Onneksi olimme rautatieaseman vieressä, ja sieltä saimme aamiaiselle tuoreita herkkuja.

      Poista
  33. No tämähän upposi kyllä ja heti. Laitetaanpa vinkit talteen - niin paljon olen hyvää Köpiksestä ruokamatkakohteena kuullut että eiköhän ole aika uuden reissun!

    VastaaPoista
  34. Herkullisen näköistä ruokaa löytyy näköjään todella monipuolisesti köpiksestä. En ole tuolla koskaan käynyt eikä ensimmäisenä olisi tullut mieleen pitää sitä kulinaarisena kohteena. Ainakin kalaruoan ystäville tuo on varmasti loistava ruokakohde! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Köpiksestä löytyy kyllä ihan kaikenlaisen ruuan ystäville ravintoloita. Siellä ollaan Helsingin ja Tukholman tavoin panostanut todella paljon hyviin ravintoloihin. Ja hyvä niin. Niin lähellä kun ovat :)

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan